Poll: aanvallende middenveldersIn onze zoektocht naar het beste elftal ooit, gaan we nu op zoek naar de mannen die door hun techniek, hun vista, hun loopvermogen of wat dan ook zorgen voor voldoende aanvallende impulsen van het team. De keuze die we moeten maken is alweer verscheurend. Kill your darlings!

 1. Nill De Pauw: jeugdproduct van onze club die goed tien jaar geleden debuteerde in het eerste elftal. Was er twee keer bij toe we de Beker wonnen. Na een kort verblijf bij Guingamp nu bij Zulte Waregem aan de slag. Speelde 146 wedstrijden voor Lokeren en wist daarin 21 keer te scoren, de moeilijke doelpunten eerst.
 2. Arnor Gudjohnsen: was pas 17 toen hij in oktober 1978 bij Sporting zijn opwachting maakte. Zette IJsland voor de stad Lokeren op de kaart. Blonde pijl die 138 keer voor de club uitkwam en daarin 26 keer scoorde. Nadien naar Anderlecht (1983) en Bordeaux (1990). Gaf genen door aan zijn zoon Eidur.
 3. Runar Kristinsson: kwam in november 2000 over van het Noorse Lillestrom en zou tot 2007 de Lokerse fans verblijden met zijn spelinzicht en gave traptechniek. Speelde en liet spelen, ideale spelverdeler. Goed voor 151 matchen en 40 doelpunten. Met 104 interlands nog altijd recordhouder in IJsland. Kwam heel even terug als trainer, maar dat bleek geen groot succes.
 4. Raymond Mommens: Lebbekenaar die als 16-jarige debuteerde in eerste elftal. Hij zou er de volgende 11 seizoenen niet meer uit weg te denken zijn. Meer dan 300 matchen, 58 doelpunten. Guy Thys haalde hem naar de Rode Duivels. Sloot carrière af bij Sporting Charleroi en bleef nadien als scout in het voetbal.
 5. Marcel Peeper: Toen Sporting drie jaar in Tweede Klasse kampeerde, miste hij maar 1 enkele wedstrijd. Deed dat op zijn eigen flamboyante maar efficiënte manier. Speelde nog 1 seizoen terug in Eerste, nadien naar Groningen. Nog altijd graag geziene gast in de Durmestad.   
 6. Wilfried Puis:  Gouden schoen van 1964. Werd na een mislukte transfer van Anderlecht naar Club Brugge door toenmalig trainer Jef Jurion naar Lokeren gehaald. “De Puzze” leefde opnieuw op in 2de klasse en had zo een belangrijk aandeel in de promotie van Lokeren naar Eerste. Na jaren afwezigheid werd hij als Lokeren-speler op z'n 32ste zelfs nog éénmaal geselecteerd voor de Rode Duivels.
 7. Hans Vanaken: In 2013 maakte Vanaken de overstap naar Sporting Lokeren. Bij zijn debuut, tegen Anderlecht, wist Vanaken meteen te scoren, twee keer zelfs. Groeide uit tot een vaste waarde, zelfs tot de seizoensrevelatie. Vertrok in zomer 2015 naar Club Brugge, maar toont nog altijd veel respect voor de club die hem op het hoogste niveau introduceerde.
 8. Ronny Van Geneugden: speelde van december 1997 tot juni 2000 bij Sporting. Zijn ervaring maakte hem tot leidersfiguur. Het hielp natuurlijk ook dat hij een gave traptechniek had en voor heel wat assists zorgde. Probeert nu als coach een vaste waarde te worden.
 9. René Verheyen: scoorde het allereerste Europese doelpunt ooit voor Sporting Lokeren, tegen het Luxemburgse Differdange. Maar zijn verdiensten gaan natuurlijk veel verder. Hij was hier van 1974 tot 1983 aan de slag, speelde meer dan 300 matchen, scoorde 60 keer, was international. Klassespeler pur sang!
 10. Bruno Versavel: Kwam in 1986 van Diest naar Lokeren, een jaar na zijn broer Patrick. Zou hier twee seizoenen spelen, goed voor 18 doelpunten in 65 wedstrijden. Bouwde nadien schitterende carrière uit bij onder andere Anderlecht. International ook.
 11. Roman Vonasek: Een topper, zowel op als naast het veld. Op het veld: 7 seizoenen vaandeldrager van Sporting, leidersfiguur, introduceerde zijn Tsechische landgenoten. Naast het veld: leidersfiguur door zijnwarme persoonlijkheid. Nog altijd hart voor Lokeren.   

  STEM OP DE HOMEPAGEArtikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over Sporting Lokeren

Lokeren
02-12-2019

Sporting Lokeren verloor zopas zijn derde match van de derde periode. Lokeren leek goed uit de kleedkamers te zijn gekomen na de rust, maar daar dacht topschutter Henry anders over. De eindstand in Leuven was 2-1.De eerste helft verliep erg stroef. In het openingskwartier kon enkel de thuisploeg voor gevaar zorgen. De aanvalsintenties van OHL waren duidelijk: via de flanken spits Henry bereiken....


Meer info

Sporting Lokeren
Lokeren
22-10-2019

Wel, bij Sporting Lokeren kunnen de supporters hun voetjes onder tafel schuiven voor een maaltijd aan een voordelige prijs. Daarbij krijgen ze ook toegang tot de Kollerzaal voor en na de wedstrijd KSC Lokeren - Beerschot (26/10) Menu: Stoofvlees met frietjes, chocoladedessertLocatie: KollerzaalPrijs: €25,00 ppAanvangsuur: 15h00Na de wedstrijd optreden in de Kollerzaal met oa Ben...


Meer info

Sporting Lokeren
Lokeren
22-10-2019

Zaterdag om 17h00 staat de thuiswedstrijd tegen Beerschot gepland. De Kielse Ratten hebben, net als ons, hun competitiestart compleet gemist. Sinds enkele weken heeft clubicoon Hernán Losada het roer overgenomen van Stijn Vreven. Hopelijk kan Sporting Lokeren dit weekend hun ware gelaat laten zien en drie punten in eigen huis houden. MATCHINFODaknamstadion26 oktober17h00√ʬĄ¬Ļ√Į¬ł¬Ź...


Meer info

Sporting LokerenAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het