"De Maretak" Voerstreek - WentelhuisDit prachtige huis in de voerstreek is met veel aandacht en liefde gemaakt. Vloerverwarming, ecologische matarialen, brede planken, leem en tadelakt zorgen voor een gezond leefklimaat, aangevuld met passende meubels, een Ardenner houtkachel, sfeervolle lampen en een prachtig servies maken het verblijf compleet! Dit huis dankt zijn naam aan de oude gietijzeren wenteltrap die door de situering ook de indeling heeft vastgelegd.

Het is een prachtig huis waar iedereen zich meteen thuis voelt.

 

BESCHRIJVING WENTELHUIS 

 

Inkom

Voor het huis is een privé-parkeerplaats. In de hal is de garderobe en toegang tot het toilet met een vernuftig wasbakje een prachtig oude schuurdeur met authentieke schanieren. Tevens biedt een mooie oude glas-in-looddeur toegang tot de keuken met eethoek.

 

Keuken en eethoek

Op de begane grond, met openslaande deuren naar de karakteristieke binnenhof, ligt de gezellige eetkeuken waar een Ardenner houtkachel in het monumentale schouwtje voor extra warmte zorgt.

 

Living

De bijzondere blauwe wenteltrap van gietijzer voert u naar de eerste etage met een ruime zithoek met TV, DVD-speler en DVD's . Het speelbed, in de nis beschut achter de wenteltrap, is groot genoeg voor twee slaapplaatsen. Bij de grote ramen op het zuiden aan de hof is nog een klein tafeltje voor een aperitief, een spelletje, of om te schrijven of lezen. Bij het bureautje om de hoek van de trap zijn spelletjes en boeken te vinden. Vanuit deze living op het eerste verdiep is er een zware houten deur die toegang geeft tot de overdekte omloop.

 

Slaapkamers

Met de wenteltrap kom je een etage hoger, waar een tweede toilet is en de deuren naar de slaapkamers. De linker deur is van de grote slaapkamer. Deze slaapkamer heeft een prachtige eikenhoutenvloer, veel zon en een ronde inloopdouche met aarderood tadelakt. De grote romantische marmeren wastafel met de sierlijke lemen achterwand maakt deze kamer tot een luxe en serene ruimte. Op de derde etage staat een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Ook deze slaapkamer heeft een eigen ronde douche, boven op de wenteltrap gebouwd en een antieke wastafel. Door de raampjes heeft u een mooi uitzicht op de tegenover gelegen heuvels.

 

Terras en Buiten

Het Wentel huis heeft een eigen terras met tafel en stoelen op het karakteristieke binnehof. Zowel via de overdekte omloop op de begane grond als de overdekte omloop op de eerste verdieping is de gezamenlijke tuin te bereiken. Op het grote grasveld is er een schommel, een glijbaan en een zandbak voor de kinderen. Bij de vuurschaal kunt u heerlijk de avond doorbrengen!

 

Extra's

Kinderbedje, kinderstoel, kinderbadje, sjoelbak, barbecue zijn opvraagbaar. Voor de houtkachel verkopen wij bakken met hout. Er is een bedlinnen- en badlinnenservice. Zowel bij de gastvrouw als op kantoor kunt u wandelkaarten kopen en zijn er overige toeristische folders verkrijgbaar. 

Honden zijn welkom!

 

 

BIJKOMENDE INFO

In het dorpje St. Martens-Voeren ligt dit prachtige pand van vakwerk en vuursteen. De oudste delen dateren uit het midden van de 16de eeuw, de nieuwste delen uit het begin van deze eeuw. Na de koop door de familie Laugs werd de nagenoeg ruïne vakkundig gerestaureerd en aangevuld met enkele andere woningen, die volgens dezelfdetraditionele bouwmethoden en ecologische principes verwezenlijkt zijn. Door deingenieuze verbouwing met doorgangen, niveaus, binnenhof en tuin, lijkt het geheel op een middeleeuws hofje.

 

5 VAKANTIEWONINGEN

De gezellige vakantiehuizen, voorzien van alle comfort, zijn zeer geschikt voor gezinnen en kleine groepen. In alle huizen zit vloer- en wandverwarming en een houtkachel. Er werden zoveel mogelijk oude elementen gerecupereerd, wat een authentieke sfeer geeft aan de verblijven.
Voor families of groepen die samen een aantal huizen willen huren leent De Maretak zich ook uitstekend!

  • 1 t/m 4 personen: Knus en sfeervol overnachten in het Kleine Huis
  • 2 t/m 6 personen: Sereen en lieflijk vertoeven in het Wentelhuis
  • 2 t/m 8 personen: Zonnig en gezellig samenzijn in Het Hoekhuis
  • 2 t/m 8 personen: Adembenemende oudheid opsnuiven in Het Oude Huis
  • 2 t/m 8 personen: Retro ambiance in Het Nieuwe Huis

Het Hoekhuis en het Wentelhuis kunnen geschakeld worden.

 

Tuin en middeleeuws hofje:

Via de binnenhof komt u op een mooi groot grasveld waar de kinderen kunnen spelen op de schommel, de glijbaan of in de zandbak. Ook is er een vuurschaal voor de zwoele avonden. In de tuin bij het hofje is een kruidentuin te vinden waarvan men gebruik mag maken.
 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
Laugs Vakantiewoningen Voerstreek
Boek nu
 
Op:  16-02-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Laugs Vakantiewoningen Voerstreek

Voeren
+8
16-02-2018

Hier kunt u tot rust komen! Een fijne plek in de Voerstreek met haar prachtige beekdalen en valleien. Dit gezellige silexhuisje uit de 19e eeuw is een fijn vakantiehuis, sfeervol ingericht met houtkachel, wand- en vloerverwarming, een romantische badkamer, heerlijke bedden.. Ideaal voor wandelaars, stellen, gezinnen met (jonge) kindjes. Een huis voorzien van alle gemakken in een heel andere,...


Meer info

Laugs Vakantiewoningen Voerstreek
Voeren
+14
16-02-2018

Het Oude Huis is een vakwerkhuis, dat van origine dateert van het midden zestiende eeuw. In ca. 1750 werd het gesplitst en uitgebreid naar de westkant. Bij de restauratie werd deze splitsing gehandhaafd. Door de bouwvalligheid en de slechte ondergrond was het noodzakelijk het geheel te demonteren. Het houtskelet werd minutieus gerestaureerd en de vakken werden weer zoals vroeger gevuld met leem...


Meer info

Laugs Vakantiewoningen Voerstreek
Voeren
+9
16-02-2018

Het Hoekhuis is dé blikvanger van dit magische Middeleeuws hofje: een compositie van vuursteen, eikenhout en leem. Het ligt aan de straatkant op het eerste verdiep met een terras rondom. Van binnen is het licht, zonnig en kleurrijk. De scheve hoeken van het groter geheel komen hier in vele details terug en geven het huis een eigen karakter. Het huis is volledig ecologisch gebouwd. Hout en...


Meer info

Laugs Vakantiewoningen VoerstreekAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het