Jaarrekening KRC Genk: De jaargang 2019-2020 wordt afgesloten met een uitzonderlijk positief saldo van 29,1 miljoen euro.Vanavond heeft de Algemene Vergadering van KRC Genk haar jaarlijkse bijeenkomst gehouden.
Dat gebeurde op een digitale coronaproof manier. Daarbij is ook de jaarrekening van het vorige seizoen besproken.

De jaargang 2019-2020 wordt afgesloten met een uitzonderlijk positief saldo van 29,1 miljoen euro. KRC Genk blijft financieel stabiel en schuldenvrij. Het eigen vermogen bedraagt 74,6 miljoen euro. Daarnaast wordt een voorziening van 20 miljoen euro aangelegd omwille van de verwachte financiële impact van COVID-19 in de volgende seizoenen. 


De inkomsten bedragen 127 miljoen euro, een stijging van ruim 71 miljoen ten opzichte van het voorgaande seizoen. Het verschil is voornamelijk toe te schrijven aan de campagne in de Champions League (18), meer uitgaande transfers (54) en meer tijdelijke transfers (2). De vervroegde beëindiging van de competitie betekent een minderopbrengst (3). 

 

Omwille van het spelen van Europees voetbal, uitgaande transfers en in functie van de verdere uitbouw van de ploeg, zijn er uitzonderlijk meer salarissen en premies uitgekeerd (+7). 
Belangrijke inkomende transfers hebben ook de afschrijvingen doen stijgen (+5,6). 

 

De unieke samenloop van Champions League voetbal en uitgaande transfers bezorgt de club een belangrijke en noodzakelijke financiële reserve. 

 

Voor het huidige seizoen 2020-2021 streeft de club mede door COVID-19 - waarvoor dus al een belangrijke voorziening werd aangelegd - naar een zo goed mogelijke uitkomst. 

 

Onze doelstellingen op middellange termijn blijven dezelfde. De beschikbare middelen zullen gereserveerd worden voor de verdere sportieve uitbouw van de club en aangewend worden in de investering van een gloednieuw trainingscomplex. Dat laatste is noodzakelijk om ook in de toekomst onze jeugd in optimale omstandigheden te kunnen begeleiden en verder te ontwikkelen, overeenkomstig de filosofie van de club. KRC Genk bereidt zich ook verder voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen. 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  16-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
18-01-2021

KRC Genk onderneemt juridische stappen naar aanleiding van de omstandigheden waarin de wedstrijd van zaterdag 16 januari in Moeskroen is afgewerkt. Wij zijn als club van mening dat de wedstrijd niet had mogen gespeeld worden. In de gegeven omstandigheden was een normaal verloop onmogelijk en was het ronduit gevaarlijk voor de spelers.De sneeuwval was voorspeld, maar Royal Excel Mouscron heeft in...


Meer info

KRC Genk official
Genk
14-01-2021

Paul Onuachu heeft zijn sterke jaar 2020 beloond gezien met een knappe podiumplaats in de verkiezing voor de Gouden Schoen. Onze topschutter verzamelde 86 punten en eindigde daarmee op de derde plaats. Laureaat werd Lior Refaelov van Antwerp met 271 punten. Raphael Holzhauser van Beerschot werd tweede. Brons dus voor Paul, maar voor ons is hij van goudwaarde!Het afgelopen voetbaljaar was geen...


Meer info

KRC Genk official
Genk
08-01-2021

Het jaar is goed begonnen. Woensdag dikten we ons doelpuntentotaal aan tot 42, het hoogste aantal in de Jupiler Pro League. Vanop de tweede plaats trekken we morgen dus met vertrouwen naar Kortrijk, nummer acht in de stand.Onze selectie voor de wedstrijd in KortrijkNa de overtuigende winst in Eupen volgt deel twee van het drieluik van uitwedstrijden: een verplaatsing naar de andere kant van het...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het