DTM maakt voorprogramma's voor 2020 bekend• Terug voor meer: W Series, Porsche monomerkencups, Classics Touring Car, Lotus Cup Europe en Belcar Endurance Championship

• Nieuw in 2020: DTM Trophy, DMV GTC, GT Open Russia en TCR Russia

• Tickets voor zeven evenementen nu al online te koop

 

 

 

ITR, de overkoepelende organisatie van de DTM, heeft het voorprogramma voor de tien DTM-weekends in het seizoen 2020 bekend gemaakt. Het 34ste seizoen van de DTM begint van 24 tot 26 april op Circuit Zolder, en de autosportfans kunnen zich nu al opmaken voor de traditionele mix van hoogstaande races en kampioenschappen, op elke dag van het evenement.

 

“Onze kalender met 10 events steekt helemaal vol”, stelt Frederic Elsner, ITR-directeur voor Business Unit Event. “Voor elk van de raceweekends hebben we een aantrekkelijk pakket samengesteld, door populaire nationale kampioenschappen te combineren met gevestigde waarden van de Europese circuitracerij. Vooral de aanwezigheid van GT-kampioenschappen hebben we voor volgend jaar uitgebreid.”

 

“Na het ontzettend geslaagde eerste seizoen in 2019 verwelkomen we ook graag opnieuw de W Series als deel van ons voorprogramma. Fans van historic racing worden evenmin vergeten, en onze paddocks zullen opnieuw van de sound van raceklassiekers kunnen genieten. We zijn ook heel blij dat we bij elk van de nieuwe circuits op onze kalender – Igora Drive, Anderstorp en Monza – een gevarieerde affiche kunnen aanbieden.”

 

Meer GT-actie dan ooit

De splinternieuwe DTM Trophy en de DMV GT & Touring Car Cup (DMV GTC) zorgen voor een duidelijke versterking van de DTM-kalender, met extra GT-actie. De DTM Trophy is een zopas gecreëerd en door ITR gepromoot kampioenschap voor achterwielaangedreven en zo-goed-als-standaard GT-wagens. GTV bolides worden ook gebruikt in de DMV GTC, vooral voor de krachtiger categorieën als de GT3, Porsche Carrera Cup en Lamborghini Huracan Super Trofeo. In 2020 zullen GT Open Russia en TCR Russia hun opwachting maken op Igora Drive, het volledig nieuwe circuit dat in het Russische St-Petersburg wordt opgetrokken.

 

De perfecte mix

Het debuut van de W Series, het nieuwe eenzitterkampioenschap voor vrouwen, was vorig jaar een groot succes en het keert volgend seizoen dan ook terug: in 2020 maakt het deel uit van zes DTM-weekends. Net zoals vorig jaar zullen heel wat Porsche monomerkencups, de Lotus Cup Europe en het Belcar Endurance Championship voor afwisseling, motorengebrul en overvolle startgrids zorgen.

 

Historic kampioenschap zal racefans plezieren

Fans van de rijke geschiedenis van de autosport krijgen volgend seizoen tijdens heel wat manches van de DTM waar voor hun geld. DRM Classics, waarbij heel wat helden van toen hun originele bolide zullen besturen, staan zowel in Zolder als de Norisring op het programma.

De liefhebbers komen op de Norisring ook aan hun trekken door de aanwezigheid van wagens uit het gouden tijdperk van de Groep C, die in de jaren '80 op het Duitse circuit raceten, en in Brands Hatch komen enkele oude F1-bolides in actie.

Ook de Touring Car Classics maken opnieuw hun opwachting. Het kampioenschap, met heel wat DTM-klassiekers uit de jaren '80 en '90 aan de start, is bij drie evenementen van de partij.

 

Tickets voor zeven evenementen van 2020 zijn nu al beschikbaar: Zolder (24–26 april), Lausitzring (15–17 mei), Monza (26–28 juni), Brands Hatch (22–23 augustus), Assen (4–6 september), Nürburgring (11–13 september) en Hockenheimring (2–4 oktober). De vrije trainingen van de DTM zijn al bij te wonen voor amper 10 euro, weekendtickets beginnen bij 29 euro. Tickets kunnen worden besteld op de nieuwe ticketshop op de DTM-website: https://2020.dtm.com/en/events.

 

 

DTM 2020 kalender met voorprogramma's *

• 24/04–26/04, Circuit Zolder (BEL):

DTM Trophy, Porsche Carrera Cup Benelux, Belcar Endurance Championship, DRM Classics

 

• 15/05–17/05, Lausitzring (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, Tourenwagen Classics

 

29/05–31/05, Igora Drive St. Petersburg (RUS):

W Series, GT Open Russia, TCR Russia

 

• 12/06–14/06, Scandinavian Raceway Anderstorp (SWE):

DTM Trophy, W Series, Tourenwagen Classics

 

26/06–28/06, Autodromo Nazionale Monza (ITA):

DMV GTC, W Series, Porsche Carrera Cup France, Lotus Cup Europe

 

• 10/07–12/07, Norisring (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, W Series, DRM- & Gruppe-C-Classics, + t.b.a.


22/08–23/08, Brands Hatch Circuit (GBR):

W Series, Lotus Cup Europe, F1 Classics, + t.b.a.

 

• 04/09–06/09, TT Circuit Assen (NED):

DTM Trophy, W Series, Belcar Endurance Championship, Tourenwagen Classics

 

• 11/09–13/09, Nürburgring (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, Porsche Carrera Cup Benelux, Lotus Cup Europe

 

02/10–04/10, Hockenheimring Baden-Württemberg (GER):

DTM Trophy, DMV GTC, Porsche Carrera Cup Benelux, + t.b.a.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  02-11-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Circuit Zolder

Heusden - Zolder
13-11-2019

Als prominente gasten op ‘UCI Mobility and Bike City Forum 2019’Geen enkele gemeente ter wereld kan tippen aan Heusden-Zolder en Circuit Zolder met de ontvangst en mede-organisatie van liefst 18 UCI wielerevents en 8 UEC BMX European Cups. Deze sportieve traditie leverde Heusden-Zolder al in 2017 de status op van ‘UCI Bike City’, samen met een handvol andere steden....


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
>>
22-10-2019

Na afloop van de seizoensfinale op het TT Circuit van Assen mogen de troepen van Belgium Racing zich voor het eerst algemeen Belcar-kampioen noemen. Het gemengde programma – de Eleven Sports 24 Hours of Zolder met een Porsche, de andere races met een Lamborghini – heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook in de andere Belcar-categorieën werd de regelmaat over een seizoen van zes...


Meer info

Circuit Zolder
Heusden - Zolder
>>
06-10-2019

De voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship, in het kader van de American Festival Nascar Finals op Circuit Zolder, werd een hectische bedoening. Al voor de start van de 125 minuten durende race werden de hemelsluizen geopend, wat voor een doornatte race zorgt.Net zoals eerder dit seizoen – bij één van de races in het kader van het Zolderse DTM-weekend –...


Meer info

Circuit ZolderAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het