Welkom op Hof ter DaeleHof ter Daele is een oude gerestaureerde hoeve temidden de Westvlaamse polders, aldaar bekend onder de naam Bachten de Kupe. Een lange oprijlaan scheidt het Hof van de openbare weg waardoor er een veilige rust heerst op het domein.

Enkel de aanwezige boerderijdieren zorgen er voor aangenaam geluid. s' Avonds is er absoluut geen lichtvervuiling waardoor het zicht op een spectaculaire sterrenhemel kan worden gegarandeerd (bij open hemel).

 

OVERNACHTEN

Studio's

Het vroegere stalgebouw van Hof ter Daele werd heringericht als 6 wooneenheden, elk met het nodige comfort voor een verblijf van 2 volwassenen met kinderen. Op die manier kan, samen met de hotelkamer, een totaal van maximum 36 personen worden geherbergd, en dit het hele jaar rond. Zo vormt het Hof de perfecte bestemming voor grootouders en ouders met kinderen, fietsers, wandelaars .. en al wie een boontje heeft voor het rustieke & landelijke.

Elk verblijf beschikt over een eigen badkamer (met douche), keuken (met fornuis, kofiezet, microgolfoven en vaatwas), slaapruimte en zithoek. De ruimtes worden individueel electrisch verwarmd. De verblijven op verdiep zijn gebouwd in duplex-vorm (met een slaapkamer onder het dak), die op de gelijkvloers beschikken elk over 1 of 2 aparte slaapkamers. Voor het studiogebouw bevinden zich houten banken om van het mooie landschap te genieten, een boek te lezen, buiten te eten,...

Voor wie met een groot gezelschap komt logeren is er een gemeenschappelijke ruimte beschikbaar (prijs te bespreken, afhankelijk van periode en grootte groep), een zaaltje uitgerust met alles om met een 30-tal personen gezellig samen te zijn, te tafelen en eventueel een feestje te bouwen.

Voor wat het gebruik van maaltijden betreft is iedereen volledig vrij in zijn doen en laten. In de verbruikszaal is er (mits tijdige aanvraag en afhankelijk van het moment) mogelijkheid om maaltijden te gebruiken.

 

Hotelkamer

Hof ter Daele beschikt over één enkele tweepersoonskamer. Het is een kamer (met badkamer en toilet) in rustieke stijl voorzien van een tweepersoonsbed, een televisie en een kleine koelkast.

 

KINDERPARADIJS

Hooischuur

Hof ter Daele is bijzonder gezins- en voornamelijk kindvriendelijk!

Een belangrijk plusplunt en troef is de veiligheid en de rust die heerst op het domein! Kinderen hebben er ruimte en vrijheid om er te ravotten!

De topattractie blijft wel de hooischuur (de overdekte mikke) die zowel bij mooi als bij slecht weer zorgt voor amusement en jolijt: kampen bouwen, aan de touwen slingeren, verstoppertje spelen,...

Speeltuin

Op het domein is er speciaal voor de jonge gasten een speeltuin! Zo vormt de hindernissenpiste in de weide een uitdaging om het einde te bereiken zonder de grond te raken. De grazende dieren zorgen er voor een extra aanmoediging.

Voor de durvers is er een speleobox waarin de weg van boven naar beneden moet gezocht worden in een labyrint van donkere gangen!

Een klassieke houten speeltuin (met schommels, glijbaan, klimkoorden,...) maakt de pret compleet voor een gezond speelvertier!

Speeltuigen

In de vroegere ovenbuur van de boerderij bevinden zich nu een pingpong- en tapbiljarttafel. Mits afgeven van een identiteitskaart kan er kosteloos worden gespeeld! Ook een poolbiljart en voetbaltafel kunnen worden bespeeld.

Voor de allerjongsten is er een minispeeltuin met een paar speeltuigen om op te kruipen, af te glijden,... een zandbak en een trampoline!

Een aantal billenkarren (= go-cars) staan er voor de kinderen klaar om rond te rijden op het erf!

Dieren

De dieren op Hof ter Daele zijn altijd blij met een bezoekje van de kinderen! Het hangbuikvarken Margriet en het ezeltje Hélène eten graag een stukje brood uit de hand. De schaapjes blijven meestal wat schuchter op afstand maar komen voor wat eten graag dichterbij. De geiten blijven de grootste snoepers en geven de anderen soms geen kans! Natuurlijk pikken ook de kippen, de kalkoenen en de ganzen graag een graantje mee!

De konijntjes en de cavia's worden graag geknuffeld in ruil voor een worteltje! Alle dieren kunnen buiten lopen en daar bezoek ontvangen. De weide vooraan is toegankelijk voor de kinderen. Kiezen ze voor hun eigen stalletje, dan hebben ze behoefte aan wat rust

 

BRASSERIE

Vanaf de Paasvakantie tot eind september (openingstijden op de welkom-pagina) kan men op Hof ter Daele terecht voor een hapje en een drankje in de tearoom-brasserie.

De vroegere wagenstal werd daarvoor omgebouwd tot een rustieke zaal met voute en indrukwekkende open haard. Door de U-vormige inplanting van de gebouwen kan men in geval van mooi weer tevens op het windarme terras terecht. Daar heeft men een uitstekend zicht op het unieke platteland met vergezichten tot wel 3 kerken!

In een hartelijke sfeer schotelen wij u graag onze tearoom-specialiteiten, snacks en een beperkte menukaart (ribbetjes, steaks, scampi,... met verse frietjes) voor. Onze eigen bieren (een pittig blondje of een zacht bruintje geserveerd in een origineel kruikje) zijn zeker eveneens het proeven waard!

 

OMGEVING

Zee

De Belgische kust (met z'n fijne brede zandstranden) bevindt zich op 8 km. Afhankelijk van de voorkeur kan gekozen worden uit De Panne, Koksijde en Nieuwpoort.

Wie tijdens de zomer graag met de hond wandelen gaat op het strand kiest best voor het Franse Bray-Dunes, net over de grens! Zwemmen kan in talrijke bewaakte zwemzones. Hou rekening met de getijden!

Beauvoorde

Hof ter Daele ligt temidden twee dorpjes Bulskamp en Beauvoorde (elk met hun eigen warme bakker), deelgemeenten van Veurne. Het authentieke Beauvoorde is een bezoekje zeker waard. Het is gekend als kunstdorp maar ook voor zijn paté, pralines, pannenkoeken, ... en vooral het prachtige historische waterslot van Arthur Merghelinck dat samen met het park steeds kan bezocht worden.

Fiets en wandel

De nabije omgeving vormt een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Smalle, rustige weggetjes leiden immers naar de omliggende rustieke stadjes en dorpjes, naar de Franse Schreve, het Heuvelland, en natuurlijk de Belgische kust (De Panne en Koksijde op 8 km).

Voor wie de auto neemt, liggen Brugge en Ieper als historische steden vlakbij. Het rijke oorlogsverleden van de streek kan perfect worden ontdekt door een bezoek aan de talrijke monumenten, het Ijzerbekken en de oorlogskerkhoven. Een uitstap naar het franse Boulogne sur Mer (met haar boeiende Nausicaa) en Plopsaland (6 km) behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Een inkijkmap met wat meer informatie over de streek vindt u ter plaatse. Uitgebreide brochures en plannetjes zijn te verkrijgen in de toeristische dienst van Veurne.

 

BEREIKBAAR

- te voet, per fiets (tussen knooppunten 13 en 27 op het netwerk van fietsknooppunten of op de Moerenroute,39 km lang)

- met het openbaar vervoer: de trein (afstappen in station Koksijde of Veurne) en de belbus (078/151115) tot aan de toegangspoort

- met de auto : Klik hier voor meer info

 

PRIJZEN

Klik hier voor meer info 

 

CONTACT

Klik hier, vul uw gegevens in en dan contacteren wij u zo snel mogelijk.

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  11-04-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 


AdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het