Pitch Please informeert, inspireert en motiveert alle student-ondernemers in studentensteden Hasselt en GenkDe steden Hasselt en Genk slaan de handen in elkaar. Samen met VLAIO en alle hoger onderwijsinstellingen in Limburg zetten ze hun schouders onder ‘Pitch Please’, een unieke samenwerking die studenten aanzet tot ondernemend denken en handelen.

 

Ondernemen tijdens het studeren groeit aan populariteit. Jaarlijks stijgt het aantal student-ondernemers waardoor een overkoepelende aanpak nodig is. Pitch Please speelt in op deze trend.

Samen met de universiteit Hasselt en de hogescholen PXL, UCLL en LUCA organiseren de steden Hasselt en Genk een breed aanbod aan activiteiten. Infosessies, lezingen, workshops … met als doel: informeren, inspireren en motiveren van student-ondernemers. Door deze unieke samenwerking bouwen ze bruggen binnen het ondernemerslandschap, zodat ook studenten kunnen proeven van de expertise binnen de provincie.

 

Rik Dehollogne (Schepen Economie Stad Hasselt) over het project:

Jongeren zijn de toekomst. Door hen te stimuleren om hun talenten te ontdekken én te tonen hoe ze hiermee het verschil kunnen maken, zorgen we voor een nieuwe generatie ambitieuze, Limburgse ondernemers. Op lange termijn betekent dit een boost voor de Limburgse economie.

 

Ondanks de huidige maatregelen, blijken ondernemers niet stil te zitten. Met hun eerste activiteit focust Pitch Please zich voornamelijk op het inspireren.

Op café tijdens Corona?!
KICK-OFF Inspiratiecafé (i.s.m. Unizo) : ‘Ondernemen?
Not your Average Job!’

 

Ondanks de huidige maatregelen, blijken ondernemers niet stil te zitten. De activiteiten van Pitch Please starten daarom officieel op woensdag 18 november met een online inspiratiecafé. Een ideaal moment voor jongeren om zich te laten inspireren door ondernemend talent van Vlaamse en Limburgse bodem.

 

Toon Vandeurzen (Schepen Economie Stad Genk): “Pitch Please sensibiliseert en stimuleert studenten tussen 18 en 25 jaar om meer ondernemend te zijn. Dat kan op verschillende manieren: van de opstart van je eigen bedrijf tot je eigen muziekgroep. Het inspiratiecafé is de ideale kennismaking met Pitch Please.”

 

Op de line-up van het inspiratiecafé staan Average Rob, Yoeri Severy (Yappa) en Caroline Rigo (Cent Pur Cent). Marnick Vandebroek zal als moderator alles in goede banen leiden. Average Rob werd bekend via zijn Instagrampagina waar hij zichzelf photoshopte in het leven van tal van beroemdheden. Als socialmediafenomeen is hij ondertussen niet meer weg te denken bij Humo en Studio Brussel. Zijn passie en ondernemingszin zijn een inspiratie voor veel jongeren.

 

 

KICK-OFF INSPIRATIECAFE

Livestream: http://www.pitchplease.be/nl/webinars (woensdag actief)

Datum: Woensdag 18 november 

Start: 20u00

Gratis 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Hasselt

Hasselt
21-01-2021

Vanaf 12 februari ligt er een gratis UiTPAS te wachten op elke Hasselaar. Met deze pas kan je punten sparen bij ontspannings- en vrijetijdsactiviteiten om ze vervolgens om te zetten in leuke voordelen. Bij aanschaf krijg je er ook nog een aantal welkomstvoordelen bovenop. Hasselaren zijn al langer fan van de UiTPAS: inwoners konden daarmee gratis een bezoek brengen aan de Japanse Tuin, Abdijsite...


Meer info

Hasselt
Hasselt
18-01-2021

De projecten ‘Iedereen Jeneverbaron’ en ‘Virga Yes Divers’ van respectievelijk het Jenevermuseum en Het Stadsmus zijn door Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon toegevoegd aan het zogenaamde ‘Register van inspirerende voorbeelden rond het borgen van immaterieel erfgoed’. Dit register bundelt goede voorbeelden, die anderen kunnen inspireren bij het borgen...


Meer info

Hasselt
Hasselt
16-01-2021

Stad Hasselt zet haar hernieuwing van het openbaar domein in de binnenstad ook in 2021 verder. In eerste instantie krijgt de Kortstraat, de Hoogstraat en de Maastrichterstraat een fris uitzicht. “We blijven inzetten op een mooie uniforme binnenstad waar bewoners en bezoekers trots op zijn”, aldus burgemeester Steven Vandeput en schepen van Openbare Werken, Laurence Libert. De...


Meer info

Hasselt
Hasselt
13-01-2021

Op initiatief van Domein Kiewit gaan 813 Hasseltse scholieren in de volgende weken aan de slag met een voederbox voor vogels. “De box bevat tal van materialen om de vele tuinvogels deze winter van broodnodige bijkomende voeding te voorzien, maar ook educatief materiaal over de rijkdom en het belang van onze lokale biodiversiteit”, zegt schepen voor Natuur en Domein Kiewit Joost...


Meer info

HasseltAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het