Geen bedrag

contacteer de verkoper

Found & Baker Properties verkoopt unieke eigendom in Celles - Château Le Saulchoir staat te koop!Rust, natuur en charme, het zijn maar enkele kenmerken van ‘Le Saulchoir’, een uitzonderlijke kasteeleigendom die momenteel te koop staat bij Found & Baker Properties. De verkoop omvat het kasteel en alle bijhorende faciliteiten zoals een grote feestzaal voor banketten tot 700 personen, een prachtige parktuin met vijver van 4,3 ha en een gezellige hoeve.


Een stukje geschiedenis

Le Saulchoir is gevestigd in de Rue de Becquereau 6 in Celles (op 25 km van Kortrijk) en dateert van 1889.

Het domein kent een rijke politieke geschiedenis. Zo is het op dit domein dat vele discussies plaatsvonden die toen in die periode aan de orde waren:

  • De loting voor militaire dienst
  • De militaire dienst: 1 zoon per gezin.
  • De mobilisatie in 1914.

In 1962 werd het domein aangekocht door de familie Bourgeois die het van 1962 tot 1977 quasi volledig hebben vernieuwd. Zij hebben er een gastronomisch paradijs met internationale uitstraling van gemaakt en een zeer gegeerde locatie voor high end banketten, huwelijksfeesten, seminaries en recepties.

 

Indeling van het pand

Het kasteel dateert van 1880 en werd gerenoveerd in 1977. De feestzaal werd bijgebouwd in 1978. Een gedeelte van het kasteel wordt gebruikt voor privébewoning en een deel als feestzaal.

Het privé-gedeelte situeert zich op de eerste en tweede verdieping en bestaat uit een grote lichtrijke keuken met eetplaats, een bibliotheek, een salon/living, meerdere slaapkamers, 2 badkamers, een douchekamer en een bureauruimte. Daarenboven is er een grote zolderruimte over het volledige pand.

Zowel het kasteel als de feestzaal zijn onderkelderd. Deze kelders omvatten verschillende ruime bergruimtes, de volledig geïnstalleerde industriële keuken, 6 waterputten met elk een capaciteit van 10.000 liter en 1 waterput van 20.000 liter, de stookruimte, koelzones, wijnkelder etc.

De conciërgevilla/hoeve staat los van het kasteel en vraagt een totale renovatie. De hoeve is opgedeeld in twee aparte woonentiteiten.

 

Veel extra’s

Daarnaast biedt de eigendom nog veel extra mogelijkheden zoals een uitbreiding met wellnessfaciliteiten, een opleidingscentrum of een privékliniek met overnachtingsmogelijkheid. Grote troef hierbij is de prachtige ligging en de ruime parking met 140 parkeerplaatsen.

 

Verkoop

Na meer dan 40 jaar gepassioneerde uitbating, is het voor het sympathieke koppel Francis en Kristine Bourgeois – Dejonckheere tijd voor wat meer rust in hun leven. Ze zijn er klaar voor om de fakkel van hun levenswerk door te geven aan nieuwe enthousiaste uitbaters.

De verkoop omvat het onroerend goed (kasteel + feestzaal + hoeve op een domein van 4,3 ha) en de volledige handelszaak. De verkoopprijs bedraagt 1.395.000 euro.

 

Website: www.lesaulchoir.be

Webpagina verkoop: www.found-baker.be/panden/kasteel-le-saulchoir-te-cellescelles-7760

 

Berichtgever: found-baker.be

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  08-10-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je een gratis immo zoekertje plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Gent
18-01-2021

VAN IN was pionier in digitale leerplatformen. Vandaag gebruikt 86% van de lagere scholen Bingel en zijn er al twee miljard oefeningen gemaakt!Bingel bestaat 10 jaar! Leermiddelenmaker VAN IN lanceerde in 2011 Bingel als eerste online platform voor leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs, en trok daarmee de digitalisering van het onderwijs op gang. In de eerste dagen van januari 2021...


Meer info

PRpress
Gent
18-01-2021

Bingel bestaat 10 jaar, 53% van de leerkrachten vindt Bingel ‘onmisbaar’Bingel, het digitaal leerplatform voor het basisonderwijs van leermiddelenmaker VAN IN, bestaat 10 jaar. Er zijn sinds het begin tot nu in Vlaanderen 2 miljard oefeningen gemaakt. 53% van de leerkrachten geeft aan dat Bingel ‘onmisbaar’ is.In VAN IN’s jaarlijkse enquête bij leerkrachten,...


Meer info

PRpress
Zonder gemeente
18-01-2021

De onderneming Lokaal, bekend van Lokaalmarkt, heeft het succesvolle online platform deeleenkoe.be van David De Keyser overgenomen. Bert Destoop, boerenzoon en medeoprichter van Lokaal vertelt: “De afgelopen vier jaar richtten we zeven Lokaalmarkten en het onlinebestelplatform LokaalAfhaal op. Deze overname is een volgende stap in ons groeiverhaal, waarbij we naar een korte keten aanbod...


Meer info

PRpress
Antwerpen
18-01-2021

“Samen willen we fietsen in de kijker zetten”Micromobiliteitsaanbieder Swapfiets, bekend van de fietsen met de blauwe voorband in abonnementsvorm voor een vast bedrag per maand (service en reparaties inbegrepen), gaat een sportief partnership aan. Ze werken de komende drie jaar samen met Team Jumbo-Visma, het professionele wielerteam dat mede dankzij de Belgische kopman Wout van Aert...


Meer info

PRpressAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het