Krachtige smaakvolle Pinot-wijnen.“De zonovergoten zuidhellingen in ons warme en droge Maaslands klimaat zorgen samen met de rijke kiezel- en grindlagen voor krachtige smaakvolle Pinot-wijnen.

 

Wijndomein Aldeneyck In het pittoreske dorpje Aldeneik liggen op een zonovergoten zuidoosterhelling Europa’s meest noordelijke pinotwijngaarden.

Karel en Tine Henckens-Linssen verbouwen in de 10 hectaren grote wijngaard met veel passie de Aldeneyck Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en een mousserende Pinot Brut.

De Pinot wijnen van Wijndomein Aldeneyck werden meermaals bekroond tot Beste Belgische wijn!
Het wijnwonder Dat er vroeger ook druiven werden geteeld in de Maasvallei wordt duidelijk aan de hand van één van de wonderen van Harlindis.
Bij een bezoek van de missionarissen Willibrordus en Bonifacius aan het klooster van Aldeneik, merkte Harlindis dat de voorraad wijn bijna op was.
De abdis zegende het nagenoeg lege vat en richtte een gebed tot de Heer. En warempel, er was genoeg wijn om de missionarissen en hun gevolg naar hartenlust te bedienen van de heerlijkste wijn.

Vandaag prijken de heilige maagden op het etiket van de Aldeneyck-wijnen.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
10-09-2019

De burgmeester van Bree Liesbeth Van der Auwera heeft de werken aan de Maaseikerbaan/Breeërweg stilgelegd tot er meer duidelijkheid is over de de geplande opslag van teerhoudende asfalt vermengd met metaalslakken in de Ziepstraat.De metaalslakken blijven dus op hun plaats. Van zodra hierover meer duidelijkheid is, word je op de hoogte gebracht via de kanalen van onze stad en via het...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
05-09-2019

Na een nieuwe staalname en bevestiging van de potentieel toxische variant blauwalgen, nam de gouverneur vandaag een volgend besluit waardoor er nu een captatie- en recreatieverbod geldt op het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen en de Zuid-Willemsvaart (alleen op het grondgebied Limburg):In een straal van 100m rond de drijflaagMag er geen water meer...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
05-09-2019

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker viert dit jaar een bijzondere verjaardag. Al voor de 25ste keer zullen honderdduizenden azalea’s hun weg vinden naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Het belooft dus een extra speciale editie te worden. Kruis 13 tot en met 15 september daarom nu al aan in je agenda. Het Plantjesweekend is echt een vaste waarde. Tijdens...


Meer info

MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het