SC Lokeren-Temse lanceert nieuw logoVanaf vandaag wordt het logo van SC Lokeren-Temse officieel in gebruik genomen. Het zal te zien zijn in alle officiële clubcommunicatie en prijkt ook op de oefen- en wedstrijdkledij van onze spelers.

 

Het nieuwe logo leunt stevig aan bij het logo van het vroegere Sporting Lokeren, maar krijgt toch een nieuwe touch die het samengaan met het vroegere KSV Temse in de verf wil zetten.

De basiskleuren van het nieuwe logo blijven wit, zwart en geel, de kleuren die 50 jaar geleden de fusie bezegelde tussen Racing Lokeren (wit-zwart) en Standaard Lokeren (geel-zwart). Het gaf de nieuwe club meteen de bijnaam de “tricolores”.

Het idee was destijds van de hand van Marcel Raemdonck, ontwerper in de textieldrukkerij van Adhemar Goeters, de eerste voorzitter van de toenmalige fusieclub. Beiden hadden veel oog voor esthetiek en symboliek, twee aspecten die ruimschoots aan bod komen in het logo.

De krans van gestileerde bladeren wordt vaak gebruikt in de internationale voetbalwereld. Vaak maakt men dan gebruik van laurierbladeren omdat die symbool staan voor de overwinning. Zo kregen de winnaars op de antieke Olympische Spelen ook een laurierkrans op het hoofd als beloning voor hun zegen. Maar in het logo dat in 1970 werd ontworpen, gaat het niet om laurierbladeren maar wel om eikenbladeren. De eik: symbool voor kracht, onverzettelijkheid, moed. Eigenschappen die het vroegere Sporting Lokeren, maar nu ook het nieuwe SC Lokeren-Temse wil uitdragen. Onze club wil successen behalen door noeste arbeid en inzet. De eik verwijst nu bovendien ook naar Temse, want eikenhout was door zijn sterkte belangrijk voor de scheepsbouw. Het feit dat in het midden van het logo jonge eikenblaadjes groeien, verwijst meteen naar het nieuwe: hier ontstaat een nieuw verhaal, ook al is er dan een ruime inbreng van de traditie.

De bal en het net blijven behouden in het logo, een speelse verwijzing naar de raap en het net in het wapenschild van Lokeren, hoewel het net ook hier als een link naar de scheepvaart kan worden geïnterpreteerd.

De koningskroon verwijst naar de staat van dienst van de samenwerkende clubs. Een staat van dienst van meer dan 100 jaar.

De slingers zijn decoratief en feestelijk. Maar ze brengen ook dynamiek. Een stroming. Als de twee rivieren Schelde en Durme die samenstromen.

Overigens kijken we hier vandaag naar de gedigitaliseerde versie van het originele logo zoals het 50 jaar geleden is ontworpen. En met ook de toevoeging Lokeren-Temse, is het voor iedereen een nieuw logo, waarbij een nieuwe dimensie wordt gegeven aan de dynamiek die er altijd al in verscholen zat.
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  22-07-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over KSCLokeren-Temse

Lokeren
10-06-2020

KSC Lokeren-Temse realiseerde vandaag een nieuwe transfer in de persoon van Preben De Man. De linkerflankaanvaller keert zo terug naar Daknam, waar hij vroeger nog deel uitmaakte van de A-kern. Preben De Man (23) debuteerde in 2013 als 16-jarige bij KSC Lokeren tijdens de POI-wedstrijd op bezoek bij Standard Luik. In 2015 koos hij voor meer speelgelegenheid bij toenmalig tweedeklasser Eendracht...


Meer info

KSCLokeren-Temse
Lokeren
20-05-2020

Met de komst van Noa Depotre (18) heeft KSC Lokeren-Temse er een jonge, beloftevolle doelman bij. Noa Depotre (18) is een Franstalige jongeman uit de omgeving van Ath. Hij kreeg zijn opleiding als jonge doelman bij Excel Mouscron. De voorbije twee jaar was hij aan de slag bij Tubize uit Eerste Amateur. Het eerste jaar was hij doelman bij de Beloften, het voorbije jaar maakte hij deel uit van de...


Meer info

KSCLokeren-Temse
Lokeren
20-05-2020

KSC Lokeren-Temse, FC Daknam en KFC Eksaarde hebben een akkoord bereikt over een verregaande samenwerking.Die samenwerking komt absoluut niet onverwacht. De verstandhouding tussen het vroegere Sporting Lokeren en de andere Lokerse voetbalverenigingen was altijd al uitstekend en krijgt nu een nieuwe impuls. Verrassend is dat dus niet: de clubs delen al langer dezelfde passie voor en visie op het...


Meer info

KSCLokeren-TemseAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het