Zondagopeningen Heistse musea en water-uitkijktorenNa een lange winter verlangen we met zijn allen naar de lente. Wie erop uit wil trekken, moet het niet altijd ver van huis gaan zoeken. 
Vanaf 4 maart kan je in Heist weer elke zondagnamiddag van 14 tot 18 uur terecht in Treinmuseum ‘Schaalmodellenverzameling Pieter Nombluez’ (Kerkplein 1), Heemkundig en radiomuseum ‘Die Swane’ (Kerkplein 24) en in de Water- en uitkijktoren (Kerkhofstraat). 

Het treinmuseum toont je de historische en didactische verzameling miniatuurtreinen, met de nadruk op de periode van de stoomtrein. Via de audiogidsen kom je er alles over te weten. In de nagebouwde treinwagon kan je een film bekijken over het belang van treinen. Sinds vorig jaar kan je op de zolderverdieping ook terecht om een aantal reproducties van schilderijen van Pieter Nombluez te bewonderen. 

Het heemkundig museum leert je alles over de leefwijze van onze grootouders en de regionale geschiedenis. 
Op de zolderverdieping vind je het radiomuseum met een prachtige collectie oude radio’s en gadgetradio’s.

De water- en uitkijktoren biedt je een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer zie je het Atomium in Brussel, de Antwerpse Boerentoren en de Limburgse mijnsites. Op de trap ontdek je via grappige tekeningen van Dieter Dresselaers de verschillende stappen van de waterzuivering.

Noteer ook alvast 8 april (ochtendopening) en 30 april (avondopening) in je agenda!

Al deze bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand van elkaar boven op de Heistse berg. 

Heemerf ‘Kaasstrooimolen en Pandoerenhoeve’ (Bruggeneindse Heibaan) kan je heel het jaar door op zondag bezoeken.

Prijzen
-   Treinmuseum en Water- en uitkijktoren: 2 euro (+12 j), 1 euro (-12 j), gratis (-6 j)
-   Heem- en radiomuseum en Heemerf: gratis

Meer info
Toerisme, Postweg 6, 2220 Heist-op-den-Berg. 015 25 15 82, toerisme@heist-op-den-berg.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  04-03-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
09-04-2018

Naar aanleiding van het overlijden van Michael Goolaerts, de 23-jarige wielrenner uit Hallaar, werd een rouwregister geopend in het gemeentehuis, Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg. Het rouwregister kan tijdens de openingsuren getekend worden. Je kan ook digitaal je steun betuigen. Deze boodschappen worden toegevoegd aan het papieren rouwregister.


Meer info

Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg
09-04-2018

Vanaf vandaag 9 april gaan in het gebied ten zuiden van De Sporthal de werken van start voor de bouw van een nieuw zwembad. Met de start van deze werken kan Heist-op-den-Berg beginnen te dromen van niet alleen een volledig nieuw zwembad met uitgebreide recreatiemogelijkheden, maar ook van een open, groene en toegankelijke ontspanningsruimte rondom het zwembad waar de bezoeker kan sporten, spelen...


Meer info

Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg
04-03-2018

Op maandag 5 maart start een nieuwe reeks van fietslessen voor volwassenen. De teams Sport, Integratie en Diversiteit en Preventie en Welzijn organiseren samen tien lessen voor Heistenaren die niet kunnen fietsen. Een lesgever en vrijwilligers leiden de lessen in goede banen. Na de lessenreeks volgen nog enkele oefenlessen voor volwassenen die al kunnen fietsen, maar nog extra oefening nodig...


Meer info

Heist-op-den-BergAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het