Club Brugge - KV Mechelen: Malinwa pakt punt in Jan Breydel (2-2)Na doelpunten van Vormer en Lang bracht De Camargo geelrood terug in de wedstrijd vlak voor de pauze. In de tweede helft kwam Malinwa scherp voor de dag en moest het aanvankelijk vrede nemen met enkele net-niet kansen tot invaller Schoofs de 2-2 eindstand op het scorebord bracht.

 

Hoewel Malinwa om uitstel had gevraagd, moest het vanavond toch aantreden op het veld van landskampioen Club Brugge. Een heel puzzelwerk voor coach Wouter Vrancken om een gezond, fit en evenwichtig elftal tussen de lijnen te toveren. Eén van de puzzelstukjes had het hoofd van Steven Defour, die net als Sandy Walsh zijn debuut mocht maken in het geelrode shirt. Storm keerde na enkele weken terug in de basiself. Engvall moest vrede nemen met een plekje op de bank.

VORMER KRULT (ONTERECHTE) VRIJE TRAP IN DE KRUISING (1-0)

In een vrij evenwichtige openingsfase floot Lardot voor een overtreding van Vanlerberghe op Krmencik. De Mechelse verdediger speelde zuiver de bal, maar daar trok de Brugse kapitein zich niets van aan en krulde het leer enig mooi in de kruising. Een domper voor Malinwa. (1-0)

 

LANG VERDUBBELT DE SCORE (2-0)

De thuisploeg leek aanvankelijk niet echt door te drukken en kende moeite met de buitenspelval. Na een cadeautje van Bijker schoof Vanaken de bal in de loop van Noa Lang die Coucke opnieuw het nakijken gaf. (2-0)

Malinwa reageerde met een unieke kans voor Hairemans. Mignolet toonde zich een betrouwbaar sluitstuk en hield blauwzwart op 2-0.

HAKJE DE CAMARGO BRENGT GEELROOD TERUG IN DE MATCH (2-1)

Malinwa had moeite om een goede aanval in elkaar te knutselen, maar vijf minuten voor de rust lukte het dan toch. Mrabti haalde de achterlijn en vond De Camargo voor de kooi die met een mooi hakje Mignolet het nakijken gaf. Het doelpunt van de hoop voor Malinwa?

 

Twee buitenspelfases kleurden het begin van de tweede helft: eerst werd Hairemans pas laat afgevlagd voor buitenspel nadat Mrabti maar nipt naast besloot, aan de overzijde was het wel prijs voor Krmencik maar ook hier ging de vlag de hoogte in. Iets voor het uur stak geelrood nogmaals de neus aan het venster via Storm: eerst vond de flankaanvaller Mignolet op zijn weg, nadien legde hij af in de loop van De Camargo die onvoldoende kracht kon zetten op de bal. Pech voor Malinwa.

INVALLER SCHOOFS KOPT MALINWA OP GELIJKE HOOGTE (2-2)

Malinwa leek meer pak te hebben op de partij in de tweede helft. Enkele net-niet kansen deden het geloof groeien bij de bezoekers om toch iets te kunnen rapen in het Jan Breydelstadion. Een kwartier voor het einde ging Defour plots zitten en werd vervangen door Schoofs. Een gouden wissel bleek het voor geelrood want na een fantastische voorzet van Hairemans kopte Storm terug tot bij de vrijstaande Schoofs die geelrood langszij bracht. (2-2)

 

MENTALE OPSTEKER VOOR MALINWA

Malinwa hield vrij eenvoudig stand en pakte zo na moeilijke weken en een turbulente voorbereiding een verdiend punt op het veld van landskampioen Club Brugge.

WEDSTRIJDDIGEST

Club Brugge: Mignolet, Kossounou (73′ Mata), Mechele, Deli, Sobol, Rits, Vormer, Vanaken, Okereke, Krmencik (58′ De Ketelaere), Lang (62′ Diatta)

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Walsh, Hairemans, De Camargo (85′ Kaya), Storm, Van Damme, Voet, Mrabti (67′ Engvall), Vanlerberghe, Defour (73′ Schoofs)

Doelpunten: 13′ Vormer (1-0), 28′ Lang (2-0), 42′ De Camargo (2-1), 81′ Schoofs (2-2)

Gele kaarten: 20′ Vormer

Scheidsrechters: Lardot, Lemaire, Becquet, Debeuckelaere

 

Berichtgever: KV Mechelen
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  02-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Ronse
25-01-2021

Vorig jaar verschenen wij in de lokale pers met de opening van de Ecompass Business Academy in het idyllisch landhuis van de voormalige Shamrock Hostellerie in Maarkedal. Corona dwarsboomde de lancering van onze prille Business Academy. Maar wij zijn in tussentijd niet bij de pakken blijven zitten en proberen deze noodgedwongen stilstand om te buigen tot een productief proces van creativiteit en...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
25-01-2021

Beperkte gegevens, maar weinig risico’s verwacht met boodschapper-RNA-vaccins Kunnen vrouwen die zwanger zijn, een kinderwens hebben of momenteel borstvoeding geven veilig gevaccineerd worden tegen COVID-19? En zo ja, is het wenselijk? Na een dringende adviesaanvraag vanuit de Belgische Taskforce "Operationalisering van de vaccinatiestrategie COVID-19" heeft de Hoge...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
25-01-2021

Gezond en voedzaam eten blijft in huidige tijden een hot topic. Veel mensen willen wel een gezond ontbijt of voedzame lunch maar hebben vaak geen tijd (of zin) om zich hierin te verdiepen. Bovendien is er ook veel verwarring. Zijn het nu suikers, koolhydraten of vet dat we best mijden? Of hebben we nu allen extra proteïnes nodig? Nood aan worry-free foodZo kwam Nathalie Bruneel, een jonge...


Meer info

PRpress
Glabbeek
25-01-2021

Op 2 februari viert de Kerk het feest van Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis. Op deze dag herdenken we hoe Maria en Jozef naar de tempel trokken om hun zoon Jezus, 40 dagen na zijn geboorte, op te dragen aan God. Dit jaar zal de druk bijgewoonde viering van Lichtmis uiteraard niet kunnen doorgaan. Daarom voorzien we graag een leuk alternatief.Op zaterdag 6 en zondag 7 februari ‘21, telkens van 13...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het