Familiebedrijf Van Ende & Roxy wint LON-award Kempen WestDe industriële wasserij Van Ende & Roxy uit Herentals mag zich uitroepen tot de winnaar van de LON-award Voka Kempen West. Het familiebedrijf legt de nadruk op innoveren en duurzaam ondernemen en daarmee scoren ze bij de jury.

 

Elk jaar kiest het Lokaal Ondernemers Netwerk (LON) in zijn regio een winnaar. Het bedrijf is meteen ook genomineerd voor de Prijs Ondernemen in juni, zeg maar de Oscaruitreiking van het bedrijfsleven. Voor LON Kempen West is de keuze gevallen op Van Ende & Roxy. Het is één van de grotere industriële wasserijen in Vlaanderen. Ze leggen zich toe op het wassen, drogen en strijken van werkkledij, zoals overalls. Het bedrijf levert per uur gemiddeld 3.000 kilo proper wasgoed af. Grote bedrijven zijn er klant: BASF, Procter & Gamble, Duracel en Esso. Bij de wasserij werken 82 vaste medewerkers.

Jo Van Ende (52) heeft het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is.  Rob Van Ende – de vierde generatie – draait al volop mee in de onderneming.

 

Investering van 400.000 euro

 

“Zo’n prijs winnen voelt natuurlijk goed. Het is een erkenning voor de visie en aanpak die we nu al jaren hanteren. We willen ook blijven groeien. Daarom plannen we in juni nog een investering voor een extra stoomtunnel en afwerkingsmachine. Een investering van zo’n 400.000 euro”, zegt zaakvoerder Jo Van Ende.

 

“Voor de Prijs Ondernemen ligt dit jaar de focus op familiebedrijven. Het zijn ondernemingen die al jaren onafgebroken bijdragen aan de economie in de regio Kempen en Mechelen. Het zijn stuk voor stuk vaste waarden, bedrijven die op en top ondernemerschap uitstralen. Het zijn ook familiebedrijven die slim weten in te spelen op de snel veranderende economische markt”, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

“Om aanspraak te maken op de Prijs Ondernemen moeten kandidaat-bedrijven financieel gezond zijn. Van innovatie maken ze hun speerpunt en de onderneming heeft ook internationale ambities en realisaties. Duurzaam ondernemen zit ook in hun dna.”   

 

82 procent water recycleren

 

Bij Van Ende & Roxy vertaalt zich dat in het hergebruiken van water. De wasserij heeft veel water nodig. “We recycleren nu al 82 procent van al het water dat we nodig hebben. Daar willen we zeker op blijven inzetten”, aldus Van Ende.

 

De wasserij is vorig jaar gestart met een leerwerkplek, in samenwerking met vzw De Ploeg. Werkzoekenden met een arbeidsbeperking krijgen de mogelijkheid om te werken in het bedrijf. Van Ende & Roxy wil als werkgever die sociale rol blijven opnemen.    

 

Van Ende & Roxy maakt nu kans op het winnen van de Prijs Ondernemen, op 15 juni. Al vier kandidaten zijn bekend: Vanhout.pro, Stoffels Tomaten, Smet Group en Van Ende & Roxy.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-05-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over VOKA Kempen

Mechelen
22-12-2018

De raad van bestuur van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen heeft beslist om de samenwerking met Renilde Craps te beëindigen. Craps was van 2016 tot nu gedelegeerd bestuurder. “We willen haar bedanken voor het harde werk en haar engagement dat ze al die jaren heeft getoond”, zegt Jan Scheirs, voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. De...


Meer info

VOKA Kempen
Turnhout
13-12-2018

Aanpassing criteria sinds 1 december Nog meer bedrijven zullen aanvraag doen In 3,5 jaar tijd zijn er in de regio Turnhout al 1.652 nieuwe jobs bijgekomen, die volledig te danken zijn aan steunmaatregelen aan ontwrichte zones. Een bedrijf dat een grote investering doet binnen zo’n zone – en hierdoor extra personeel kan aanwerven – moet twee jaar lang minder...


Meer info

VOKA Kempen
Heist op den Berg
14-05-2018

RoboJob, marktleider in de automatisering van CNC-machines, heeft de LON-award van het Lokaal Ondernemers Netwerk (LON) Zuiderkempen gewonnen. Het bedrijf in Heist-op-den-Berg groeit als kool en mag in juni meedingen voor de Prijs Ondernemen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Elk jaar kiest het Lokaal Ondernemers Netwerk (LON) in zijn regio een winnaar. Het bedrijf is...


Meer info

VOKA KempenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het