De U19 van KRC Genk heeft voor een schitterende stunt gezorgd in de UEFA Youth League door met 0-1 te winnen bij groepsleider Liverpool.Het enige doelpunt viel in de blessuretijd en werd gemaakt door de 16-jarige Sam Krawczyk. Door de knappe én verdiende uitzege behoudt Genk ook alle kansen om door te stoten naar de volgende ronde.

In het complex van de Liverpool Academy speelden onze beloften hun derde wedstrijd in de Youth League. Tijd voor revanche ook nadat de jonge Reds in Genk kwamen winnen met 0 – 2. Met Elliott, van den Berg en Brewster stelde Liverpool coach Lewtas drie spelers op die al mochten proeven van de A-kern. Om maar te zeggen dat het de thuisploeg menens was.

Sterke eerste helft van de Genkse beloften

De Genkse youngsters begonnen sterk aan de wedstrijd met al meteen een uitstekende schietkans voor Cuypers die de bal jammer genoeg niet kon kadreren. Genk bleef de toon aangeven in een wedstrijd aan een hoog tempo, maar kansen kwamen er niet tot in de twintigste minuut, wanneer Sierra mooi diep gestuurd werd. Elias poeierde de bal in de korte hoek, maar doelman Ojrzynski dekte die goed af en voorkwam de openingstreffer.

Amper twee minuten later legde Oyen goed terug tot bij Takidine. Die legde aan voor wat een prachtig doelpunt had kunnen zijn, ware het niet dat de bal uiteenspatte op de deklat. De eerste flauwe Liverpoolse tegenprik kwam in minuut 32 van de voet van Williams maar zijn schot(je) vormde geen probleem voor doelman Leysen. Ook het afstandsschot van Dixon-Bonner even later bracht de Genkse doelman niet in moeilijkheden.

Terug naar de overkant dan waar Saibari goed doorstak tot bij Takidine. Die trapte maar nipt over het doel. Kort daarna moest Boyes zijn doelman bijstaan op een hard schot van, opnieuw, Takidine. De centrale verdediger kopte de bal uit de kruising. Dixon-Bonner knalde nog, via de voet van Rommens, in hoekschop, maar gescoord werd er niet meer voor de rust, al moest doelman Leysen nog goed plat op een vrije trap van Elliott.

Krawczyk in blessuretijd

De tweede helft begon met een dot van een kans voor Longstaff, maar die trapte van dichtbij knullig over. Liverpool voerde tien minuten lang het hoge woord zonder kansen te creëren, maar dan namen onze jongens het heft weer in handen. Takidine haalde na een mooie combinatie de achterlijn en legde goed terug richting Cuypers, maar de pas strandde op een Liverpoolse voet.

Luca Oyen was in minuut 72 ei zo na de auteur van een wereldgoal, maar zijn magistrale krul ging aan de verkeerde kant van de kruising buiten. Doelman Leysen moest kort daarna een wegdraaiende voorzet vanop rechts wegzweven. Met Krawczyk in de plaats van Cuypers bracht coach Van Dessel vers aanvallend bloed en even later kwam ook Dwomoh Saibari vervangen.

De wedstrijd bleef gelijkopgaand. Dwomoh werd van de sokken gelopen toen hij een voorzet van Sierra wilde binnenduwen maar de Ierse scheidsrechter Hennessy weigerde naar de stip te wijzen. Centraal verdediger Vandermeulen slalomde kort voor affluiten nog de Liverpoolse zestien binnen om dan hard voorlangs te trappen. Vlak daarop ging Takidine aan de haal om dan Dwomoh diep te sturen. Doelman Ojrzynski was net iets sneller op de bal en kon ontzetten. Het winnende doelpunt viel toch, seconden voor affluiten. Dwomoh haalde uit, de doelman kon afweren, maar Krawczyk was goed gevolgd en duwde via de lat de verdiende winning goal binnen. Zo werd het een knappe overwinning voor onze U19, na een unieke prestatie!

Opstelling Liverpool FC: Ojrzynski, Williams, Norris, van den Berg, Boyes, Clarkson, Elliott, Longstaff, Brewster, Dixon-Bonner (65’ Cain) en Larouci (65’ Hill).

Opstelling KRC Genk: Leysen, Vandermeulen, Adewoye, Lambrix, Rommens, Didden, Takidine, Sierra, Cuypers (73’ Krawczyk), Saibari (81’ Dwomoh) en Oyen.

Doelpunten:

93’: 0 – 1  Krawczyk

Gele kaarten: 65’ Clarkson

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Robert Hennessy (Ierland)
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  06-11-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
>>
02-07-2020

Cyriel Dessers (25) is officieel speler van KRC Genk. De Limburger heeft een overeenkomst voor de komende vier seizoenen, tot midden 2024. Er is een volledig akkoord met alle partijen.Dessers komt over van Heracles Almelo en kroonde zich afgelopen seizoen tot topschutter van de Nederlandse eredivisie. Eerder kwam hij uit voor OH Leuven, Sporting Lokeren, NAC Breda en FC Utrecht. Na vier jaar in...


Meer info

KRC Genk official
Genk
30-06-2020

KRC GENK & ITZU KRIKKEN HYGIËNE IN STADIONS OP MET UNIEKE VACATUREOp een aantal Europese velden rolt de bal intussen weer en wordt het voetbalseizoen afgewerkt. In ons land kijken we uit naar de start van de nieuwe competitie, begin augustus. KRC Genk heeft alvast goede voornemens voor komend seizoen: in samenwerking met ITZU werft de club namelijk de eerste ‘Chief Cleaning...


Meer info

KRC Genk official
Genk
30-06-2020

KRC Genk speelt volgende week een eerste oefenwedstrijd, op bezoek bij de buren van Eendracht Termien, club uit de derde amateurklasse. De kans dat voor deze wedstrijd (een beperkt aantal) toeschouwers zal worden toegelaten, is eerder klein. Voor het vertrek naar het oefenkamp in Burgh-Haamstede (Zeeland) speelt Genk nog twee wedstrijden in de eigen Luminus Arena. Ook tijdens de zomerstage is het...


Meer info

KRC Genk official
Genk
30-06-2020

Gaëtan Coucke (21) speelt voortaan voor KV Mechelen. De doelman uit Tongeren heeft er een contract getekend voor drie seizoenen, met optie op een vierde. Coucke kwam als U9-speler naar de jeugdacademie van KRC Genk, en werd pas een jaar later doelman. Hij doorliep de jeugdreeksen en schoof in 2016 door naar de A-kern. Na een uitleenbeurt aan Lommel maakte hij afgelopen seizoen zijn debuut....


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het