DTM maakt voorprogramma's voor 2020 bekend• Terug voor meer: W Series, Porsche monomerkencups, Classics Touring Car, Lotus Cup Europe en Belcar Endurance Championship

• Nieuw in 2020: DTM Trophy, DMV GTC, GT Open Russia en TCR Russia

• Tickets voor zeven evenementen nu al online te koop

 

 

 

ITR, de overkoepelende organisatie van de DTM, heeft het voorprogramma voor de tien DTM-weekends in het seizoen 2020 bekend gemaakt. Het 34ste seizoen van de DTM begint van 24 tot 26 april op Circuit Zolder, en de autosportfans kunnen zich nu al opmaken voor de traditionele mix van hoogstaande races en kampioenschappen, op elke dag van het evenement.

 

“Onze kalender met 10 events steekt helemaal vol”, stelt Frederic Elsner, ITR-directeur voor Business Unit Event. “Voor elk van de raceweekends hebben we een aantrekkelijk pakket samengesteld, door populaire nationale kampioenschappen te combineren met gevestigde waarden van de Europese circuitracerij. Vooral de aanwezigheid van GT-kampioenschappen hebben we voor volgend jaar uitgebreid.”

 

“Na het ontzettend geslaagde eerste seizoen in 2019 verwelkomen we ook graag opnieuw de W Series als deel van ons voorprogramma. Fans van historic racing worden evenmin vergeten, en onze paddocks zullen opnieuw van de sound van raceklassiekers kunnen genieten. We zijn ook heel blij dat we bij elk van de nieuwe circuits op onze kalender – Igora Drive, Anderstorp en Monza – een gevarieerde affiche kunnen aanbieden.”

 

Meer GT-actie dan ooit

De splinternieuwe DTM Trophy en de DMV GT & Touring Car Cup (DMV GTC) zorgen voor een duidelijke versterking van de DTM-kalender, met extra GT-actie. De DTM Trophy is een zopas gecreëerd en door ITR gepromoot kampioenschap voor achterwielaangedreven en zo-goed-als-standaard GT-wagens. GTV bolides worden ook gebruikt in de DMV GTC, vooral voor de krachtiger categorieën als de GT3, Porsche Carrera Cup en Lamborghini Huracan Super Trofeo. In 2020 zullen GT Open Russia en TCR Russia hun opwachting maken op Igora Drive, het volledig nieuwe circuit dat in het Russische St-Petersburg wordt opgetrokken.

 

De perfecte mix

Het debuut van de W Series, het nieuwe eenzitterkampioenschap voor vrouwen, was vorig jaar een groot succes en het keert volgend seizoen dan ook terug: in 2020 maakt het deel uit van zes DTM-weekends. Net zoals vorig jaar zullen heel wat Porsche monomerkencups, de Lotus Cup Europe en het Belcar Endurance Championship voor afwisseling, motorengebrul en overvolle startgrids zorgen.

 

Historic kampioenschap zal racefans plezieren

Fans van de rijke geschiedenis van de autosport krijgen volgend seizoen tijdens heel wat manches van de DTM waar voor hun geld. DRM Classics, waarbij heel wat helden van toen hun originele bolide zullen besturen, staan zowel in Zolder als de Norisring op het programma.

De liefhebbers komen op de Norisring ook aan hun trekken door de aanwezigheid van wagens uit het gouden tijdperk van de Groep C, die in de jaren '80 op het Duitse circuit raceten, en in Brands Hatch komen enkele oude F1-bolides in actie.

Ook de Touring Car Classics maken opnieuw hun opwachting. Het kampioenschap, met heel wat DTM-klassiekers uit de jaren '80 en '90 aan de start, is bij drie evenementen van de partij.

 

Tickets voor zeven evenementen van 2020 zijn nu al beschikbaar: Zolder (24–26 april), Lausitzring (15–17 mei), Monza (26–28 juni), Brands Hatch (22–23 augustus), Assen (4–6 september), Nürburgring (11–13 september) en Hockenheimring (2–4 oktober). De vrije trainingen van de DTM zijn al bij te wonen voor amper 10 euro, weekendtickets beginnen bij 29 euro. Tickets kunnen worden besteld op de nieuwe ticketshop op de DTM-website: https://2020.dtm.com/en/events.

 

 

DTM 2020 kalender met voorprogramma's *

• 24/04–26/04, Circuit Zolder (BEL):

DTM Trophy, Porsche Carrera Cup Benelux, Belcar Endurance Championship, DRM Classics

 

• 15/05–17/05, Lausitzring (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, Tourenwagen Classics

 

29/05–31/05, Igora Drive St. Petersburg (RUS):

W Series, GT Open Russia, TCR Russia

 

• 12/06–14/06, Scandinavian Raceway Anderstorp (SWE):

DTM Trophy, W Series, Tourenwagen Classics

 

26/06–28/06, Autodromo Nazionale Monza (ITA):

DMV GTC, W Series, Porsche Carrera Cup France, Lotus Cup Europe

 

• 10/07–12/07, Norisring (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, W Series, DRM- & Gruppe-C-Classics, + t.b.a.


22/08–23/08, Brands Hatch Circuit (GBR):

W Series, Lotus Cup Europe, F1 Classics, + t.b.a.

 

• 04/09–06/09, TT Circuit Assen (NED):

DTM Trophy, W Series, Belcar Endurance Championship, Tourenwagen Classics

 

• 11/09–13/09, Nürburgring (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, Porsche Carrera Cup Benelux, Lotus Cup Europe

 

02/10–04/10, Hockenheimring Baden-Württemberg (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, Porsche Carrera Cup Benelux, + t.b.a.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  02-11-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Circuit Zolder

Heusden - Zolder
28-05-2020

De eerste virtuele Belcar leverde zeer mooie kijkcijfers op. Alles in verhouding, wel te verstaan. In totaal klikten 8.200 kijkers op 26 april de live Youtube-uitzending aan. Simracersworld TV, het kanaal dat streamde, kon zelfs 130 nieuwe abonnees aantrekken. Dat oogt voor rubber-en-olie-racefans misschien niet indrukwekkend maar is voor een eerste virtuele keer helemaal niet zo bescheiden....


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
09-05-2020

De door omstandigheden lange winterslaap van Circuit Zolder is voorbij. Vanaf 11 mei zullen de professionele activiteiten worden hervat: trainingen, testdagen, rijvaardigheidscursussen en BMX. Met inachtneming uiteraard van de veiligheidsregels en zonder publiek of occasionele bezoekers. Er is controle aan de inkom, enkel vooraf aangemelde deelnemers aan de geplande activiteiten worden...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
17-04-2020

De eerste virtuele Belcar race is een feit. Het Belgian Endurance Championship, de ziel van de Belgische autoracerij, laat zich niet kisten door een virus: 48 teams met 2 of 3 piloten gaan op honderden kilometer van elkaar op hun racesimulatoren net niet door de woonkamermuur in een 125 minuten durende race. “Er zijn enkele piloten bij die anders op 26 april op het tarmac zouden starten en...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
22-12-2019

Reeds in 2017 werden de krijtlijnen uitgezet voor de verbetering van het Circuit en de renovatie van de asfaltlaag van de piste.Met de steun van Sport Vlaanderen zal het project in 2020 worden verwezenlijkt. De volledige piste is in 3D opgemeten om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Onder andere de staat van de ondergrond, de hellingsgraad en afwatering zijn nauwkeurig in kaart...


Meer info

Circuit ZolderAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het