Jagersliga schenkt 18.000 wildhamburgers aan Voedselbanken.Er is veel armoede in ons land en Covid-19 slaat op ook economisch vlak heel hard toe. Het aantal mensen dat daardoor in financiële moeilijkheden terecht komt, groeit dag na dag. De groep mensen achter de Jagersliga willen daar als mens, als jager en als nieuwe jachtvereniging iets aan doen!

Na een oproep van de Voedselbanken in de pers, besloot het team van Jagersliga de handen uit de mouwen te steken. In samenwerking met verschillende jagers, jachtgroepen en met wildverwerkers La Fagnarde, Wildhandel Vermeersch en Belgibier, konden zij op 30 november 2020 niet minder dan 18.000 (h)eerlijke wildhamburgers aan de Voedselbanken schenken. De hamburgers zijn verpakt in 1800 pakketten van 1kg.

Jagersliga geeft toe dat dit inderdaad een druppel op een hete plaat is maar laat duidelijk verstaan dat alle beetjes helpen: “Niets doen is uiteraard gemakkelijker, maar dat was voor ons geen optie. Al maanden zijn wij bezig met de voorbereidingen, besprekingen, opvolgingen en alles wat bij zo’n actie komt kijken. Wij zijn gewoon mensen met het hart op de juiste plaats en omdat de Voedselbanken constant op zoek zijn naar voeding, was het voor ons snel duidelijk. Wij kunnen mensen die het moeilijk hebben, het best ondersteunen met het vlees van het wild dat wij schieten.”

Meer info over de actie “Wild voor allen” : www.jllc.be/wva

Kristof Vandewoestijne: “Als jacht in de pers komt, dan is dat zelden of nooit positief. Stropers worden jagers genoemd en mensen die illegaal wild uitzetten of roofvogels schieten, zorgen voor een kwalijke reputatie. Wat bijna nooit belicht wordt, zijn de positieve kanten van jacht. Puur ecologisch wild schenken aan mensen die het niet breed hebben, is bijvoorbeeld één van die positieve kanten.


Wat jagers het meest aantrekt aan jacht? Jagen is terugkeren naar de essentie van het leven en één worden met onze natuur. Om te jagen, moet je gebruik maken van al je zintuigen. Jezelf los maken van het hectische leven van alledag. Stress, angst of woede verdwijnen als sneeuw voor de zon als je jaagt omdat je je moet focussen op het bemachtigen van een prooi. Ja, de mens maakt uiteraard ook deel uit van de natuur, wat er ook beweerd wordt.


Ook samenwerken in het veld bij bijvoorbeeld aanplanten heeft een heel helende werking. Natuurorganisaties beheren flora, jagers beheren fauna en zolang we respect hebben voor elkaar, kunnen duurzame relaties en resultaten opgebouwd worden.


De Jagersliga streeft dan ook naar duurzame samenwerkin

gen met alle mensen en verenigingen die actief gebruik maken van het buitengebied. Ons motto? Samenwerken aan een positieve toekomst!” 

 

Video: https://www.dropbox.com/s/luwvo31xeqh9cvq/PTV_WildVoorAllen_rush.mp4?dl=0

 

ABOUT THE COMPANY

De Jagersliga is een nieuwe, positieve en proactieve belangen- en netwerkvereniging voor jagers, drijvers en alle mensen die de jacht een warm hart toedragen en het belang ervan inzien.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  30-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpro

Brussel
25-02-2021

Het Rekenhof heeft een nieuw onderzoek gewijd aan het beheer van de overheidsopdrachten die Defensie heeft geplaatst in het kader van de bouw van de nieuwe NAVO-zetel in Brussel. Dit verslag vervolledigt de verslagen die werden gepubliceerd in oktober 2008 (aanvang van het project) en december 2014 (halverwege de bouw). Het Rekenhof concludeert voornamelijk dat Defensie de financiële...


Meer info

PRpro
Zonder gemeente
25-02-2021

Met medische en therapeutische oplossingen geeft Imes Dexis werknemers, die zware arbeid verrichten in de industrie of bouw, een duwtje in de rug om flexibeler en veiliger te werken. De tools en oplossingen via Ortho-Medico focussen immers op zowel het preventief als curatief verbeteren en voorkomen van schouder-, nek- en rugklachten die werknemers tijdens fysieke belasting ervaren. Zo zijn deze...


Meer info

PRpro
Brussel
24-02-2021

Amadys, leverancier van componenten voor utiliteitsnetwerken (waaronder water-, gas-, elektriciteit- en telecommunicatienetwerken) heeft tso GmbH, distributeur van las- en meetapparatuur voor glasvezelnetwerken, overgenomen. Deze overname betekent een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van Amadys en is een logische volgende stap in het buy-and-build succesverhaal van Amadys en de...


Meer info

PRpro
Zonder gemeente
24-02-2021

De coronacrisis heeft in het algemeen de digitale transitie in 2020 in een stroomversnelling gebracht. Zo is het aantal online aankopen aanzienlijk toegenomen en steeg de noodzaak voor burgers om digitaal met elkaar te communiceren. Recent onderzoek[1] van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) toont nu aan dat de pandemie de Belgen er ook toe heeft aangezet om meer facturen elektronisch...


Meer info

PRproAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het