Red Flames kapitein Tessa Wullaert komt naar AnderlechtTessa Wullaert (19/03/93) voetbalt dit seizoen voor de RSC Anderlecht Women.

 

De kapitein van de Red Flames en de drievoudige gouden schoen komt over van Manchester City. Voorheen was ze succesvol bij de Duitse topclub VFL Wolfsburg. Ze was ook topschutter en speelster van het jaar van de BeNe League.

Geen enkele Belgische voetbalster won meer prijzen als Tessa Wullaert: nadat ze in België 2 titels won, waarvan een BeNe League, en 2 nationale bekers, ze werd 2 maal Duits kampioen en won 3 Duitse bekers. Daarnaast speelde ze 2 Champions League finale en won ze 2 Engelse Cup Finals.

RSCA CEO Karel Van Eetvelt is erg tevreden met de komst van Tessa Wullaert. “We zijn erg blij dat de beste Belgische voetbalster ooit en vaandeldraagster van het Belgisch voetbal voor ons gekozen heeft. Wij geloven steevast in vrouwenvoetbal en we blijven investeren in de ontwikkeling van de sport in België. We willen volgend seizoen minstens even goed doen als het vorige (kampioen, niet gespeelde finale beker en 16de CL, red). Tessa zal ons daar op het veld ongetwijfeld bij helpen. Maar ook naast het veld zal ze haar invloed laten gelden: als absolute ambassadrice en rolmodel van het vrouwenvoetbal zal ze ongetwijfeld bijdragen aan de verdere popularisering van de sport en veel jonge meisjes aan het voetballen krijgen. Onze dames zijn drie seizoenen op rij kampioen. We zijn op dit ogenblik de beste ploeg van het land en dat willen we blijven. RSCA is de exponent van de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in België. We willen meer dan ooit een voortrekker zijn voor vrouwen in het Belgisch voetbal.”

Ook coach Patrick Wachel is blij met de versterking: “Na Kassandra Missipo en Amber Maximus (beide AA Gent) is Tessa de 3de Red Flame die voor onze ploeg komt voetballen. Haar kwaliteiten zijn genoegzaam gekend en ze zal haar ploegmaats inspireren op en naast het veld. We zijn nu gewapend om een stapje verder te gaan in de sportieve ontwikkeling van het elftal.” 

“Ik ben fier om voor RSC Anderlecht te mogen voetballen. Ik ben positief verrast door de visie van de sportieve leiding om het vrouwenvoetbal in België verder te ontwikkelen. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen door sportieve successen te halen en zo deze mooie sport verder te promoten. RSC Anderlecht meent het goed met het vrouwenvoetbal en ik beschouw deze stap niet als een stap terug. Integendeel, ik zal er alles aan doen om onze doelstellingen te halen, op en naast het veld”, verklaart Red Flame en kersverse RSCA spits Tessa Wullaert.       
 
 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  28-07-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over RSCA

Anderlecht
12-08-2020

Thomas Didillon zal dit seizoen tussen de palen staan bij Cercle Brugge. De 24-jarige Franse doelman kwam in 2018 over van FC Metz en speelde 45 wedstrijden voor paars-wit. Vandaag maakt hij de overstap naar Cercle Brugge.RSC Anderlecht wenst hem het allerbeste in zijn verdere carrière.


Meer info

RSCA
Anderlecht
07-08-2020

De 23-jarige polyvalente aanvaller uit Sierra Leone komt over van Aarhus GFMustapha Bundu speelt de komende vier seizoenen in het paars en wit. Hij kwam sinds 2016 uit voor de Deense eersteklasser Aarhus GF, waar hij vorig seizoen 10 doelpunten scoorde en voor 12 assists tekende. Hij zet vandaag zijn handtekening onder een contract tot 2024. Bundu zal spelen met rugnummer 19.“Bundu is een...


Meer info

RSCA
Deurne
05-08-2020

Percy Tau zal dit seizoen voor RSC Anderlecht voetballen. De snelle Zuid-Afrikaan past in het spelsysteem van Paars-wit: hij is snel, technisch sterk en doelgericht. Sportief directeur Peter Verbeke is blij met de komst van Tau: “Percy is een speler die de hoofdstad en de competitie reeds kent. Hij is een creatieve, technisch sterke, snelle en wendbare speler en kan op verschillende...


Meer info

RSCA
Anderlecht
04-08-2020

Bogdan Mykhaylichenko (21/03/1997) voetbalt de volgende 4 seizoenen voor RSC Anderlecht. De linksback komt over van Zoryan Luhansk. De Oekraïense jeugdinternational is tevreden met zijn overstap naar RSC Anderlecht: “Het is een eer om voor een grote club als RSC Anderlecht te mogen uitkomen. De voetbalfilosofie van RSCA past bij mijn kwaliteiten. Ik zal er alles aan doen om mijn plaats...


Meer info

RSCAAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het