Krap 3 - 2 verlies in Brugge, nog twee matchballen over.“De wedstrijd is minstens zo belangrijk voor Brugge dan voor ons,” stelde Philippe Clement. “Ze moeten winnen. Ik weet zeker dat ze er deze week alles aan gedaan hebben om er een heksenketel van te maken. Het is in dit soort wedstrijden dat ik nog eens graag op het veld zou staan.

Clement kon beschikken over zijn volledige kern. Enkel Borges en Screciu waren out. Geen reden om te wijzigen dus. De elf die ruim afstand namen van Antwerp begonnen aan de wedstrijd.

Voor Brugge coach Ivan Leko was het duidelijk : “Het resultaat is het belangrijkste. Als we winnen wil ik dat met ons mooiste spel doen. Dat kan in wedstrijden als deze. Ik zie Genk graag spelen met hun modern en snel voetbal. Maar wij kunnen dat ook. Dat wil ik zondag opnieuw zien.”

Bij Brugge geraakte Diatta fit. Schrijvers nam zijn stek in de ploeg terug in ten koste van Amrabat.

Vroeg doelpunt Dewaest.

Beter kan je aan een wedstrijd niet beginnen. We waren amper vier minuten ver toen Trossard een vrije trap voor doel mocht gooien. Dewaest stond aan de tweede paal en duwde van dichtbij de bal in de verste hoek. Vier minuten later moest Vukovic de angel uit een harde voorzet van Diatta halen. Dewaest sprong hem bij om te ontzetten. Aan de overkant belandde een afgeblokt schot van Trossard in de voeten van Ito. De Japanner mocht het twee keer proberen maar trapte over.

Brugge vervolgde met een zwak kopballetje van Wesley en een schot van Diatta dat naast ging. Op het halfuur leek het venijn een beetje uit de wedstrijd te zijn. Diatta probeerde het opnieuw van ver maar trapte over. Het tempo bleef hoog maar dat leverde weinig of geen kansen op. Aidoo blokte een schot van Diatta af. In de herneming bracht Schrijvers voor. Vukovic plukte de bal met één hand.

Mata moest kort daarna Trossard op volle snelheid afstoppen en Vukovic zag een schot van Dennis langs gaan. De Australiër kwam even later ver uit zijn doel om een diepe bal weg te koppen. De thuisploeg probeerde wel druk te zetten maar kansen waren er amper. Aan de rust stond dus enkel het vroege doelpunt van Dewaest op het scorebord.

Brugge scoort drie keer na de rust.

Dit keer was het de thuisploeg die al snel scoorde bij het begin van de tweede helft. Vormer gooide een hoekschop voor doel en Vanaken kopte overhoeks binnen. Brugge voerde de druk op en het was even pompen voor onze jongens maar ze hielden voorlopig stand. Malinovskyi onderschepte de bal en ging aan de haal. Hij haalde loeihard uit maar Horvath zweefde het leer uit het doel.

Iets voorbij het uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Openda op volle snelheid versloeg Vukovic met een droge knal. De VAR moest nog even een voorafgaandelijke fout van Wesley nakijken maar kende het doelpunt toe. Vijf minuten later leek de wedstrijd beslist toen Diatta een voorzet van Mata in één tijd binnen trapte.

Met nog een kwartier te gaan had Vanaken de wedstrijd helemaal kunnen beslissen. Dewaest raakte Openda lichtjes in de zestien en na consultatie van de VAR kende Van Driessche Brugge een strafschop toe. De Gouden Schoen trapte de penalty op de lat.

Aan de overkant kon Heynen net niet koppen op een voorzet van Ito en Maehle dwong Horvath tot een redding. Kort voor affluiten kwam Genk toch nog terug. De ingevallen Gano kopte een hoekschop van Trossard binnen. In blessuretijd had Samatta pech toen hij met een kopbal niet verder geraakte dan de paal. Ook in de herneming kreeg hij de bal niet voorbij Horvath. Het was het laatste wapenfeit in de wedstrijd. Brugge won en bracht de achterstand terug tot op drie punten. Play-Off 1 werd opnieuw spannend. Onze eerste matchbal werd gemist, er restten er ons nog twee.

Opstelling Club Brugge : Horvath, Mata, Mechele, Denswil, Dennis (83’ Poulain), Vormer, Vanaken, Rits (93’ Amrabat), Diatta, Schrijvers (60’ Openda) en Wesley

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Dewaest, Aidoo, Mæhle, Heynen (86’ Gano), Berge, Malinovskyi, Trossard, Ito (84’ Ito) en Samatta.

Doelpunten :

04’ : 0 – 1 : Dewaest
54’ : 1 – 1 : Vanaken
63’ : 2 – 1 : Openda
68’ : 3 – 1 : Diatta
88’ : 3 – 2 : Gano

Gele kaarten : 68’ Diatta

Rode kaarten :

Scheidsrechter : Van Driessche
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  12-05-2019

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KRC Genk official

Genk
28-05-2020

Ianis Hagi (21) stapt definitief over naar Glasgow Rangers.De Schotse club heeft de aankoopoptie voor de aanvallende middenvelder gelicht.De deal is nu helemaal afgerond. KRC Genk had Hagi vorige zomer van het Roemeense Viitorul overgenomen,maar liet hem in januari op huurbasis vertrekken naar Rangers.We wensen Ianis veel succes in zijn verdere loopbaan.


Meer info

KRC Genk official
Genk
28-05-2020

KRC Genk heeft een volledig akkoord bereikt met het Colombiaanse Atlético Nacional over de overgang van aanvoerder en international Daniel Muñoz Mejía (24).Onder voorbehoud van zijn medische testen, kan Muñoz in Genk een contract tekenen voor vier seizoenen met optie op een vijfde.Daniel Muñoz is een energieke allround verdediger. Hij kan op alle defensieve...


Meer info

KRC Genk official
Genk
26-05-2020

KRC Genk heeft de optie op huurling Eboue Kouassi (22) gelicht. De Ivoriaanse middenvelder wordt definitief overgenomen van Celtic Glasgow. Kouassi ligt nu vast tot 2024.


Meer info

KRC Genk official
Genk
19-05-2020

KRC Genk promoveert twee van z’n grootste talenten uit de eigen jeugdacademie naar de A-kern. Pierre Dwomoh en Luca Oyen beginnen aan het nieuwe seizoen als volwaardig lid van de groep van Hannes Wolf. Dwomoh: contract tot 2024Pierre Dwomoh moet nog 16 jaar worden – eind juni – maar is klaar om de sprong te maken. Hij kwam als 12-jarige over van Anderlecht, tekende vorige zomer...


Meer info

KRC Genk officialAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het