Nieuwe steun van Provincie West-Vlaanderen en Westtoer voor toeristische sectorDe Provincie West-Vlaanderen en Westtoer lanceren een nieuwe oproep van het subsidiereglement ‘Beleef West-Vlaanderen’. Met dit reglement wil het provinciebestuur inspelen op de relance van de toeristische sector tijdens en na de coronacrisis. Het reglement wil ook een impuls geven aan de toeristische beleving in West-Vlaanderen.

 

Daarnaast keurde de Provincie West-Vlaanderen op donderdag 26 november 225 dossier goed, goed voor een totaalbedrag van 711.230 euro. Tot op heden komt dat op een totaal van 270 goedgekeurde dossiers, goed voor een bedrag van 897.008 euro. 

 

Toeristische Impulsen

Bij de nieuwe oproep staan vier categorieën van het subsidiereglement ‘Toeristische Impulsen’ centraal. Het accent ligt op het creëren van belevingsvolle en unieke ervaringen in West-Vlaanderen.

 

  • De optimalisering van het toeristisch onthaal in een gemeente: dit luik ondersteunt de (her)inrichting van fysieke toeristische infokantoren in een gemeente of stad. De subsidie maakt de transformatie van infokantoor naar belevingsvolle inspiratieplek mogelijk.

 

  • Belevingsconcepten bij musea & attracties: musea en attracties krijgen ondersteuning voor de creatie van extra beleving voor de bezoeker. Dit zorgt er voor dat ze de concurrentie met het belevingsaanbod uit andere sectoren kunnen blijven aangaan en de stijgende verwachtingen van bezoekers inlossen.

 

  • De realisatie van recreatieve hotspots: een recreatieve hotspot is een plek in de publieke ruimte die belevingsvoller wordt voor de recreant door verschillende creatieve, duurzame ingrepen. Die kan ook het comfort van de gebruiker verhogen en zelfs bijdragen aan de (verkeers)veiligheid.

 

  • Belevingsvolle en duurzame concepten bij de private sector: toeristische spelers uit de private sector kunnen een beroep doen op een impuls voor een nieuwe of verbeterde versie van hun aanbod. Dit kan ofwel voor een project waarmee de zaak (extra) beleving biedt aan zijn gasten, ofwel voor een project dat een duurzame ontwikkeling beoogt en een positieve impact heeft op de ecologische voetafdruk van de onderneming.

 

Aanvragen kunnen ingediend worden tot uiterlijk 15 januari 2021.

 

Steun voor 270 toeristische actoren

De deputatie van de Provincie West-Vlaanderen keurde 225 dossiers goed in het kader van het ‘Reglement Toeristische Impulsen – Transitiesteun voor toeristische ondernemers in West-Vlaanderen’, goed voor een totaalbedrag van 711.230 euro.
Tijdens een eerste indieningsronde werden 45 dossiers goedgekeurd voor een bedrag van 185.778 euro. Met deze twee indieningsrondes samen ontvingen 270 toeristische ondernemers samen 897.008 euro voor heropstart na coronacrisis.

 

In deze tweede indieningsronde gaat de steun naar 86 familiale hotels, 42 B&B’s, 24 vakantiewoningen, 14 kampeerbedrijven, 12 jeugd- en groepsverblijven, vier vakantiecentra, 34 private musea & attracties en negen door Westtoer erkende toeristische infopunten.

 

Ingrepen op korte en lange termijn
Alle dossiers werden geëvalueerd op basis van de fysieke ingrepen die ze namen of zullen nemen naar aanleiding van de coronacrisis, dit zowel op korte als op lange(re) termijn.

 

Op korte termijn werd vooral gezorgd voor de veiligheid van zowel de bezoeker als de medewerker. Daarbij ging het vaak over de aankoop en installatie van zaken die de hygiëne bevorderen, zoals handgels, kuchschermen en ontsmettingszuilen, en ingrepen die ervoor zorgen dat de maatregelen rond ‘social distancing’ worden gerespecteerd zoals vloerstickers, zonering en affiches.

 

Op lange(re) termijn werden ook investeringen voorzien om in de toekomst op een meer structurele wijze ‘coronaproof’ te zijn, zoals het uitbreiden van bestaande faciliteiten (extra inkom, extra sanitair, extra lounge ruimte zodat elk gezin zijn eigen zithoek heeft, extra terrasje bij elke kamer bovenop het gemeenschappelijke terras enz.).

 

Een groot deel van de ondernemers zette ook in op digitalisering: online boeken en registreren, volledig contactloze check-in bij logies met behulp van een app, het gebruik van QR-codes in plaats van offline informatie enz. Tot slot ging veel aandacht naar speciaal ontwikkelde online informatie- en communicatiecampagnes via websites en sociale media waarbij filmpjes of fotomateriaal om het vertrouwen van de bezoeker terug te winnen centraal stonden.

 

Alle info over het reglement en over de oproep is te vinden op de website.

www.west-vlaanderen.be/toeristische-impulsen

www.corporate.westtoer.be/relance
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  27-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Provincie West Vlaanderen

Oostende - Stene - Zandvoorde
25-01-2021

De Provincie West-Vlaanderen ontvangt voor de provinciedomeinen De Gavers in Harelbeke en Raversyde in Oostende samen 400.000 euro projectsubsidies van de Vlaamse Regering voor natuurontwikkelingsprojecten. Uitbreiding en natuurontwikkeling in De GaversDe Provincie diende eind 2020 voor De Gavers een subsidieaanvraag in voor het lokaal hefboomproject ‘Natte Natuur’ in het kader van de...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Brugge
21-01-2021

In 2020 legden de 809 deelnemers aan de testkaravaan, de provinciale mobiliteitscampagne voor bedrijven en gemeenten, samen 143.812 duurzame kilometers af. De teller staat na zeven edities op 9.420 deelnemers, goed voor 2,075 miljoen duurzame kilometers en een besparing van 273,93 ton CO2. Volgend jaar trekt de ‘testkaravaan’ al voor het achtste jaar door West-Vlaanderen. Het aantal...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Ieper
08-01-2021

De Provincie West-Vlaanderen keurt de omgevingsvergunning voor NV Aspiravi goed voor de bouw van twee windmolens in Ieper. Dat is beslist in de zitting van de West-Vlaamse deputatie van donderdag 7 januari. Aan de goedkeuring zijn enkele voorwaarden verbonden. Twee windturbinesDe aanvraag werd ingediend op 10 september 2020. Die omvat de bouw en exploitatie van twee windturbines langs de E19 ter...


Meer info

Provincie West Vlaanderen
Kortrijk
17-12-2020

Twaalf innovatieve onderwijsprojecten uit West-Vlaanderen ontvangen in totaal 275.525,96 euro steun van de Provincie West-Vlaanderen. Dat besliste de deputatie van de Provincie in haar zitting van donderdag 10 december. De ondersteuning past binnen de provinciale subsidiereglementen flankerend onderwijsbeleid. 54.800 euro is voorzien voor projecten in het kader van het volwassenenonderwijs en...


Meer info

Provincie West VlaanderenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het