Hup, naar buiten in de kerstvakantie! Winters Koksijde fonkelt deze winterKoksijde, 16 december 2020. De kerstvakantie en de winter staan voor de deur. Tijd dus om met het gezin naar buiten te gaan! In Koksijde-Oostduinkerke zijn ze klaar om jullie in openlucht te verwennen met leuke activiteiten.

 

Kunst op Straat Ruim 60 kunstwerken in de straten van Koksijde-Oostduinkerke hebben binnenkort geen geheimen meer voor jou. Met de Erfgoedapp van Faro stel je zelf je eigen kunstroute samen. Je ontdekt bij elk kunstwerk wie de kunstenaar is, wat de inspiratie van de kunstenaar was, welk materiaal gebruikt werd, etc. Zoek je een ‘Panamarenko’ of ben je fan van George Grard? Wil je ‘kletsende vissersvrouwen’ of een ‘rare vogel’ zien? Download dan de Erfgoedapp via Google Play of via App Store (beschikbaar vanaf 18 december) en je hebt je eigen kunstgids op zak! Alle info vind je op www.visitkoksijde.be/kunstopstraat of via een mailtje naar cultuur@koksijde.be.

Koksijde Fonkelt! Elk jaar fonkelt Koksijde tijdens de kerstperiode in een zee van licht. Bijna 150.000 lampjes verdeeld over 45 spotlights zijn goed voor in totaal 7 km aan lichtsfeer… In deze donkere tijden zorgen ze voor extra warmte en zijn ze een teken van hoop en verbondenheid voor de mensen in de zorgsector én voor elkaar.

Vanaf 19 december ligt een kaart met alle gemeentelijke locaties en deelnemende inwoners en handelszaken klaar in de toerisme kantoren. Op het stemformulier kun je per categorie een winnaar aanduiden en bij sommige locaties krijg je ook een vraag voorgeschoteld. De ingediende stemformulieren geven kans tot het winnen van 30 waardebonnen van € 50.

Surf naar www.visitkoksijde.be/nl/koksijde-fonkelt voor meer informatie.

Nieuwe kustroute en meer wandel- en fietsplezier

Een frisse neus halen kun je uiteraard op de verschillende wandel- en fietsroutes die allemaal terug te vinden zijn op de website van Koksijde alsook in de toerisme kantoren ter plaatse. Wandelingen en fietstochten kort en lang, langs stranden en duinen of in de polders, één adres: www.visitkoksijde.be/nl/eindeloos-wandelen-fietsen.

Sportievelingen die graag 93 km fietsen en ontdekken, kunnen de nieuwe kustroute uitproberen. Uiteraard kun je ook vertrekken in Koksijde en de route inkorten: www.dekust.be/nl/kustroute.

 

Abdijmuseum Ten Duinen

Toch even naar binnen? Het Abdijmuseum opent opnieuw haar deuren op vrijdag 18 december, vlak voor de kerstvakantie! Boek je ticket vooraf online via deze link. Je kunt het museum bezoeken tot en met 3 januari. Daarna gaat het een maand dicht voor een jaarlijks groot onderhoud en aanpassingswerken.

Meer info op www.tenduinen.be/nl/abdijmuseum-opent-terug-haar-deuren-op-18-december. Let op: 24, 25, 26, 31 dec en 1, 2 januari gesloten!
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  17-12-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis een cultuur- of vrijetijdsactiviteit plaatsen?
 Meer nieuws over Koksijde

Koksijde
01-03-2021

Het rittenschema van de tweedaagse internationale wielerwedstrijd Keizer der Juniores werd – in samenspraak met Lokaal Bestuur Koksijde en het organisatiecomité Pittem Koerst – aangepast.Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Doordat de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen plaatsvindt op zaterdag 18 september, is de passage in de Vlaamse Ardennen een probleem. Na overleg...


Meer info

Koksijde
Koksijde
12-02-2021

Deze maand pakt Koksijde uit met sfeervolle versiering, verlichting en muziek. Nu het traditionele carnavalsgebeuren en de Knuffelduik door corona niet doorgaan, investeert Lokaal Bestuur Koksijde in extra sfeer. Het carnavalsthema staat centraal in Oostduinkerke-Dorp. In de andere centra zorgt Valentijn voor warmte, gezelligheid en meer dan 10.000 hartjes. Een extra reden om tijdens de donkere...


Meer info

Koksijde
Koksijde
12-02-2021

Nadat Lokaal Bestuur Koksijde het bericht kreeg dat enkele leerlingen uit de Gemeentelijke Basisschool Koksijde positief testten op de Britse variant van COVID-19, brachten we de uitbraak in kaart. Uit de eerste testresultaten bleek dat meerdere leerlingen uit verschillende gezinnen besmet zijn – waardoor het gaat om een clusteruitbraak. Bovendien werd door contactonderzoek duidelijk dat er...


Meer info

Koksijde
Koksijde
03-02-2021

Naar aanleiding van de werken aan de tramsporen in Oostduinkerke-Bad heeft Lokaal Bestuur Koksijde een evaluatie gemaakt van de omleiding die via de Egelantierlaan en de Gaupinlaan/Georgeslaan/Kluislaan verliep.Als resultaat van deze evaluatie werd geopteerd om in beide straten opnieuw tweerichtingsverkeer toe te laten.Uit veiligheidsoverwegingen blijft het parkeerverbod en snelheidsbeperking van...


Meer info

KoksijdeAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het