Belevingswinkel Deschildre StreekproductenOp de site van de vismijn in Oostende bevindt zich een streekproductenwinkel waar een groot assortiment van erkende Vlaamse en West-Vlaamse streekproducten verzameld zijn onder één dak. Daarnaast kan je vanuit de winkel meegenieten van de ambacht die vader Willy (reeds bijna 50jaar in het werkveld) overdraagt naar zoon Karel Deschildre. Door middel van een doorkijkraam in de winkel kijk je hoe de huisgemaakte ambachtelijke charcuterie vervaardigd wordt. De charcuterie wordt gemaakt volgens traditionele oude recepten. Deschildre is ondertussen bekroont met 4 Vlaamse en 25 West-Vlaamse erkenningen. 

De zaak is een beleving voor het oog en de smaak. Alles wat je kan kopen, kan je ter plaatse degusteren. Het ruime assortiment van bieren, Vlaamse wijnen, koffies gebrand in onze contreien, sterke dranken, koeken, snoepgoed, confituur, advocaat, enzovoort zorgt ervoor dat je verwend wordt. 

Om een totaalpakket aan te bieden aan de echte fijnproever, worden er ook rondleidingen en workshops gegeven. Op die manier willen we het verschil maken en aantonen tussen de authentieke ambachtelijke productie en het industriële. 
Deschildre gaat in tegen de tijden van schaalvergroting en massaproductie en zetten in op de eerlijke ambacht waar niet alleen de lokale producten van eigen bodem maar ook de producenten centraal staan.

Sinds kort stelde Deschildre ook hun Sea-meat voor. Ze zijn de eerste en enige producent van sea-meat, traditionele charcuterie gemaakt met zeewier in samenwerking met de seaweedchef 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-07-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 


AdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het