Curieus naar de ‘Schone Boeren’ in onze regio?‘Schoon Boeren’ toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor de bodem, hun dieren, de teelt en hun producten. De boeren gaan elk op hun manier de uitdaging aan om steeds duurzamer te werken. Ze combineren met succes de traditionele stiel en de nieuwste technologie. Ook de boeren in onze buurt zetten zich in voor een duurzame toekomst! Curieus naar de 'Schone Boeren' in onze regio? Tijdens diverse rondleidingen, fietstochten met gids en opendeurmomenten kan je met hen en de activiteiten op hun bedrijf kennismaken.

 

Zaterdag 4 mei 2019: Aardbeien Depestel
Kom de aardbeien en het korteketenverhaal van deze bijzondere landbouwers ontdekken tijdens een rondleiding. Vergeet niet om achteraf van de aardbeien te proeven. Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur.

Zaterdag 11 mei 2019: 'T Meerschhof

Ontdek het verhaal achter de lekkere ijsjes van Sandy tijdens een fietstocht met gids (35 km) langsheen de hoeve en het ijssalon. Vertrek om 14 uur aan de kerk van Hoeke, duur volledige tocht: ongeveer 4 uur.

Zondag 19 mei 2019: Hoeve Spizele
De rondleiding op deze hoeve kan niet doorgaan omwille van de regelgeving van de varkenspest. Als alternatief voorzien we een fietstocht met gids langsheen de hoeve en loonwerker. Vertrek om 14 uur aan de achterkant van het station van Lissewege.  

Zaterdag 15 juni 2019: Hoeveslagerij Burggraeve 
Ontdek dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij tijdens hun opendeurmoment. Geniet ook van een proevertje. Het bedrijf is toegankelijk van 12 tot 17 uur. 

Zondag 30 juni 2019: Landbouwbedrijf Dhondt 

Beleef de kuikens op hun schattigste moment tijdens dit opendeurmoment op Landbouwbedrijf Dhondt, inclusief korte rondleiding. Het bedrijf is toegankelijk van 14 tot 18 uur. 

Zaterdag 17 augustus 2019: Potplantenkwekerij Gera-Fleur 

Ontdek de start van de kerststerren en de chrysanten in volle bloei tijdens een rondleiding met wandeling tussen de twee sites van deze potplantenkwekerij. Geniet nadien van een drankje aan de bar. 
Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur. 

 

Meer informatie over de activiteiten kan je vinden op de website van Schoon Boeren onder de rubriek 'activiteiten'

Inschrijven?

Heb je interesse in één of meerdere activiteiten bij de Schone Boeren in Brugge, Damme en Knokke-Heist? Registreer je dan via de registratielink en blijf op de hoogte van de activiteit! Na registratie ontvang je kort voor de datum van de activiteit nog een herinneringsmail met mogelijkheid om je deelname te bevestigen.

Meer info?

Voor meer informatie neem contact op met Celine Simoen, celine.simoen@inagro.be of 051 27 33 27.
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  25-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
08-12-2019

Op het eerste gezicht lijkt het niet veel kwaad te kunnen om je hond even los te laten. Hij is misschien heel klein en lief of erg gehoorzaam. Maar op de nieuwe Internationale Dijk aan het Zwin horen honden aan de leiband. En dit is niet zomaar. Er zijn verschillende redenen waarom je je hond aan de leiband moet houden. BangDe meeste wandelaars zoeken rust en stilte in het Zwin. Velen onder hen...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
08-12-2019

De winterse feestperiode is aangebroken! Maar het hoeven geen donkere dagen te zijn. Wist je dat je in dienstencentrum Den Hoek kan genieten van heerlijke winterse maaltijden? Van maandag tot vrijdag wordt er dagelijks een verse maaltijd bereid. Kom gerust om 12 uur mee tafelen met mensen uit de buurt. Voor 12 euro krijg je soep, een hoofdgerecht en een dessert. Ben je benieuwd naar wat er op het...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
08-12-2019

Tot 10 december kleuren in een groot aantal steden en gemeenten officiële gebouwen oranje. De actie startte in 1991 vanuit de Verenigde Naties en wordt ook in Knokke-Heist door o.a. Zonta en Soroptimisten sinds vele jaren gesteund. 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld was de kick-off van een 16-daagse campagne. De campagne eindigt op 10-12, Internationale Dag voor de...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
08-12-2019

In het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) opent op donderdag 5 december de nieuwe tentoonstelling ‘Het Zwin in de strip’. Die loopt nog tot en met zondag 1 maart. Het Zwin is een rijke bron van inspiratie, ook voor striptekenaars. Het natuurgebied komt dan ook meer dan eens aan bod in talrijke kleurrijke stripverhalen en –tekeningen. Blijkt dat het Zwin in ongeveer 25 stripboeken...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het