Sportlaureaten in de kijker op Feest van de sportDe Boechoutse sportraad en de gemeente Boechout hebben op het Feest van de Sport op vrijdag 1 februari maar liefst 224 kampioenen in de bloemetjes gezet, 23 individuele kampioenen en 201 sporters die met hun ploeg kampioen speelden. Als kers op de taart werden vijf laureaten gehuldigd. De commentaar is van schepen van Sport Rudi Goyvaerts.

 

Sporter van het jaar

Pieter Markey – Robin Hood – Boogschieten

R. Goyvaerts “Pieter is eigenlijk nog iets te jong om de ‘sporter van het jaar’ award te krijgen, maar omwille van zijn talloze prestaties in binnen- en buitenland koos de sportraad hem tot sporter van het jaar. Zo werd hij al enkele keren beloftevolle jongere en doet hij ondanks zijn leeftijd mee met volwassenencompetities. Hij won onder andere de Europese Youth Cup in Italië en het Provinciaal Jeugdkampioenschap, hij eindigde ook zesde op het Belgische kampioenschap voor volwassenen.”

 

Beloftevolle jongere

Briek Janssens – Topsport Gymfed en sportclub Gymflex – Toestelturnen

R. Goyvaerts “Briek is gymnast bij het nationale juniorenteam en traint elke week 28u in de Topsporthal in Gent. Als junior doet hij mee aan internationale wedstrijden en hoopt hij ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen. Briek won het Belgische kampioenschap toestelturnen A-niveau voor 13-15 jarigen, eindigde op de derde plaats op het Vlaams kampioenschap in diezelfde categorie en hij maakt deel uit van het nationaal juniorenteam.”

 

Sportploeg van het jaar

U15 – Oxaco BVC Antwerpen – Volleybal

R. Goyvaerts “De U15 jongens van Oxaco hebben zowat alles gewonnen wat er kan gewonnen worden in het jeugdvolleybal. Ze wonnen alle bekercompetities, de Vlaamse Champions League bij de jeugd en de Belgische titel.”

 

G-sporter van het jaar

Joni Verret – AC Lyra – Atletiek

R. Goyvaerts “De keuze voor Joni was geen moeilijke, want hij heeft een topjaar achter de rug. Tijdens het Belgische kampioenschap won hij goud in het verspringen en op de 4x100m, naast zilver op de 100m. Hij won ook brons, op zowel de 100m als op de 400m.”

 

Sportverdienste van het jaar

Jim Reunis – F. C. Oxaco – voetbal

R. Goyvaerts “Jim is al 18 jaar vrijwilliger bij voetbalclub Oxaco waar hij mee verantwoordelijk is voor de administratie, de onderlinge communicatie, het materiaal en de verslaggeving van de wedstrijden. Van 2001 tot 2013 trainde hij opeenvolgend de scholieren, junioren en later de senioren. Naast de competitie zorgt hij steeds voor een goede teamgeest. Weer of geen weer, hij is altijd aanwezig op elke match, heel de club kent hem beter onder de bijnaam Jimbo.”

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  07-02-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Wil je gratis sportnieuws plaatsen?
 Meer nieuws over Boechout

Boechout
29-01-2019

Maandag 28 januari stelt het nieuwe schepencollege onder leiding van burgemeester Koen T’Sijen de nieuwe beleidsnota voor. Participatie wordt belangrijk tijdens de nieuwe legislatuur. Dat begint al met het nieuwe beleidsplan. De burgemeester verklaart: ‘Vandaag wordt de proeve van beleidsnota op de gemeenteraad voorgesteld. Dat is een nota die werd samengesteld uit de...


Meer info

Boechout
Boechout
29-01-2019

Op vrijdag 1 februari zet de gemeente Boechout tijdens het Feest van de sport zijn sportkampioenen van 2018 in de kijker. Iedereen met een hart voor sport is welkom in Sportpark Sneppenbos. Zowel actieve als fervente supporters zijn vanaf 19.30 uur welkom. Tussen de huldigingen door zijn er ook enkele demonstraties. De beste manier om daarna het feest voort te zetten, is de afterparty. Dj Wim...


Meer info

Boechout
Boechout
28-01-2019

Maandag 28 januari stelt het nieuwe schepencollege onder leiding van burgemeester Koen T’Sijen de nieuwe beleidsnota voor. Participatie wordt belangrijk tijdens de nieuwe legislatuur. Dat begint al met het nieuwe beleidsplan. De burgemeester verklaart: ‘Vandaag wordt de proeve van beleidsnota op de gemeenteraad voorgesteld. Dat is een nota die werd samengesteld uit de...


Meer info

BoechoutAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het