De oudste privéapotheek van België in haar oude glorie hersteldWanneer je het Apotheekmuseum binnenstapt, word je teruggebracht naar de 18de eeuw, de kleurrijke apotheek uit de tijd van Thomas Botti. Hij was de eerste apotheker die verplicht werd de vergiften achter slot en grendel te bewaren. Van 1704 tot 1959 verkochten hier zes generaties apothekers pillen, zalfjes en drankjes.

De vele kruiden in de laden verspreiden ook een heerlijke geur. Maar in het Apotheekmuseum steelt vooral de uitgebreide collectie potten de show. De houten exemplaren voor nootmuskaat of mango dateren al van rond 1550, nog voor de eerste apotheker, Engelbert Lanckbein uit Aken, in 1704 in Maaseik begon.

 

#bewondertip

De Maaseikse apothekers waren kruidenmeesters. Zeker een bezoek waard is daarom de kruidentuin achter de apotheek. Bij een archeologisch onderzoek van de oude beerput in 1985 zijn tal van pollen ontdekt die afkomstig waren van planten uit de oude kruidentuin. Dankzij deze vondst kon de oorspronkelijke kruidentuin gereconstrueerd worden.

 

Markt 45, 3680 Maaseik +32 (0)89 56 68 90 musea@maaseik.be www.museamaaseik.be

Openingsuren
1 april t/m 31 oktober: dinsdag tot vrijdag van 10-17 uur. weekends en feestdagen van 10-13 uur en van 13.30-17 uur. Gesloten op maandag (behalve op pinkstermaandag en paasmaandag).

2 november t/m 31 maart: dinsdag tot vrijdag van 10-16 uur. weekends en feestdagen van 10-13 uur en van 13.30 -16 uur. Gesloten op maandag.

Wij zijn gesloten op: 1 januari, 31 maart 2019 (Halfvastenstoet), 1 november, 25 en 26 december en alle maandagen. 24 en 31 december gesloten vanaf 14.30 uur.

 

Prijzen
Combikaart RAM-Apotheekmuseum-Kerkschatten: volwassenen: € 6; groepen (+8 pers), 65+, studenten: € 5; jongeren (8-18 jaar): € 2.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-04-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Maaseik

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
14-08-2019

We zijn in de bibliotheek nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze maandelijkse CoderDojo, waarbij we kinderen vanaf het vierde leerjaar leren programmeren. De Coderdojo vinden elke maand plaats op een zaterdagvoormiddag van 10.00 tot 12.00 uur in de bib van Maaseik.We vragen geen diploma, wel een passie voor digitale nieuwigheden, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
07-08-2019

De BinckBank Tour (voorheen Eneco) voor elite met contract is een ambitieuswielersportevenement in België en Nederland en maakt onderdeel van de UCI World-Tour.Op vrijdag 16 augustus rijden de renners een afstand van 189 km van Riemst naar Venray. Het parcours loopt die dag tussen 12.30 en 14 uur door Maaseik over de Rijksweg/N78, Maastrichtersteenweg, Stationsstraat,...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
06-08-2019

Vanaf dinsdag 6 augustus start de aannemer met het verhogen van het terrein onder de kanaalbrug over de Zuid-Willemsvaart in Voorshoven bij Neeroeteren. De grondwerken zijn nodig om de nieuwe rijweg en vrijliggende fietspaden aan te leggen. De ophogingswerken onder de brug duren vermoedelijk een tweetal maanden, tot eind september. Ze kaderen in de volledige heraanleg van de...


Meer info

Maaseik
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
02-08-2019

Onder de vorm van spektakel en entertainment brengt het Showteam verschillende disciplines van het waterskiën. Dit spektakel wordt geshowd voor het publiek met aangepaste kleurrijke kledij en muziek. Een deskundig speaker kleurt de show en begeleid de nummers door informatie te geven over de moeilijkheidsgraad.


Meer info

MaaseikAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het