Tom Fransen is Jonge Vlaamse Aannemer 2019Tom Fransen werd dinsdagavond 8 oktober door de Vlaamse Confederatie Bouw bekroond tot Jonge Vlaamse Aannemer 2019. De afgelopen 23 jaar bouwde hij Fransen Bouwonderneming uit van eenmansbedrijf tot een gevestigde waarde in de Kempen én daarbuiten. In 2008 richtte hij met FST Funderingstechniek een bedrijf op dat zich succesvol specialiseert in funderings- en beschoeiingstechnieken. Met de recente overname en doorstart van CS Raamconstructies en CS Interieur uit Weelde breidde de Jonge Vlaamse Aannemer 2019 zijn activiteiten in de Kempense bouwsector verder uit. “Kempens vakmanschap staat bij al deze bouwbedrijven centraal”, stelt hij.

 

Als 41-jarige bouwondernemer legde Tom Fransen al een heel parcours af. Op jonge leeftijd stond hij voor een verscheurende keuze: na zijn secundaire opleiding bouwkundig tekenaar starten met een opleiding tot industrieel ingenieur of het pas opgerichte bouwbedrijfje van zijn vader overnemen? Gezondheidsredenen dwongen zijn vader om  te stoppen. “Tot overmaat van ramp zat ik al snel zonder medewerkers”, blikt hij terug. “Na een maand ging mijn eerste werknemer met pensioen, de andere zag het niet zitten om voor een achttienjarige snotneus te werken.”

 

Steen per steen

De jonge Tom Fransen bleef evenwel niet bij de pakken zitten. Letterlijk steen per steen bouwde hij verder aan zijn ondernemersdroom. Tot 2000 werkte Tom nog dagelijks zelf mee op de werf, datzelfde jaar nam hij zijn tweede metsersploeg in dienst. Inmiddels telt Bouwonderneming Fransen meer dan 50 medewerkers en realiseert het bouwbedrijf een jaaromzet van 20 miljoen euro.

 

Tom Fransen: “In 2012 verhuisden we naar onze gloednieuwe bedrijfsgebouwen op bedrijventerrein Beyntel in Oud-Turnhout. Onze stapsgewijze groei ging de afgelopen jaar steeds verder. Inmiddels zijn we een bouwbedrijf met erkenningsklasse 6 en richten we onze activiteiten voor ongeveer een derde op de realisatie van woonzorgcentra en serviceflats, vooral voor private opdrachtgevers. Residenties en appartementen – waarvan de helft in eigen ontwikkeling – vormen met een aandeel van vijftig procent inmiddels de belangrijkste pijler. De resterende twintig procent gaat naar de bouw van winkels, kantoren en exclusieve villa’s. Met uitzondering van de villa’s beperken we ons actiegebied tot de Kempen, het noorden van Limburg en de rand van de stad Antwerpen. Heel bewust kiezen we voor Kempens vakmanschap met stielmannen uit de eigen streek. Deze filosofie bleven we altijd trouw.”

 

Opstart van FST Funderingstechniek

In 2008 startte Tom Fransen FST Funderingstechniek op. Het nieuwe bedrijf richt zich op gespecialiseerde funderings- en beschoeiingstechnieken. “Aanvankelijk voerden we vooral opdrachten uit voor de eigen zusteronderneming. Al snel bouwde FST Funderingstechniek een eigen netwerk van opdrachtgevers uit. Met een uitgebreid machinepark en een twintigtal gespecialiseerde medewerkers beschikt FST Funderingstechniek over al het nodige om ook de meest complexe en technische uitdagende funderings- en beschoeiingsopdrachten tot een succesvol einde te brengen.”

 

Succesvolle overname

Net voor de zomer van 2019 nam Tom Fransen met de holding boven Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek de failliete bedrijven CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij over. De overname betekende de redding van meer dan honderd bedreigde jobs. Na een drietal maanden hard werken is de toekomst van de overgenomen bedrijven uit Weelde verzekerd. Tom Fransen: “We veranderden de bedrijfsnamen in CS Raamconstructies en CS Interieur, waarbij we voor elke onderneming een heldere toekomststrategie uitwerkten. Alle medewerkers, klanten én leveranciers bleven aan boord én hebben een groot vertrouwen in ons nieuwe verhaal. CS Raamconstructies focust zich naast glasgevels op het vervaardigen en plaatsen van ramen en deuren in staal en aluminium, vooral voor grotere projecten. CS Interieur is dé specialist in brandwerende deuren, maatmeubilair en de verdere interieurinrichting. Ook hier werken we in onderaanneming voor de grotere bouwprojecten.”

 

Meer info:

www.fransenbouwonderneming.be

www.fstfunderingstechniek.be

www.cs-raamconstructies.be

www.cs-interieur.be
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media Support

Aalter
13-11-2019

Dat papierproductie leidt tot massale houtkap is een foute perceptie die Igepa, professionele groothandel voor de B2B-markt maar van oudsher papierleverancier, maar wat graag de wereld uithelpt. De vraag van Natuurpunt om 2.500 bomen aan te planten in Aalter viel bij het bedrijf dan ook in vruchtbare aarde. Met de campagne ‘Paper is nature’ koppelt het de waarde van papier als...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Ieper
13-11-2019

50 jaar terug, op 27 februari 1969, werd pingpongclub ‘D Oude Palette, in het toenmalig Hotel Britannique, Grote Markt te Ieper, boven de doopvont gehouden. Onder voorzitterschap van Daniel Buyse, was het de bedoeling om deze club te laten uitgroeien tot een perfect georganiseerde ontspanningsgroep, die wekelijks bijeen kwam om in competitie pingpong te spelen.De club telde 37 leden,...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media Support
Brussel
13-11-2019

Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) neemt jaar na jaar toe. Toch blijft de drempel om zich te laten testen voor veel mensen hoog, omdat ze zich schamen, het proces via een doktersbezoek te omslachtig vinden of de risico’s onvoldoende kennen. Daarom lanceert start-up abel.care een online platform, waar mensen in alle discretie een SOA-test bestellen, zélf hun...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media SupportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het