Fraudedossier: sterk pleidooi meester Van Steenbrugge“Heel binnenkort willen we het hele dossier glashelder uitleggen aan de fans en de jeugdspelers van Sporting Lokeren. Ze zullen niet weten wat ze te horen krijgen. Het bedrog van zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren is zo duidelijk, dat je wel blind moet zijn om het niet te zien”.

Zaterdagmorgen ging in Evere de Geschillencommissie Hoger Beroep van start. Walter Van Steenbrugge, die de belangen van Sporting Lokeren behartigt, toonde zich goed op dreef en stelde zonder omwegen dat er op een onwaarschijnlijke manier bedrog is gepleegd door bestuurders van beide clubs: “Hier is absoluut sprake van matchfixing”.

Meester Van Steenbrugge zegt dat Lokeren niet betrokken partij was bij de feiten en in feite slachtoffer was van de snelheid van de procedure. “Maar desondanks zijn we voldoende geïnformeerd. Alle tapgesprekken sporen met elkaar. Je moet wel blind zijn om de verschillende stukken niet aan elkaar te laten sluiten. Als we aan de jeugdspelers voorleggen hoe ver het bedrog ging, kiezen ze misschien wel voor een andere sport.”

Volgens onze raadsman is het duidelijk dat met name meneer Huyck en meneer Swolfs van Waasland-Beveren alles binnen hun mogelijkheden hebben gedaan om hun eigen club te verzwakken. “KV Mechelen kreeg te horen dat Waasland-Beveren absoluut wilde meewerken". Dejan Velkovic speelde daarbij een sleutelrol. Meester Van Steenbrugge zegt dat de hele zaak “zum Kotzen” is: “Dit valt niet uit te leggen, ook niet aan de UEFA. Er zit druk op het dossier en de tuchtprocedure voor de Geschillencommissie wordt met het vergrootglas bekeken. En dat is maar goed ook.”

Eerder deze ochtend kwam Beerschot-Wilrijk al aan het woord. Ook die zeggen verstomd te staan door de “stoutmoedigheid en onvoorstelbare doortraptheid” van KV Mechelen: KV Mechelen koopt een ploeg om en men overtuigt de tegenstander van een degradatieconcurrent (Eupen, hvdp) zich niet te laten omkopen. Dergelijke initiatieven tot matchfixing zijn funest voor de voetbalsport, zegt de club nog.De advocaat merkt fijntjes op dat Waasland-Beveren wel vrij snel overstag is gegaan. Door zich niet te houden aan de meldingsplicht stelt men zich bijzonder kwetsbaar en manipuleerbaar op. De verdediging van Beerschot-Wilrijk besluit: “Men doet er hier alles aan om niet tot de grond van de zaak te komen. Dit blijven ontkennen van schuld is misprijzend. We vragen de degradatie van beide clubs. Elke andere beslissing zal onze favoriete sport in het hart treffen.”

De advocaat van de Mechelse supportersgroepen herhaalt de bekende standpunten: de actie van het bondsparket zou verjaard zijn en de rechten op een eerlijk proces zouden zijn geschonden.

De vrijwillig tussenkomende partijen hebben hun zegje gedaan. In deel twee van de eerste zittingsdag komen deraadslieden van vier makelaars nog aan het woord, die van Dejan Veljkovic, Walter Mortelmans, Thomas Troch en Evert Maesschalck.         

 

Herman Van de Putte
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  20-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Sporting Lokeren

Lokeren
02-12-2019

Sporting Lokeren verloor zopas zijn derde match van de derde periode. Lokeren leek goed uit de kleedkamers te zijn gekomen na de rust, maar daar dacht topschutter Henry anders over. De eindstand in Leuven was 2-1.De eerste helft verliep erg stroef. In het openingskwartier kon enkel de thuisploeg voor gevaar zorgen. De aanvalsintenties van OHL waren duidelijk: via de flanken spits Henry bereiken....


Meer info

Sporting Lokeren
Lokeren
22-10-2019

Wel, bij Sporting Lokeren kunnen de supporters hun voetjes onder tafel schuiven voor een maaltijd aan een voordelige prijs. Daarbij krijgen ze ook toegang tot de Kollerzaal voor en na de wedstrijd KSC Lokeren - Beerschot (26/10) Menu: Stoofvlees met frietjes, chocoladedessertLocatie: KollerzaalPrijs: €25,00 ppAanvangsuur: 15h00Na de wedstrijd optreden in de Kollerzaal met oa Ben...


Meer info

Sporting Lokeren
Lokeren
22-10-2019

Zaterdag om 17h00 staat de thuiswedstrijd tegen Beerschot gepland. De Kielse Ratten hebben, net als ons, hun competitiestart compleet gemist. Sinds enkele weken heeft clubicoon Hernán Losada het roer overgenomen van Stijn Vreven. Hopelijk kan Sporting Lokeren dit weekend hun ware gelaat laten zien en drie punten in eigen huis houden. MATCHINFODaknamstadion26 oktober17h00√ʬĄ¬Ļ√Į¬ł¬Ź...


Meer info

Sporting LokerenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het