(Ex-)topsporters tonen warm hart voor G-sporters via crowdfundingcampagne van G-sport VlaanderenErwin Vervecken, Stijn Steels, Greet Minnen, Alison Van Uytvanck, Louis Croenen en Patrick Goots steunen crowdfunding G-sport Vlaanderen

Maak mee dromen waar. Zo klinkt de oproep van zes huidige en voormalige topsporters. Erwin Vervecken, Stijn Steels, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen, Louis Croenen en Patrick Goots zetten hun schouders onder Supporters voor G-sporters, de crowdfundingcampagne van G-sport Vlaanderen vzw. “Alle beetjes helpen, en zeker nu zijn die meer dan ooit nodig. Sport moet voor iedereen mogelijk zijn en samen kunnen we dat bereiken”, zegt hun sporthart.

39 organisaties zijn dit jaar op zoek naar aangepast sportmateriaal of een mobiliteitsoplossing voor hun G-sporters. Al staat daar telkens een flink budget tegenover. Via de crowdfundingcampagne Supporters voor G-sporters krijgen zij een duwtje in de rug: voor iedere ingezamelde euro legt G-sport Vlaanderen vzw immers anderhalve euro bij. Op die manier wordt een nieuwe stap gezet richting toegankelijk sporten voor iedereen.

 

Steun uit sportieve hoek

De campagne krijgt nu steun uit sportieve hoek, want niemand minder dan Erwin Vervecken, Stijn Steels, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen, Louis Croenen en Patrick Goots engageren zich voor het initiatief, en daar hebben ze elk hun reden voor.

Erwin Vervecken, voormalig wereldkampioen veldrijden: “De levensvreugde van G-sporters tijdens het beoefenen van hun sport is uniek. Dat zie ik jaarlijks in het G-veldritcriterium. Zoiets kan je alleen maar stimuleren.”

Stijn Steels, professioneel wielrenner bij Deceuninck – Quick-Step: “Ik ben een supporter voor G-sporters van het eerste uur, omdat ik in mijn eigen leven – mijn nichtje heeft een beperking – zie welke impact dergelijke initiatieven kunnen hebben.”

Alison Van Uytvanck en Greet Minnen, professionele tennisspeelsters en dubbelpartners: “Sporten maakt ons gelukkig en we vinden dat iedereen datzelfde geluk moet kunnen ervaren.”

Louis Croenen, Olympisch zwemmer: “Ik put zelf motivatie uit het energie en enthousiasme dat G-sporters uitstralen. Zij verdienen dan ook alle steun, zodat zij hun dromen in de sport verder kunnen najagen.”

Patrick Goots, voormalig profvoetballer: “Sporten geeft je het gevoel dat alles mogelijk is. Samen moeten we dus alles op alles zetten om dat gevoel ook voor G-sporters mogelijk te maken.”

 

Corona zorgt voor extra obstakel

Sinds 2017, de eerste editie van Supporters voor G-sporters, is de campagne alleen maar gegroeid. Met de 39 deelnemende scholen, sportclubs, instellingen en zorgcentra is er dit jaar een nieuwe piek. Het toont aan dat de nood heel hoog is.

“No sweat, no glory. Ook G-sporters moeten alles geven om hun doelen te behalen. Alleen hebben zij aangepast sportmateriaal nodig om hun favoriete sport te beoefenen en dat kost vaak veel geld”, weet Nele Slabbinck, manager van G-sport Vlaanderen. “Door de coronacrisis zagen heel wat organisaties de mogelijkheid aan hun neus voorbij gaan om de clubkas te spijzen, wat dit initiatief des te belangrijker maakt. Iedere bijdrage, groot of klein, kan dan ook helpen om sportieve drempels voor G-sporters weg te nemen.”

 

Help mee dromen waarmaken

Het volledige overzicht van de 39 deelnemende projecten vind je op de website: www.supportersvoorgsporters.be/projecten. De campagne loopt nog tot en met 31 december.

 

G-sport Vlaanderen vzw zet zich in om zo veel mogelijk personen met een beperking het plezier van sport te laten beleven. Maar G-sporters moeten het vaak met beperkte middelen stellen. Door financiële drempels uit de weg te halen, brengt de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ daar verandering in.

 

Berichtgever: Margot Verfaillie  onuitwisbaarproducties.be
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  09-12-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over PRpress

Wingene
23-01-2021

Alle overheden van ons land staan voor één van de grootste logistieke en medische uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog. De landelijke vaccinatie-operatie brengt hoop, maar creëert ook kosten.”Vlaanderen wil de vaccinatiecentra ondersteunen op het vlak van infrastructuur en uitbating”, zegt Vlaams Parlementslid Brecht Warnez. De Vlaamse regering besliste vandaag...


Meer info

PRpress
Brugge
23-01-2021

We weten allemaal dat de aanwezigheid van asbest in en rond onze woningen en stallingen een gezondheidsrisico inhoudt. De Vlaamse overheid heeft als doelstelling dat we tegen 2040 leven in een asbestveilig Vlaanderen waarin we in ons dagelijkse leven niet meer blootgesteld geraken aan de schadelijke asbestvezels. Ook in de IVBO-regio staan er nog te veel gebouwen waarvan onder andere de daken,...


Meer info

PRpress
Maaseik - Neeroeteren - Opoeteren
23-01-2021

Aan de Bospoort in Maaseik ontwikkelt Aannemingen Janssen een nieuw stadsontwikkelingsproject. Op het braakliggend gebied aan de Slachthuisstraat verrijst de komende jaren een nieuwe eigentijdse woonbuurt. De bouwvergunning voor de eerste fase is afgeleverd door het stadsbestuur en in het voorjaar start de verkoop van een gedeelte van de eerste fase. De ontwikkeling wordt gekenmerkt door veel...


Meer info

PRpress
Bonheiden
23-01-2021

Deze ochtend zijn de onderaannemers van Natuurpunt gestart aan werken in het Kelderbos in Bonheiden. Het lokaal bestuur van Bonheiden was niet op de hoogte van de start van de werken en beklaagt dat er zoveel bomen verdwijnen.In 2014 keurde Vlaanderen het beheerplan goed waarbinnen deze aanpassingen aan het Kelderbos kaderen. Dit beheerplan staat de kap van honderden bomen toe om in de plaats...


Meer info

PRpressAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het