BK Wakeboard & Wakeskate@The Spin Cablepark in CharleroiDit jaar werden de Belgische Kampioenschappen wakeboarden en wakeskaten kabel georganiseerd op “The Spin” Cablepark in Charleroi. Het team van Lakeside Paradise vertrok met grote ambitie naar Wallonië met de bedoeling om zoveel mogelijk medailles terug huiswaarts mee te brengen. In totaal stond het Lakeside Paradise Tomorrow Team met 29 deelnemers aan de start. Bijna de helft van het deelnemersveld! Na een vermoeiende kwalificatie dag op zaterdag 20 oktober 2018 was het op zondag 21 oktober tijd voor de finales. 23 leden uit het Tomorrow Team stonden klaar om het beste van zichzelf te geven. Dit resulteerde in maar liefst 5 Belgische titels en 12 ereplaatsen!

Het podium van de Mini Boys (tot 11 jaar) stond zelfs volledig in de kleuren van Lakeside Paradise. Ike Vanleenhove, Emiel Lauwers en Elian Coosemans. Drie kameraden die elke week samen trainen, vochten om het goud. Het was uiteindelijk Ike die plaats mocht nemen op het hoogste schavotje, voor Emiel en dan Elian. Eerlijk en zeer fair, want ze hadden het elkaar ook gegund in een andere volgorde.

Bij de Boys was Sacha Delpierre eveneens uit Knokke-Heist niet te stoppen. De ene spectaculaire trick na de andere. Hij was duidelijk in een topdag. Een meer dan verdiende winnaar volgens de kenners aan de zijlijn. Er waren zelfs speculaties dat Sacha, met wat hij die dag toonde, simpelweg kon meedoen op Europees niveau.

In de categorie Open Ladies heeft Johanna Dory dan weer voor een verassing gezorgd. Een hele mooie 3de plaats is het resultaat van één jaar wakeboarden. Dat belooft voor de toekomst. Naast Johanna heeft Pauline Appelmans haar favorieten rol waargemaakt bij de Girls. Ze heeft de goede vorm van het EK mooi doorgetrokken en geknald op het BK.

Voor Glenn Vandenberghe, 2de in de Open Men, was de kers op de taart jammer genoeg geen 1ste plaats, maar het was wel de allereerste keer dat hij Wim Kooij en Axel Tack achter zich kon houden op een wedstrijd. Een bevestiging voor al het harde werk.

Ook in het wakeskaten, dat is wakeboarden zonder dat je voeten vast staan op de plank, deden de kustboys van Lakeside Paradise het niet slecht. 7 deelnemers die ook in totaal 4 medailles wisten te scoren. Jay Michel wist door een goede eerste run zijn plaats bovenaan te behouden bij de Junior Men Wakeskate. Ook Louis Eggerickx en Arne Albrecht hebben zich getoond in deze discipline. Helaas kwamen ze net te kort om te vechten voor de hoogste plaats.

Na een volledig seizoen trainen onder het toeziend oog van trainers Axel Tack en Simon Van de Gucht zijn deze resultaten gewoonweg prachtig.

Op de foto: de toekomst en het volledige podium uit Knokke-Heist vlnr Emiel Lauwers, Ike Vanleenhove en Elian Coosemans.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  23-10-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Knokke-Heist

Knokke - Heist
01-07-2020

Pjez Unik bestaat dit jaar vijf jaar. De beste manier om dat te vieren is met de opening van een tweede galerij op de zeedijk 641 in Knokke vinden Jurgen Van Steen en zijn echtgenote Peggy De Meue. Vanaf woensdag 1 juli 2020 krijgt de galerij in de Kloosterstraat in Antwerpen er aan de kust dus een broertje bij. En omdat een groot feest momenteel niet aan de orde is, mag elke bezoeker die...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
28-06-2020

Op donderdag 25 juni 2020 werden op het Keith Haringplein, Maurice Lippensplein, Alfred Verweeplein, Lichttorenplein en in de Lippenslaan de eerste parasols op de terrasuitbreidingen geplaatst, die het gemeentebestuur heeft toegelaten in de nasleep van de coronacrisis. Knokke-Heist kiest voor een uniforme look van de horecazaken en kocht daarom voor een bedrag van 120.000 euro designparasols van...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
26-06-2020

De burgemeester van Knokke-Heist roept alle inwoners en bezoekers van zijn gemeente op om alle coronamaatregelen strikt na te leven. Nu de temperaturen stijgen en het steeds drukker wordt in de badplaats, stelt hij vast dat heel wat mensen de regels aan hun laars lappen. “Als we geen afstand houden en mondmaskers dragen waar het moet, steven we regelrecht af op een nieuwe lockdown en dat...


Meer info

Knokke-Heist
Knokke - Heist
26-06-2020

De 59ste editie van het Cartoonfestival kan dit jaar niet plaatsvinden in de tent aan het Heldenplein zoals oorspronkelijk gepland. Maar een hele zomer lang niet lachen in Knokke-Heist? Geen optie! Het Cartoonfestival transformeert van 1 juli tot 30 augustus 2020 tot een gloednieuw concept: een gratis openluchttentoonstelling met een wandel- of fietsroute doorheen Knokke-Heist. Het nieuwe thema...


Meer info

Knokke-HeistAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het