Hasselt Kermis blijft de grootste van het landVan 21 tot en met 29 september vindt op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan in Hasselt de grootste kermis van het land plaats.  Met maar liefst 170 zeer uiteenlopende kermisattracties is er voor ieder wat wils. 

 

De allerkleinsten kunnen een ritje maken op een van de paardenmolens of in de kinderbotsauto’s, eendjes vissen of een beertje vangen in het lunapark. Voor de durvers heeft Hasselt Kermis een schitterend aanbod aan grootvermaak. Dit jaar staan er niet minder dan 14 sensationele attracties op de septemberkermis.  Heb je een kleine honger? Dan heb je de keuze uit 40 verschillende eetkramen! Op Hasselt Kermis valt er voor iedereen iets te beleven.

 

“Als kermisliefhebber is het mij een bijzondere eer Hasselt kermis onder mijn hoede te hebben als schepen van Markten en Foren” zegt Rik Dehollogne.  “Deze indrukwekkende kermis trekt bezoekers aan van heel Limburg en daarbuiten, waarbij velen de combinatie maken met een namiddagje shoppen.  Een volwaardige toeristische troef voor onze stad!”

 

Programma

De opbouw van de kermis begint op zondag 15 september. Vanaf die dag is de Koning Boudewijnlaan niet meer bereikbaar voor verkeer. De opbouw zal een hele week in beslag nemen.


Op zaterdag 21 september gaat de kermis van start.  Om 15 uur wordt de kermis officieel geopend door het college van burgemeester en schepenen. Om 21 uur vindt het traditionele kermisvuurwerk plaats aan de Kanaalkom.

 

Andersvalidendag

Op maandag 23 september nodigen de stad Hasselt en de foorreizigers de Hasseltse andersvalidenorganisaties uit op de kermis.  Ze nemen gratis plaats op de kermisattracties en worden die dag, van 14 uur tot 17 uur, extra in de bloemetjes gezet.

 

Prikkelarm

Op maandag 23 september van 14 uur tot 21 uur is Hasselt Kermis prikkelarm, zodat personen met bijvoorbeeld epilepsie of autisme in alle rust van de kermis kunnen genieten, zonder storende prikkels.  Wat betekent dit concreet?  De flitsende lichten worden uitgezet en de volumeknop van de muziek gaat naar beneden, kermis zonder toeters en bellen dus.  Na 21 uur gaan de decibels weer de hoogte in.

 

Familiedag

Op donderdag 26 september is er de traditionele familiedag. Die dag kunnen alle bezoekers genieten van verlaagde tarieven en speciale acties georganiseerd door de kermisexploitanten.

 

Zondag 29 september is de laatste dag van Hasselt Kermis.

 

Nieuwigheden

Uiteraard heeft Hasselt Kermis ook dit jaar een aantal verrassingen in petto. Probeer dus zeker de nieuwe attracties uit:

 

Rock & Roll (Simon)

Move it (Van Herck)

Eliott (Bodet)

King Kong Bar
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-09-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
20-01-2020

De Jeugddienst van de stad Hasselt faciliteert elk jaar de Blokbar tijdens de examenperiode van de studenten in juni en december/ januari. Deze editie nemen we plaats in de Serre in de Dokter Willemsstraat. We voorzien hier een 40-tal studenten in hun noden tijdens de blok en examens. We zorgen dat er water, vers fruit, internet, stroomvoorziening en op vrijdag soep is. “De Blokbar is...


Meer info

Hasselt
Hasselt
20-01-2020

Maar liefst 788 bewoners zijn ingegaan op de bevraging van de stad Hasselt en hebben opmerkingen gegeven over de proefopstellingen in Kuringen-centrum, Kuringen-Heide en Berkenveld. Samen met de meetresultaten van 30 tellussen biedt dat een schat aan informatie om de verkeersleefbaarheid in Kuringen structureel aan te pakken. “Als je enkel applaus wil krijgen, dan moet je natuurlijk geen...


Meer info

Hasselt
Hasselt
16-01-2020

Hulpverleners ervaren hun werk soms als dweilen met de kraan open. Binnen ‘schuldhulpverlening’ blijken veel jonge mensen moeite te ondervinden om hun budget in evenwicht te houden, terwijl ze nochtans een inkomen uit arbeid hebben. Een mogelijke oorzaak is gebrek aan informatie. OCMW Hasselt en BIZ (Budget InZicht ) organiseren daarom momenteel - en nog tot met 31 januari 2020 - ...


Meer info

Hasselt
Hasselt
14-01-2020

Waar parkeren in de stad HasseltVolg het verkeersmanagementsysteemVerspil geen tijd en volg het verkeersmanagementsysteem vanaf de grote ring. De ledborden geven je 'realtime' informatie over de beschikbare parkeerplaatsen en of er vertraging is op de route. Vanaf de grote ring rond Hasselt kies je voor één van de 4 parkeerroutes:P-route Jessa: P Ijzerweg-oost, P...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het