10.000 Belgen fietsen op een SwapfietsSteeds populairder fietsabonnement rondt de kaap van 10.000 mede door coronacrisis

Swapfiets is sinds begin 2018 actief op de Belgische markt. Ondertussen vind je de fietsen met de herkenbare blauwe voorband terug in vijf steden - de hoofdstad inclusief - en heeft het fietsabonnement 10.000 klanten overtuigd in ons land. Het simpele concept blijkt nu, meer dan ooit, de basis voor het succes: “Een fiets die altijd werkt, voor een vast bedrag per maand, helemaal voor jezelf en quasi meteen beschikbaar: een meer flexibele mobiliteitsoplossing vind je deze dagen moeilijk”, zegt Thomas Schiltz, country operations manager Belgium van Swapfiets.

Fietsabonnement Swapfiets doet zijn klanten een heel eenvoudige belofte: voor een vast bedrag per maand heb je een fiets die altijd werkt. In tegenstelling tot de deelfietsen, heb je een Swapfiets ook helemaal voor jou alleen. Fietsherstellingen of fietsleveringen gebeuren waar de klant het wil: in de Swapfietswinkel, maar ook thuis, op kantoor of op een andere door de klant gekozen locatie.

“Die flexibiliteit heeft ervoor gezorgd dat we met Swapfiets ook tijdens de lockdown, toen onze fysieke winkels gesloten waren, operationeel konden blijven,” zegt Schiltz. 

 

 

 

Coronacrisis doet kiezen voor Swapfiets

De coronacrisis doet Belgen massaal voor de fiets kiezen. Een tendens die ze ook bij Swapfiets merken, vooral dan in Brussel. Daar kwamen er sinds het begin van de lockdown 1.000 nieuwe klanten bij. De teller staat er vandaag op 2.500, begin maart waren dat er nog 1.500, een stijging met 60 procent.

Uit een bevraging bij 741 nieuwe klanten in de vier landen waar Swapfiets actief is, blijkt dat voor 42 procent de situatie rondom het coronavirus bijdraagt in hun keuze voor Swapfiets. Maar liefst 45 procent denkt dat de fiets vandaag het beste alternatief is voor verplaatsingen. 35 procent gaf aan het openbaar vervoer te mijden om gezondheidsredenen. 

Swapfiets groeide sinds de introductie op de Belgische markt in 2018 jaar na jaar gestaag, en breidde uit van Leuven naar Antwerpen, Gent, Brussel en Mechelen. De initiële stap naar de Belgische markt was logisch: “We spreken dezelfde taal en de Belgen zijn, vandaag meer dan ooit, toch wel behoorlijk overtuigde fietsers,” zegt Thomas Schiltz. 

Swapfiets is globaal actief in 52 steden in België, Nederland, Duitsland en Denemarken, goed voor 175.000 abonnees.  In ons land zijn zowel gewone stadsfietsen als e-bikes beschikbaar. 

Kopen versus huren

Swapfiets sluit perfect aan bij het concept van ‘huren is het nieuwe kopen’. 

Schiltz: “Mensen vinden het niet meer belangrijk om iets te bezitten. Het heeft geen zin een hele kast vol cd’s in huis te hebben, als je voor een vast bedrag per maand alle mogelijke muziek kan streamen. Wij leveren fietsen volgens dezelfde filosofie: een snelle en goede service, die ontzorgend werkt. De generatie van vandaag is daar erg gevoelig voor.”

Daarnaast is het product van Swapfiets - de fiets - ook aan serieuze remonte bezig, vooral in de steden. “De fietscultuur kent een opmars, urban mobility ziet er vandaag heel anders uit dan tien jaar geleden. Lokale besturen doen steeds vaker infrastructuuringrepen in het voordeel van de fietser”, klinkt het bij Swapfiets. “We merken dat mensen massaal willen fietsen, en dus lijkt het mij logisch dat we met z’n allen samenwerken om dit op een zo een veilige en goede manier te kunnen doen. Swapfiets levert graag een bijdrage door altijd werkende,  veilige fietsen aan te bieden.”

Clara Vanmuysen
Talking Birds Public Relations

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  27-05-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Baardegem - Herdersem - Meldert - Moorsel
20-09-2020

Onder een stralende ochtendzon organiseerde Steven De Wolf voor de tweede maal coronaproof de “World Clean Up Day Herdersem. “Herdersem is na vandaag opnieuw ietsje schoner” zegt Steven.Met meer dan 100 helpende handen trokken ze door alle straten van Herdersem om hun dorp voor minstens één dag proper te maken. De reeds gekende straten “Koekeroel” en...


Meer info

PRpress
Mechelen
20-09-2020

Wouter Vrancken, Jordi Vanlerberghe en Gustav Engvall laten hun licht schijnen op de 3-1 nederlaag in de Luminus Arena.WOUTER VRANCKEN: “GROOT VERSCHIL IN NIVEAU TUSSEN SPELERS ONDERLING”Vrancken: “We begonnen sterk aan de partij met een vroeg doelpunt. Nadien hadden we het moeilijker, maar kreeg de thuisploeg toch weinig kansen. Bij de fase van paal en lat hadden we geluk, maar...


Meer info

PRpress
Wachtebeke
19-09-2020

Wachtebeke krijgt er 20 sociale woningen en acht studio's voor zorgbehoevenden bij Eerste woonproject voor een sociaal verhuurkantoor in Vlaanderen waarbij een gemeente eigen gronden inzetBinnenkort verrijst er in de Melkerijstraat in Wachtebeke een nieuw sociaal woonproject. Het gaat om 20 appartementen voor sociaal verhuur en acht studio’s voor zorgbehoevende volwassenen. In het...


Meer info

PRpress
Gistel
18-09-2020

Topadvocaat Jef Vermassen komt op donderdag 8 oktober spreken in vrijetijdscentrum Zomerloos, Sportstraat 1 in Gistel.De bekendste strafpleiter van Vlaanderen kwam in 1979 voor het eerst in het nieuws met de zaak Freddy Horion, een regelrechte thriller. De misdadiger met snor en zonnebril werd tot levenslang veroordeeld wegens een zesvoudige moord. Vermassen pleitte toen sterk tegen de doodstraf...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het