Curieus naar de ‘Schone Boeren’ in onze regio?‘Schoon Boeren’ toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor de bodem, hun dieren, de teelt en hun producten. De boeren gaan elk op hun manier de uitdaging aan om steeds duurzamer te werken. Ze combineren met succes de traditionele stiel en de nieuwste technologie. Ook de boeren in onze buurt zetten zich in voor een duurzame toekomst! Curieus naar de 'Schone Boeren' in onze regio? Tijdens diverse rondleidingen, fietstochten met gids en opendeurmomenten kan je met hen en de activiteiten op hun bedrijf kennismaken.

 

Zaterdag 4 mei 2019: Aardbeien Depestel
Kom de aardbeien en het korteketenverhaal van deze bijzondere landbouwers ontdekken tijdens een rondleiding. Vergeet niet om achteraf van de aardbeien te proeven. Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur.

Zaterdag 11 mei 2019: 'T Meerschhof

Ontdek het verhaal achter de lekkere ijsjes van Sandy tijdens een fietstocht met gids (35 km) langsheen de hoeve en het ijssalon. Vertrek om 14 uur aan de kerk van Hoeke, duur volledige tocht: ongeveer 4 uur.

Zondag 19 mei 2019: Hoeve Spizele
De rondleiding op deze hoeve kan niet doorgaan omwille van de regelgeving van de varkenspest. Als alternatief voorzien we een fietstocht met gids langsheen de hoeve en loonwerker. Vertrek om 14 uur aan de achterkant van het station van Lissewege.  

Zaterdag 15 juni 2019: Hoeveslagerij Burggraeve 
Ontdek dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij tijdens hun opendeurmoment. Geniet ook van een proevertje. Het bedrijf is toegankelijk van 12 tot 17 uur. 

Zondag 30 juni 2019: Landbouwbedrijf Dhondt 

Beleef de kuikens op hun schattigste moment tijdens dit opendeurmoment op Landbouwbedrijf Dhondt, inclusief korte rondleiding. Het bedrijf is toegankelijk van 14 tot 18 uur. 

Zaterdag 17 augustus 2019: Potplantenkwekerij Gera-Fleur 

Ontdek de start van de kerststerren en de chrysanten in volle bloei tijdens een rondleiding met wandeling tussen de twee sites van deze potplantenkwekerij. Geniet nadien van een drankje aan de bar. 
Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur. 

 

Meer informatie over de activiteiten kan je vinden op de website van Schoon Boeren onder de rubriek 'activiteiten'

Inschrijven?

Heb je interesse in één of meerdere activiteiten bij de Schone Boeren in Brugge, Damme en Knokke-Heist? Registreer je dan via de registratielink en blijf op de hoogte van de activiteit! Na registratie ontvang je kort voor de datum van de activiteit nog een herinneringsmail met mogelijkheid om je deelname te bevestigen.

Meer info?

Voor meer informatie neem contact op met Celine Simoen, celine.simoen@inagro.be of 051 27 33 27.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
08-07-2020

Extra parkeercapaciteit in Knokke en HeistOp het terrein zijn stalen platen gelegd en belijning aangebracht zodat je ook bij regenweer de parking vlot op- en af kan rijden. Een elektrische citymobiel voert je dan gratis naar de Gouden Shoppingdriehoek van Lippens-, Dumortier- en Kustlaan. Je kunt afstappen aan een 10-tal verschillende haltes. De shuttledienst wordt verzekerd van 11 tot 20 uur. ...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
01-07-2020

Pjez Unik bestaat dit jaar vijf jaar. De beste manier om dat te vieren is met de opening van een tweede galerij op de zeedijk 641 in Knokke vinden Jurgen Van Steen en zijn echtgenote Peggy De Meue. Vanaf woensdag 1 juli 2020 krijgt de galerij in de Kloosterstraat in Antwerpen er aan de kust dus een broertje bij. En omdat een groot feest momenteel niet aan de orde is, mag elke bezoeker die...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
28-06-2020

Op donderdag 25 juni 2020 werden op het Keith Haringplein, Maurice Lippensplein, Alfred Verweeplein, Lichttorenplein en in de Lippenslaan de eerste parasols op de terrasuitbreidingen geplaatst, die het gemeentebestuur heeft toegelaten in de nasleep van de coronacrisis. Knokke-Heist kiest voor een uniforme look van de horecazaken en kocht daarom voor een bedrag van 120.000 euro designparasols van...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
26-06-2020

De burgemeester van Knokke-Heist roept alle inwoners en bezoekers van zijn gemeente op om alle coronamaatregelen strikt na te leven. Nu de temperaturen stijgen en het steeds drukker wordt in de badplaats, stelt hij vast dat heel wat mensen de regels aan hun laars lappen. “Als we geen afstand houden en mondmaskers dragen waar het moet, steven we regelrecht af op een nieuwe lockdown en dat...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het