De Reus der Kempen en beiaardMet zijn 64 meter behoort de Peerse kerktoren tot één van de grootste van Limburg. Ook de binnenzijde is het ontdekken waard!

Op de 1ste verdieping van de toren tref je een mooie collectie kerkschatten aan. De 2de verdieping is ingericht als een museum voor mechanische torenuurwerken. Eenmaal op de 3de verdieping aangekomen kan je de beiaard bewonderen.

Met 64 verschillende klokken en een totaal gewicht van 17.235 kilogram is de beiaard van Peer één van de grootste beiaarden van Vlaanderen. Helemaal boven in de toren vertelt onze gids je het bizarre verhaal van de Peerse Muggenblussers. Je geniet er van een fenomenaal uitzicht over Noord- en Midden-Limburg.

Een absolute aanrader!

 

Duur

2 uur

 

Kostprijs

1,50 euro per persoon + gidsenvergoeding: 60 euro
(max. 25 deelnemers per groep)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-01-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Peer

Peer - Grote en Kleine Brogel
30-09-2020

Van 6 tot 9 oktober zal aannemer Pius Floris boomverzorging snoeiwerken uitvoeren in Burkel. Tijdens de werken zal er een signalisatiewagen op de weg staan. Doorgaand verkeer is nog steeds mogelijk tijdens de werken.


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
22-09-2020

Van vrijdag 25 september tot en met vrijdag 2 oktober zullen er trainingen met helikopters doorgaan. Deze trainingen produceren een ander geluid dan wat je bij de normale vluchten kan horen.Op maandag 28 en dinsdag 29 september zullen er ook nachtvluchten met helikopters zijn. Tijdens het weekend gaan er géén trainingen door.


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
22-09-2020

Hype? HYPE! Heb jij een eigen YouTube-kanaal, instagram of TikTok-pagina? Wil je jouw kanaal beter maken? In deze workshop leer je een eigen vlog filmen en monteren!Gratis voor jongeren van 11 tot 15 jaarSchrijf je hier in23 september van 13 tot 16 uur in JC De Bak


Meer info

Peer
Peer - Grote en Kleine Brogel
15-09-2020

Start aanplakking graven zonder concessie Zo weten de nabestaanden dat ze actie moeten ondernemen. Dat bordje blijft een jaar staan en wordt verwijderd zodra de concessie in orde is. Controle van de concessie Sinds december 2019 heeft Stad Peer een nieuw begraafplaatsenreglement. Naar aanleiding daarvan controleerde het Stadsbestuur dit jaar alle graven. Verschillende – vaak oude –...


Meer info

PeerAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het