Onuachu in extremis met de 2 - 1 tegen Moeskroen!“Moeskroen is een gevaarlijke tegenstander,” volgens Felice Mazzu. “Maar het punt tegen Napoli was een referentie match. Nu is het zaak om decompressie te voorkomen en niet te euforisch te worden.”

Veel redenen om zijn basiselftal te wijzigen had Mazzu niet. Het leek erop dat de ploeg het juiste evenwicht gevonden had. De elf die Napoli in bedwang hielden startten dan ook tegen Moeskroen.

Bij Moeskroen verwachtten ze zich aan een moeilijke wedstrijd. “Het gelijkspel tegen Napoli moet deugd gedaan hebben in Genk. We moeten ons herpakken na het gelijkspel tegen Zulte-Waregem in eigen huis,” klonk het daar.

Bij “Les Hurlus” waarde afgelopen week het griepvirus rond in de kleedkamer. Zelfs coach Hollerbach liep te snotteren. Uiteindelijk bleef het bij één wijziging. Bruno Godeau kwam Allagui vervangen.

Scoreloos aan de rust.

Tot op het halfuur viel er niet veel te beleven in de Luminus Arena. De bedrijvigste Genkenaar was Joakim Mæhle. Eerst met een schot met zijn linker dat hoog over ging, dan met een voorzet die door Samatta voorlangs gekopt werd en uiteindelijk opnieuw met een verre trap die gemakkelijk opgevangen werd door doelman Butez.

Aan de overkant moest Coucke attent zijn op een ver schot van Olinga. Dan viel het stil. Tot in minuut zesendertig toen Bongonda kon doorgaan over links. Hij haalde de achterlijn en probeerde dan iets wat het midden hield tussen een schot en een balletje terug. Butez kon ontzetten. Dan was het weer de beurt aan Coucke om zich te tonen. Garcia kon plots uithalen van net buiten de zestien. Onze doelman moest zich strekken om in hoekschop te duwen.

Ook Butez kon zich nog eens onderscheiden. Samatta legde breed tot bij Bongonda. Die kraakte zijn schot maar de Henegouwse doelman moest zich toch uitrekken om te beletten dat de bal zou binnenrollen aan de eerste paal. Met nog een schot van Garcia uit de draai dat voorlangs ging eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

Onuachu matchwinnaar.

De tweede helft begon meteen met een doelpunt voor de bezoekers. Na een hoekschop kon Osabutey volledig vrijstaand voor doel koppen. Hij raakte de onderkant van de lat en de bal kaatste over de doellijn. Even nog was er verwarring maar vanuit het VAR busje kwam al snel het verdict: doelpunt en 0 – 1 voor de bezoekers.

Op het uur greep coach Mazzu in. Hij haalde Hagi naar de kant en posteerde Onuachu naast Samatta in de aanval. Nadat Berge tien minuten later doelman Butez nog eens aan het werk zette bleek die wissel nog eens vijf minuten later te renderen. Ito kon voorzetten en bij Moeskroen waren ze Onuachu vergeten. De Nigeriaan tikte van dichtbij binnen.

Heynen kwam dan Hrošovský vervangen en ook die wissel was bepalend. Bryan bracht extra vuur in het team en met nog twee minuten op de klok werd het 2 – 1. Onuchu stak goed diep tot bij Samatta en die ramde de bal tegen de touwen. Euforie bij Genk maar die was van korte duur. De VAR had Samagoal millimeters buitenspel zien staan en keurde de winning goal af. Maar de overwinning kwam er toch. Ruim in blessuretijd zorgde Maehle voor de voorzet, Onuachu zette er het hoofd tegen en het stond 2 – 1. Opnieuw euforie en dit keer namen ze ons die niet meer af.

Opstelling KRC Genk: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, Uronen, Berge, Hrošovský (72’ Heynen), Hagi (61’ Onuachu), Ito, Bongonda (90' + 3' Odey) en Samatta.

Opstelling RE Moeskroen: Butez, De Medina, Hocko, Olinga (72’ Spahiu), Boya, Queiros, Garcia, Van Durmen (81’ Mohamed), Godeau, Wimmer en Osabutey (90’ + 4’ Buatu)

Doelpunten:

49’ : 0 – 1 : Osabutey
75’ : 1 – 1 : Onuachu
90' + 9' : 2 - 1 : Onuachu

Gele kaarten: 55’ Boya, 62’ De Medina, 90' + 3' Heynen, 90' + 3' Lucumí

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Toeschouwers: 17.834
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  07-10-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
14-02-2020

KRC Genk loopt een punt verder weg van de achtervolgers, in de strijd voor plaats in de top 6.Een gelijkspel op Antwerp is ver van slecht, maar op basis van de tweede helft zou ook een uitoverwinning niet onverdiend geweest zijn. Geen stormwind of regen zoals afgelopen zondag, en dus kon er in normale omstandigheden gevoetbald worden. Hannes Wolf gaf de basiself van tegen Charleroi opnieuw het...


Meer info

KRC Genk official
Genk
01-02-2020

Vladimir Screciu (20) gaat voor Lommel SK voetballen. KRC Genk verhuurt de Roemeense verdediger tot het einde van het seizoen, en de club uit 1B heeft een optie voor nog een bijkomend seizoen. KRC Genk nam Screciu in de zomer van 2018 over van Craiova, maar hij werd afgeremd door pech en blessures. Bij Lommel kan hij speelminuten en ervaring opdoen.We wensen ‘Vladi’ veel succes bij...


Meer info

KRC Genk official
Genk
31-01-2020

KRC Genk is tot een akkoord gekomen met het Engelse Sheffield United over de onmiddellijke overgang van Sander Berge.Het contract van Sander in Genk liep tot midden 2021, en hij had aangegeven dat hij klaar was voor een nieuwe uitdaging en graag nu wilde vertrekken. Sheffield United is de huidige nummer acht uit de Premier League en rekent op Sander om z’n huidige positie te bestendigen of...


Meer info

KRC Genk official
Genk
31-01-2020

Ianis Hagi speelt de rest van het seizoen voor het Schotse Glasgow Rangers.KRC Genk verhuurt Hagi en de club van coach Steven Gerrard heeft ook een optie tot aankoop.KRC Genk nam de Roemeense international vorige zomer over van Viitorul.Hij speelde 19 wedstrijden voor onze club.We wensen Ianis veel succes bij de Rangers.


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het