Groene Assen in fietsvriendelijk West-VlaanderenVier fietsroutes in dit pre-zomermagazine.

Pas wanneer je als fietser de knooppunten volgt op het fietsnetwerk merk je hoe ingenieus de routes aansluiten op bestaande fietswegen. West-Vlaanderen is gezegend met prachtige fietspaden, vaak verscholen tussen het groen, langs waterwegen en kanaaltjes.

Neem nu de Groene Assen die we tijdens de reportages voor dit magazine meermaals mochten volgen. Het zijn voormalige spoorwegbeddingen die strategisch het landschap doorkruisen. Nu krijgen ze namen als de Stroroute, Groene 62 en Trimaarzate en doen ze soms dienst als fietssnelweg om fietsers vlot van de ene naar de andere bestemming te brengen.

Aan De Kust volgen we het Groene Lint rond Oostende. De fietsroute rijgt groene parels in de rand van de stad aan elkaar, van de Spuikom tot de Zwaanhoek en het krekengebied. Wist je trouwens dat ook het stukje zee voor de Kust van Oostende tot De Panne beschermd natuurgebied is?

In de Leiestreek ontdekken we het Land van Mortagne per fiets. Dit glooiende landschap tussen de Schelde en de Leie bevat enkele pittoreske dorpjes en heel veel groen. De traditionele kuitenbijters nemen we er graag bij om dan volop te genieten van een heerlijke afdaling. Het Guldensporenpad en de Trimaarzate sluiten aan op de prachtige Avelgemse Scheldemeersen.

De Westhoek maakt zich op voor een topzomer. De zomerfietszoektocht is een fantastische fietstocht door Ieper, Wervik, Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle. We doen groengebieden als Provinciedomein de Palingbeek, de Gasthuisbossen en het kanaal Ieper – Komen aan. We volgen een tijdje de Leie en we stappen binnen in toonaangevende WOI-musea als Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke en het bezoekerscentrum van Tyne Cot Cemetery. 

De Oudlandpolder in het Brugse Ommeland is het walhalla voor fietsers. De landelijke baantjes verbinden kleine polderdorpjes als Houtave, Meetkerke en Nieuwmunster met elkaar. We genieten er volop van de oneindige rust en het uitzicht die reikt tot aan de horizon. We volgen er oude dijken en fietsen er langs vergeten kanaaltjes die tot in de zestiende eeuw de landbouwgoederen tot in het centrum van Brugge brachten. 

Veel fietsplezier!  

Benieuwd naar meer? Bekijk de Routes : Klik hier 

 

www.westtoer.be 

 
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over inVlaanderen

Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
19-09-2020

iPUNT.be | TOURISTiPOINT.com ® Het iPUNT ( digitaal infopunt toerisme Vlaanderen ) wil ook voor u een digitale toeristische schakel worden, die zonder kosten inzetbaar is om uw toeristisch netwerk te vergroten.Samen met u wil ik een toeristisch samenwerkende stempel drukken zodat ook u 24/7 bereikbaar bent. www.VisitVlaanderen.be


Meer info

inVlaanderen
Alken
30-06-2020

Kom fietsen in Alken


Meer info

inVlaanderen
Gent
30-06-2020

Gent is een levendige stad. Geef niet alleen je ogen de kost, maar laat je volledig onderdompelen


Meer info

inVlaanderenAdvertentiesMedia Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het