Voorbeschouwing en selectie AA Gent - KVO (19-20)Selectie (19): Dutoit, Ondoa, Capon, Milovic, Faes, Ndenbe, Skulason, Marquet, Vandendriessche, Neto, Palaversa, Jonckheere, Boonen, Canesin, D'Haese, Rajsel, Sakala, Guri, Sylla. 
Geblesseerd: Hjulsager, Vargas.
Opmerkingen: Neto maakt voor het eerst deel uit van de selectie en dat tegen z'n ex-club AA Gent. Ook nieuwkomer Sylla is er voor het eerst bij.

Voorbeschouwing:

Zondagavond trekken de Kustboys richting Gent waar in de Ghelamco Arena KAA Gent partij gegeven wordt.

Onze komende tegenstander begon met hoge ambities aan het nog prille seizoen maar de  Buffalo ’s begonnen met 4 op 9 aarzelend aan de Belgische competitie. 
Op de eerste speeldag werd 1-1 gelijkgespeeld op Charleroi, terwijl op speeldag 2 de Panda’s met 6-1 kansloos naar de Oostkantons werden teruggestuurd. Afgelopen zondag verloor de ploeg van Jens Thorup met 2-1 van het sterk acterend Moeskroen.

Gedurende het tussenseizoen waren de Gentenaars zeer actief op de transfermarkt en dit zowel op vlak van inkomende als uitgaande transfers. Vandenbergh (Beerschot Wilrijk), Castro-Montes (Eupen), Lustig (Celtic), Yem (Trencin), Owusu (Lyon, Mohammadi (Grozny), Cissé (Chateauroux) en Ngadeu (Slavia Praag) kwamen de Oost-Vlamingen versterken. De meest in het oog springende transfer is die van aanvaller Laurent Depoitre (ex-KVO) die van Huddersfield Town overkwam. Hij hoopt weer aansluiting te vinden bij zijn beste vorm die hij in het kampioenenjaar van Gent etaleerde. In de verloren wedstrijd op Moeskroen kwam hij alvast al tot scoren.
Na een verhuurperiode keerden Kubo (Nürnberg), Louis Verstraete en Andrijasevic (beiden Waasland Beveren) naar Gent terug.

 

Naast inkomende transfers zochten heel wat spelers andere oorden op.  Oostendenaar Birger Verstraete trok naar FC Köln en Esiti naar PAOK.  Souquet ruilde Gent voor het Zuid-Franse Montpellier en De Smet verhuisde naar STVV. Aanvaller Koita probeert het bij reeksgenoot Waasland Beveren.  Doelman Thoelen verhuisde naar promovendus KV Mechelen terwijl clubicoon Renato Neto richting KV Oostende trok.

Tegen Moeskroen speelde Thorup met de volgende ploeg: Kaminski, Lustig, Plastun, Ngadeu, Asare, Owusu, Odjidja-Ofoe, Verstraete, Bezus, Sylla en Depoitre. Kvilitaia, Castro-Montes en David vielen in.

Vorig seizoen verloren de Kustboys met 2-1 in de Ghelamco Arena.  Doelpuntenmakers waren Yaremchuk en Dompé voor de Buffalo’s.  Nastic scoorde voor KVO tegen.

Een extra-pigment voor deze wedstrijd is het Scandinavisch duel tussen beide coaches, met de Deen Jess Thorup enerzijds en de Noor Kåre Ingebrigtsen anderzijds.

Spelleiding

Scheidsrechter: Dhr. Alen
Assistent-ref: Dhr. Walschap en Dhr. Devriese
4de official: Dhr. Vergoote
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-08-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KVO

Oostende - Stene - Zandvoorde
11-09-2019

De wedstrijd van zaterdag tegen Standard valt onder de combiregeling. Dit betekent dat de wedstrijdloketten op de wedstrijddag gesloten zijn. Koop dus zeker je tickets in voorverkoop of koop gewoon nog een abonnement aan € 179!


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
01-09-2019

Na een felbevochten maar sportieve wedstrijd pakken Vandendriessche en co een punt in het Guldensporenstadion.Ingebrigtsen moest serieus sleutelen aan zijn elftal. Hij kon niet rekenen op tal van basisspelers. Palaversa, Hjulsager, Capon en Jonckheere ontbraken en zo kwamen Canesin, Marquet en Bataille aan de aftrap. Vanderhaeghe, de Kortrijke coach kon op Kagé na, rekenen op zijn...


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
01-09-2019

Onze huisfotograaf Martin Defour stelde deze week zijn eigen fotoboek voor, getiteld ‘The beauty of my KVO life’. Daarin staan precies 3.206 foto’s van spelers, trainers, clubmedewerkers en supporters. “Aan dit boek heb ik acht maanden gewerkt”, vertelt Martin. Martin is al sinds 2009 huisfotograaf bij KV Oostende. Daarvoor filmde hij maar liefst 18 jaar lang - vanaf...


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
28-08-2019

Delhaize, Stad Oostende en KVO sloegen het voorbije anderhalf jaar de handen in elkaar voor het goeie doel. In de supermarkt werd een exclusieve Cuvée KVO verkocht. Uitstekende wijnen (rood, wit en rosé) met een uniek KVO-label, waarvan één euro per fles naar VZW Duinhelm ging. Deze actie heeft nu maar liefst 25.046 euro opgeleverd. Woensdag werd de cheque overhandigd...


Meer info

KVOAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het