Tiense sportawards uitgereiktOp vrijdag 23 november ’18 werden de ‘Tiense Sportawards’ uitgereikt. Skeeleraar Jason Suttels kreeg de ‘Trofee voor sportverdienste’. Ultraloper Kurt Alderweireldt werd gelauwerd als ‘Ambassadeur van de sport’. Timon Swillen en Charlotte Vanlangenaker gingen met de ‘Jeugdtrofee’ naar huis. De Tiense Zwemmers sleepten met hun aflossingsteam de ‘Trofee competitieve club’ in de wacht.


Tijdens het Sportgala werden Paul Neuteleers van De Ware Vrienden Oplinter en Pieter De Vos van Duikclub Armada in de bloemen gezet als ‘Laureaat van de clubverdienste’. Paul is al jaren een gekend duivenliefhebber in het Tiense. Hij groeide in de club uit tot een vaste waarde, die mee zorgt voor het korven van de duiven en onderhoud van de lokalen. Pieter is de rots in de branding in de duikclub, met vele jaren ervaring als instructeur op de teller. Er hebben flink wat leden hun eerste stapjes in het duiken gezet onder zijn leiding.


Vervolgens werden Patrick Blockx en Jean-Paul Schevernels gehuldigd als ‘Laureaat van de sport’. Patrick Blockx van Aikido Satori Tienen zet zich al 25 jaar in om aikido te promoten in Tienen, hij kan de vorming van vele zwarte gordels op zijn conto schrijven. Jean-Paul Schevernels van Zwemclub Delfino begeestert jong en oud met zijn enthousiasme voor de zwemsport en wist zich afgelopen jaar te onderscheiden in de competitie 65+.


Bij de ‘Jeugdtrofeeën’ vielen Timon Swillen van de Tiense Zwemmers en Charlotte Vanlangenaker van Racing Club Tienen Atletiek in de prijzen. Timon behaalde o.a een bronzen medaille op het BK korte baan op de 200 m wisselslag en op de 100 m vlinderslag. Hij werd Belgisch en Vlaams kampioen op de 200 m en won meerdere provinciale titels. Charlotte werd provinciaal, Vlaams én Belgisch kampioen, indoor én outdoor, in het polsstokspringen. Eenzelfde staaltje van atletisch kunnen leverde ze af bij de provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen discuswerpen. In beide disciplines tekende ze voor de beste Belgische jaarprestatie.


Vik Reynaerts en Elise Bergé ontvingen allebei een ‘Aanmoedigingstrofee’ voor sporters onder 12 jaar. Vik van Rolschaats- en Skeelerclub Tienen won het Belgisch en provinciaal kampioenschap bij de pupillen, op de piste en op de weg. Tijdens het Vlaams kampioenschap indoor behaalde hij zilver. Elise (Rolschaats- en Skeelerclub Tienen) werd Belgisch en provinciaal kampioen skeeleren bij de miniemen. Ze werd Vlaams kampioen indoor en schreef nadien de titel ‘Internationale Skeeler Indoor Vlaanderen’ op haar naam. Ze won al haar wedstrijden in de Flanders Grand Prix tegen een internationaal deelnemersveld. Ook in het buitenland zette Elise sterke prestaties neer.


Bij de ‘G-sport’ ging de trofee naar Greenstars G-voetbal, een vereniging met als doel kinderen met een beperking de kans te bieden om te voetballen, op de terreinen van Crossing Vissenaken. Onder het meterschap van Imke Courtois telt de club nu al een 30-tal spelers waarmee ze zich de grootste G-voetbalclub in Vlaams-Brabant mogen noemen.


Het meisjesaflossingsteam 4 x 100 m wisselslag van de Tiense Zwemmers kreeg de ‘Trofee voor competitieve club’. Diana Avalos Llerena, Maite Pardon, Jitske Lauwers, Kira Tomcsik en Lara Max boekten bijzondere resultaten op alle grote kampioenschappen. Zo behaalden ze zilver op het provinciaal kampioenschap, goud op het Vlaams kampioenschap en brons op het Belgisch kampioenschap. Dansclub DANSjeFIT Tienen kreeg de ‘Trofee voor recreatieve club’.

De ‘Trofee voor sportverdienste’ en de ‘Persprijs’ gingen dit jaar naar skeelerkampioen Jason Suttels. In het Portugese Lagos werd hij drievoudig Europees kampioen. Na verschillende Belgische en Europese titels behaalde hij goud op de wereldkampioenschappen in het Nederlandse Heerde. Op sublieme wijze reed hij de andere deelnemers uit de punten en werd zo wereldkampioen op de 10.000 m puntenafvalling. Op dit WK behaalde hij ook brons op de marathon bij de senioren.


Tot slot ging de trofee voor ‘Ambassadeur van de sport’ naar Kurt Alderweireldt. Hij slaagde er als eerste in om in de drie ‘Global Limits Ultra Races’ het podium te halen. In de eerste race in Cambodja (220 km) werd hij tweede, in de tweede race in Bhutan (200 km) werd hij eerste en in de derde race in Albanië (230 km) werd hij derde. Hij overklaste de tegenstand in de ultramarathon van Al Andalus Ultimate Trail (Granada) over een afstand van 250 km. In 2019 organiseert hij een eigen ultrarun: de ‘Breathtaking Xtrm Ultra Run’ vindt plaats in april in Zuid-Afrika. Met deze race wordt een organisatie ondersteund die opkomt voor het behoud van de neushoorns.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  26-11-2018

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Theo-Herbots-Fotografie

Tienen
>>
22-01-2019

Ik ga hier niet veel toevoegen, indien U op zoek bent naar een Leuke Bij of Hoofdverdienste, zelf Uw Uren bepalen, geen voorkennis of diploma's nodig. Gewoon vlot van Taal zijn en gemotiveerd. Wij zorgen voor uitgebreide opleidingen en logistieke steun en Uw persoonlijke onlinewinkel. Neem gewoone eens een kijkje en vindt "ALLE"informatie KLIK ==>>HIER<<


Meer info

Theo-Herbots-Fotografie
Tienen
>>
22-01-2019

Sinds 20 januari 2019 ben ik vijf jaar aan het BloggenOm dit te vieren heb ik een speciaal bericht geplaatst op mijn Blog Groeten uit Tienen.Het hoe Het waaromEn een verwijzing naar de bijna 8.000.000 Bezoekers die ik heb gehaald in 131 landen.Ik den kdat ik daar Fier mag op zijnBekijk het eens KLIK ==>>HIER<<


Meer info

Theo-Herbots-Fotografie
Tienen
19-12-2018

Goed nieuws voor Legofans, want op zaterdag 12 en zondag 13 januari ’19 komt ‘Kicks & Bricks’ naar de Manege in Tienen. De Overpelt Lego Builders Club stelt er, met ondersteuning van de Tiense jeugddienst, haar Legocreaties tentoon rond thema’s als Star Wars, Friends en meer … OLBC Belgium Overpelt is een erkende Legobouwclub in België. Met de ondersteuning...


Meer info

Theo-Herbots-Fotografie
Tienen
19-12-2018

Met de feestdagen in het vooruitzicht wil de stad Tienen een algemeen verbod op particulier vuurwerk instellen. Dit verbod zal zowel gelden op publieke plaatsen, als bij burgers thuis. Vuurwerk is een traditie op oudejaarsavond, maar houdt risico's in. Feestvierders lopen - soms zware - brandwonden op, er kan brand ontstaan en voor (huis)dieren is het afsteken van vuurwerk schrikwekkend. ...


Meer info

Theo-Herbots-FotografieAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het