Karter Thomas Strauven wint in Genk, wordt vicekampioen en wint ticket voor International TrophyDe natte omstandigheden op het circuit van Genk waren een kolfje naar zijn hand. En dus reed karter Thomas Strauven zondag naar een knappe weekendzege in het BNL-kampioenschap. Met de eerste, derde, tweede en eerste plaats in de respectievelijke races zorgde de elfjarige racer uit Houthalen-Helchteren er bovendien voor dat hij vicekampioen werd in de Rotax Max Micromax-klasse. Als bonus won hij bovendien een ticket voor de Rotax International Trophy van volgend jaar.

 

Het had trouwens niet veel gescheeld of Thomas was kampioen geworden. Vier puntjes was het verschil met de nummer één. Je kunt dus met recht zeggen dat de talentvolle Belg een sterk seizoen heeft gereden. “Het was een mooi seizoen, ik ben blij met mijn prestatie. Dit was mijn beste weekend in de BNL”, zei hij. Hoe dat zo gekomen was? “Ik ben altijd wel goed in de regen. Ik weet eigenlijk niet waarom. Dat gaat gewoon altijd goed. Ook heb ik in de winter veel getraind.”

 

En oefening baart kunst, zoals Thomas vooral tijdens de laatste race van het weekeinde weer demonstreerde. In de stromende regen greep hij in de voorlaatste ronde de leiding nadat de raceleider een foutje had gemaakt. “Ik ben hem toen voorbijgegaan en heb daarna veel verdedigd. Dat was wel spannend. Toen ik over de finish kwam, was alles weer goed.”

 

Want Thomas had ook die manche gewonnen en daarmee de dagzege veiliggesteld. Zo had hij een topweekeinde op zijn thuisbaan. Dankzij zijn zege in Genk mag hij volgend jaar meedoen aan de prestigieuze International Trophy in Le Mans. Dat besef zorgde voor een lach op het gezicht van de snelle racer. “Ik vind het heel fijn dat ik al een ticket heb gewonnen. Le Mans is een heel fijne baan. Hij is snel en je kunt er heel goed inhalen.”

 

Hoewel de races in Genk Thomas ogenschijnlijk erg gemakkelijk afgingen, was het toch heus een pittig weekeinde. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag was het nat en droog, tijdens de kwalificatie en de twee races op zaterdag was het droog en tijdens de kwalificatie en de twee races op zondag regende het pijpenstelen. Dat bezorgde de rijders en hun monteurs bij vlagen hoofdbrekens.

 

Maar de snelle Thomas en zijn topteam GKS Lemmens Power lieten zich niet van de wijs brengen. De juiste afstelling werd gevonden en met een paar goede tips was hij de baan op gestuurd. Hij had ervan genoten, zei de jongeling. “Ik vind het rijden in de regen zelfs leuker dan rijden op een droge baan. Het glijden op het asfalt is altijd een uitdaging. Maar ik ben niet bang een foutje te maken. Ik heb heel veel zelfvertrouwen.” Toch was er één ding dat hij niet leuk had gevonden. Al betrof dat dan vooral de handelingen ná de race. “Dan moet je je natte racepak uittrekken en moet je jezelf drogen. Daar houd ik echt niet van.”  

 

Wat dat betreft leek het fijn dat de derde ronde van het BNL-kampioenschap voor Thomas zijn laatste was van het seizoen. Maar ja, de voorbereidingen op het nieuwe seizoen vinden altijd plaats in de herfst en in de winter, dus grote kans dat hij dit jaar nog vaker nat zal worden. Al vond hij dat nu ook weer niet zo’n ramp. “Ik doe niets liever dan karten, ook in de winter.”

 

Hoe het komende seizoen er voor hem gaat uitzien, wist Thomas nog niet. “Ik weet alleen dat we nog wat Winter Cup-wedstrijden zullen rijden. Welke maakt me niet zoveel uit, ik wil gewoon racen!”
Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Redactie inVlaanderen Media support

Heusden - Zolder
16-02-2020

De trein vertrekt te Zolder om 7.36 uur en in Hasselt stappen we over op perron 5 naar de trein die ons (8.11 uur) richting Brussel Centraal brengt.Vanuit Brussel Centraal wandelen we richting neutrale zone.Zoals U ondertussen wel al weet, vragen wij om de correcte toepassing van de wet op de ondergrondse mijnwerkerspensioenen.Op 18 december heeft men ons beloofd dat er een werkgroep...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Kontich
12-02-2020

Op dinsdag 24 maart organiseren we in Cultuurhuis Altena (kapel) een erfgoedlezing over de bunkers van WO I in de provincie Antwerpen.Herman Van Eyndhoven neemt ons die avond aan hand van verhalen, foto’s en originele plannen mee langs de lijn van bunkers, prikkeldraad en loopgraven.Je krijgt zelfs te horen welke bunkers nog bezocht kunnen worden. Meer dan waardevolle informatie dus voor...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Aalst
09-02-2020

In de nacht van zondag 09 februari 2020 tussen 00:00 uur en 08:00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden. Dit met het oog op het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van drugs of van alcohol.Tijdens de verkeerscontrole is gewerkt met één controleteam, dat op diverse locaties controles hebben uitgevoerd.Dit met volgend resultaat :- 115...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media support
Aalst
08-02-2020

In de nacht van vrijdag 07 februari 2020 op zaterdag 08 februari 2020 tussen 21:00 uur en 05:00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden.Dit met het oog op het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van drugs of van alcohol, gelijktijdig vond een snelheidscontrole met onderschepping plaats.Tijdens de verkeerscontrole is gewerkt met één...


Meer info

Redactie inVlaanderen Media supportAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het