Bittere 1-2 derbynederlaag ondanks goeie startDe 44ste Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV is uitgedraaid op een bittere ontgoocheling. Ondanks een sterke start en een vroege voorsprong kon de ploeg de zo broodnodige overwinning niet pakken, wel integendeel. Het is pas de derde thuisnederlaag in 22 derby’s in Genk.

Hannes Wolf had z’n elftal van tegen Salzburg op 4 posities gewijzigd. Carlos Cuesta werd weer verdediger en maakte op het middenveld plaats voor Dries Wouters. Ook Ianis Hagi en Theo Bongonda mochten starten. KRC opende furieus met veel druk vooruit en een stevig tempo. De dreiging leverde een vroege voorsprong op. Ally Samatta zette de Luminus Arena in lichterlaaie met z’n zevende competitiedoelpunt. Het leek het begin van een feestelijke avond, maar niks was minder waar. STVV scoorde bij z’n eerste echte tegenprik, groeide in de match, en ging zelfs met een voorsprong de rust in. Pijnlijk voor onze ploeg, die wel het balbezit had, maar ook wat gefrustreerd raakte door de dubbele gordel van de al geregeld tijdrekkende Truienaars.
Vroeg in de tweede helft plaatste Berge een goeie kans op de gelijkmaker een meter naast,
de ingevallen Onuachu knikte een voorzet van Berge nog over. De belegering was volop bezig, met een korf corners tot gevolg, en Onuachu zag de gelijkmaker miraculeus gered door STVV-doelman Schmidt.
Het is van 2008 geleden dat KRC Genk nog thuis had verloren van de gouwgenoot. 

Opstelling: Coucke, Mæhle, Cuesta, Lucumí, De Norre (81’Ndongala), Piotrowksi (61’ Onuachu), Berge,  Hagi, Samatta, Bongonda (61’ Paintsil).

Doelpunten
10’       0-1       Samatta
17’       1-1       Boli
40’       1-2       Suzuki

Gele kaarten:  Ito

Rode kaarten:  -

Scheidsrechter:  Bram Van Driessche
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  02-12-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
>>
15-12-2019

4-1! Overtuigende en verdiende thuisoverwinning!KRC Genk heeft nog eens een vlotte thuisoverwinning behaald. Waasland-Beveren was het slachtoffer van een gretige Genkse ploeg die het publiek in de Luminus Arena een hartverwarmende avond bezorgde.De gretigheid die coach Hannes Wolf vooraf had aangekondigd – “We zijn er klaar voor, en dat zullen de supporters ook zien” –...


Meer info

KRC Genk official
Genk
15-12-2019

Na een gesprek met de sportieve leiding is vanmorgen beslist dat KRC Genk tot nader order niet meer rekent op Dieumerci Ndongala.De reden daarvoor is dat de dagelijkse werkethiek en intensiteit van Ndongala momenteel niet voldoen aan de eisen en normen van KRC Genk.


Meer info

KRC Genk official
Genk
11-12-2019

KRC Genk heeft z’n campagne in de Champions League afgesloten met een vijfde nederlaag. Napoli kende geen medelijden met onze gebrekkige efficiëntie in beide strafschopgebieden.Het grote Europese debuut van Maarten Vandevoordt – de jongste doelman ooit in de Champions League – kon niet slechter beginnen. In de eerste minuut was hij al aan een tegendoelpunt ontsnapt, na twee...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Antwerpen | Limburg | Kempen | Vlaams Brabant | Oost VL | West VL | Brussel | Kust | Maasland |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het