Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits op opening nieuwbouw AgristoIn een panelgesprek naar aanleiding van de opening van de nieuwe site van Agristo, een producent van diepgevroren aardappelproducten, loofde Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de voedingsindustrie en breekt ze een lans voor de kansen die gecreëerd worden door de modernisering van het secundair onderwijs en het duaal leren.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vertegenwoordigde, samen met Europees parlementslid Tom Vandekendelaere het politieke veld in het panelgesprek ter gelegenheid van de opening van de nieuwe productiesite van Agristo in Wielsbeke. Samen met Filip Wallays, commercieel directeur en Hannelore Raes, financieel en HR directeur van Agristo benadrukken ze het belang van de voedingsindustrie voor Vlaanderen. Agristo opende gisterenavond officieel een gloednieuwe productiesite in Wielsbeke. Sinds begin oktober is de productie daar opgestart en met 2,4 miljoen porties friet die per dag van de band rollen, is de toekomst van de Belgische frietcultuur verder verzekerd. Voor dit project kreeg Agristo op 17 februari 2017 dan ook 2 miljoen euro subsidie van de Vlaamse regering voor de opleiding van het personeel van de nieuwe fabriek.

De voedingsnijverheid is de grootste industriële werkgever in Vlaanderen met meer dan 61.000 banen in meer dan 3.000 ondernemingen. Zeker voor West-Vlaanderen is de voedingsindustrie een zwaargewicht. 22% van de toegevoegde waarde in de industrie in West-Vlaanderen wordt in de voedingsindustrie gecreëerd en ze zorgt voor 17.000 jobs.

In het panelgesprek loofde minister Crevits de voedingsindustrie voor de inspanningen op het vlak van het creëren van jobs en aansluiting met het onderwijsveld. Ook in de modernisering van het secundair onderwijs en het duaal leren is de voedingsindustrie opgenomen. Binnen de matrix krijgt het domein ‘voeding en horeca’ een prominente plaats. Daarin zitten richtingen zoals Biotechnische Wetenschappen en Biotechnologische en Chemische Wetenschappen.  In duaal leren zijn er inmiddels 298 leerondernemingen erkend uit de voedingsindustrie, voor opleidingen die leiden tot een voedingsgerelateerd beroep zijn zelfs 881 leerondernemingen erkend. Ook in het hoger onderwijs krijgt de voedingsindustrie een plaats, binnen HBO5 is er de richting biotechnologie en vanaf 1 september 2019 komt daar ook nog het graduaat in het productiebeheer bij. Ook die richting kan vanuit de voedingsindustrie ingevuld worden.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “De voedingsindustrie is belangrijk voor Vlaanderen en zeker ook voor West-Vlaanderen. De nieuwe productiesite van Agristo in Wielsbeke is dan ook een extra troef voor de regio. Per dag rollen daar 2,4 miljoen pakken friet van de band en er werken op dit moment al 80 mensen, vanaf januari zelfs 115, daarmee doet Agristo meer dan zijn duit in het zakje voor de West-Vlaamse economie.” 

 

Woordvoerder Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-12-2017

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Project: Open ondernemerschap!

Wens je meer visibiliteit, meer leads naar je onderneming of product?
Gebruik dan onze voordelige bedrijfspagina en wordt door duizenden bezoekers online gevonden!

Wil je gratis ondernemersnieuws plaatsen?
 


AdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het