Jupiler Pro League - speeldag 1: RSC Anderlecht - KV Oostende 1 - 2De Kustboys pakken na 94' spannende minuten 3 belangrijke punten mee naar de huis.

De wedstrijd begon redelijk evenwichtig maar bij de eerste Brusselse kans plaatste Vlap de bal in de verste hoek (1-0). KVO ontsnapte aan een 2de treffer wanneer Vlap na tussenkomst van de VAR zijn doelpunt afgekeurd zag worden voor buitenspel. De Kustboys reageerden met een actie van D’Haese die Vargas bediende. De Venezolaan schoof de bal rustig voorbij de grabbelende Didillon (1-1). Dutoit behoedde KVO voor een achterstand wanneer hij redding bracht op een dichte knal van de infiltrerende Gerkens. Aan de overkant vond Vandendriessche Vargas, maar Didillon pakte uit met een schitterende redding. Na een actie van Verschaeren verscheen Gerkens alleen voor doel maar de Belg schoof de bal naast. Kort voor de rust redde Dutoit stijlvol een kopbal van Gerkens.

 

De eerste kans na de rust was voor de thuisploeg maar Verschaeren plaatste de bal net over de lat. De Kustboys reageerden via de ijverige D’Haese die geregeld voor paniek zorgde in de Brusselse defensie. De Oostendse goalie had een schitterende redding in  huis op een harde knal van Amuzu. De Kustboys  reageerden scherp met een actie van de ingevallen Boonen die Sakala bediende. De Oostendse aanvaller plaatste de bal van dichtbij voorbij een kansloze Didillon (1-2).  Aan de overkant vond Vlap Dutoit op zijn weg, terwijl Sakala in de omschakeling op de doelman besloot. Net voordien had Amuzu hard voorlang getrapt. In het absolute slot kreeg de aalvlugge Sakala de kans op de 1-3 maar besloot op een teruggekeerde verdediger. Na 4’ (lange) extra minuten floot de scheidsrechter voor het einde. 


 

DOELPUNTEN: 12' 1-0 (Vlap), 18' 1-1 (Vargas), 73' 1-2 (Sakala)

GELE KAARTEN: 8' Bornauw, 72' Capon, 92' Dutoit, 94' Skulason

SCHEIDSRECHTER: Dhr. Van Driessche

OPSTELLING RSC ANDERLECHT: Didillon, Kompany, Gerkens (87' Ait El Hadj,), Vlap, Cobbaut, Zulj, Amuzu, Bornauw, Doku, Verschaeren (60' Nasri), El Kababri (81' Lutonda)

INVALLERS: Roef, Nasri, Sandler, Lutonda, Ait El Hadj, Dewaele, Saelemaekers

OPSTELLING KV OOSTENDE: Dutoit, Faes, Milovic, Skulason, Capon, Palaversa, Vandendriessche, Hjulsager (67' Jonckheere), Vargas (57' Sakala), Rajsel, D'Haese (66' Boonen)

INVALLERS: Schelfout, Ndenbe, Marquet, Jonckheere, Boonen, Sakala, Canesin

AUTEUR: Walter
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  29-07-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KVO

Oostende - Stene - Zandvoorde
11-09-2019

De wedstrijd van zaterdag tegen Standard valt onder de combiregeling. Dit betekent dat de wedstrijdloketten op de wedstrijddag gesloten zijn. Koop dus zeker je tickets in voorverkoop of koop gewoon nog een abonnement aan € 179!


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
01-09-2019

Na een felbevochten maar sportieve wedstrijd pakken Vandendriessche en co een punt in het Guldensporenstadion.Ingebrigtsen moest serieus sleutelen aan zijn elftal. Hij kon niet rekenen op tal van basisspelers. Palaversa, Hjulsager, Capon en Jonckheere ontbraken en zo kwamen Canesin, Marquet en Bataille aan de aftrap. Vanderhaeghe, de Kortrijke coach kon op Kagé na, rekenen op zijn...


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
01-09-2019

Onze huisfotograaf Martin Defour stelde deze week zijn eigen fotoboek voor, getiteld ‘The beauty of my KVO life’. Daarin staan precies 3.206 foto’s van spelers, trainers, clubmedewerkers en supporters. “Aan dit boek heb ik acht maanden gewerkt”, vertelt Martin. Martin is al sinds 2009 huisfotograaf bij KV Oostende. Daarvoor filmde hij maar liefst 18 jaar lang - vanaf...


Meer info

KVO
Oostende - Stene - Zandvoorde
28-08-2019

Delhaize, Stad Oostende en KVO sloegen het voorbije anderhalf jaar de handen in elkaar voor het goeie doel. In de supermarkt werd een exclusieve Cuvée KVO verkocht. Uitstekende wijnen (rood, wit en rosé) met een uniek KVO-label, waarvan één euro per fles naar VZW Duinhelm ging. Deze actie heeft nu maar liefst 25.046 euro opgeleverd. Woensdag werd de cheque overhandigd...


Meer info

KVOAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het