Zulte Waregem-KRC Genk Ladies 1-3Gewonnen in Waregem: joepie!

Na het spijtige thuisverlies tegen Woluwe stond KRC vandaag voor een belangrijke opdracht om PlayOff 1 in het vizier te houden. We konden niet rekenen op Manyima Stevelmans, Lorène Martin, Justine Gomboso en Aline Zéler waardoor trainer Guido Brepoels een erg jonge ploeg aan de aftrap bracht.

 

Zulte Waregem nam aanvankelijk het initiatief en versierde enkele hoekschoppen. Toch geraakte de thuisploeg amper aan kansen, uitgenomen een poging van Esther Buabadi die op keepster Joséphine Delvaux strandde. KRC stak de neus aan het venster met een vrije trap van Sien Vandersanden waarop de Waregemse keepster attent reageerde. KRC knokte zich stilaan in de wedstrijd en dat leverde de openingsgoal op wanneer op een dieptepas van Sien Vandersanden een doorspurtende Lotte Van Den Steen een tikkeltje sneller bij de bal was dan keepster Jana Van Den Berghe. Even later zette Gwen Duijsters hoog voor doel en kopte Hanne Merkelbach over de keepster de 0-2 op het bord.

 

Na de pauze kon Waregem niet echt een vuist maken zodat een hard werkend KRC de zaak onder controle wist te houden. Britt Labro trapte eerst nog een mooi uitgesponnen aanval op de keepster vooraleer Sien Vandersanden met een magistrale vrije trap vanop 35 meter de 0-3 in de linkerbovenhoek mikte. Twintig minuten voor tijd was de thuisploeg kortbij succes, maar Corina Luijks kwam niet verder dan de onderkant van de lat. Langs Genkse zijde besloot Lotte Van Den Steen na een lange run nipt over doel. Tien minuten voor affluiten zorgde Pauline Windels na een warrige fase dan toch voor de 1-3. Behalve een poging van Anne Lore Scherrens kon Waregem ons niet meer bedreigen.

 

KRC wint zo deze belangrijke wedstrijd en krijgt volgende week in de inhaalmatch bij Aalst de kans om helemaal opnieuw mee te spelen voor de top-5.

 

KRC Genk: Joséphine Delvaux, Lotte Van Den Steen, Sterre Gielen, Fleur Bienkens, Luna Vanhoudt, Sien Vandersanden, Fleur Pauwels, Emily Steijvers, Gwen Duijsters, Hanne Merkelbach, Britt Labro (78’ Jorien Voets). Bank: Maren van Wijngaarden, Silke Sneyers, Tatum Verhoeven, Carolina Wolters.

 

Scheidsrechter: mevrouw Irmgard Van Meirvenne.

 

Doelpunten: 37’ Lotte Van Den Steen 0-1, 39’ Hanne Merkelbach 0-2, 65’ Sien Vandersanden 0-3, 80’ Pauline Windels 1-3.

Gele kaart: 82’ Fleur Pauwels (Genk).
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  22-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk Ladies

Genk
13-12-2020

KRC Genk Ladies hoopte met de trip naar Charleroi de derde opeenvolgende overwinning op rij te behalen, maar botste op een gemotiveerde thuisploeg geleid door nieuwbakken trainer Philippe Venturoso. Genk nam het initiatief in handen en kreeg enkele goede kansen. Hanne Merkelbach kopte over en Lorène Martin trapte naast, terwijl keepster Ambre Collet een trap van Fleur Pauwels knap over de...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
06-12-2020

In de bijgevoegde folder vind je alle informatieEnkele jaren geleden ging men over tot een centralisatie van de topsportschool, waardoor meisjes hun topsportstatuut enkel kunnen behouden indien ze vanaf de tweede graad middelbaar op internaat naar Leuven trekken. Dit is een stap die vele Super League-clubs moeilijk begrijpen. Er zijn immers teveel goede talenten waardoor het onlogisch is om zich...


Meer info

KRC Genk Ladies
Genk
14-11-2020

De 17-jarige Pauwels komt over van Dessel Sport waar ze bij de interprovinciale jongens actief was.De middenvelder is sinds enkele jaren vast geselecteerd bij de nationale jeugdteams en zal zeker een meerwaarde vormen in de kern van trainer Guido Brepoels.


Meer info

KRC Genk LadiesAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het