Vernieuwingen bij het Performance-departement van RSCAHet departement Performance van RSC Anderlecht werd de laatste maanden grondig hervormd. Het doel: de spelers van paars-wit op alle vlakken zo fit mogelijk krijgen én houden. 

“Performance” gaat veel verder dan zomaar een goede fysieke conditie door de juiste training. Alle spelers van RSCA worden ook op medisch en mentaal vlak nauwgezet opgevolgd. Het Performance-departement zorgt verder ook nog voor de evenwichtige voeding op maat die topvoetballers nodig hebben.

In de zomer werd Damian Roden aangesteld als Head of Performance. De Brit heeft heel wat ervaring in de Premier League bij Blackburn Rovers, Manchester City, Queens Park Rangers en Stoke City. Hij werkte ook al in de Amerikaanse MLS bij de Seattle Sounders. 

Binnen de medische cel kwam Prof. dr. Luc Vanden Bossche, Diensthoofd Fysische geneeskunde en revalidatie aan het Universitair Ziekenhuis van Gent, sinds 1 november als clubarts aan boord. RSCA gaat ook op een veel bredere manier samenwerken met het UZ Gent, bijvoorbeeld voor medische en fysieke testen. Niels Mathieu, in totaal al 7 jaar als kinesist verbonden aan RSCA, wordt de nieuwe Head Physical Therapist. Maarten Brecko, kinesitherapeut met 13 jaar ervaring uit Achel, versterkt dan weer het team als Physical Therapist.

RSCA zal de nodige investeringen blijven doen om een perfecte omkadering te bieden voor alle spelers en hen optimaal verder helpen ontwikkelen.

 

 
Artikel geplaatst n.a.v. bron:
 
Op:  10-11-2020

Artikel ongepast?

Dit artikel is ongepast

Gelieve ons te laten weten waarom u dit artikel ongepast acht.

Gelieve je eerst aan te melden.
Registreren en berichten schrijven is gratis.


Registreer hier! Aanmelden!
Heb je nieuws uit jouw regio en wil je dat hier gratis plaatsen?
 Meer nieuws over RSCA

Anderlecht
28-11-2020

RSCA plaatst zonnepanelen op het Lotto Park en RSCA Belfius AcademyRSC Anderlecht is druk bezig met vergroenen. Na een groener wagenpark met hybridewagens voor zijn spelers, laadpalen en 540m² zonnepanelen in Neerpede, schakelt de club nu nog een stevige tand bij.Paars-wit gaat nog veel meer groene energie opwekken dankzij zonnepanelen op het dak van het Lotto Park en de Academie. In totaal...


Meer info

RSCA
Anderlecht
>>
26-11-2020

Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting. De coach van RSCA ging geen enkele vraag uit de weg.Kan hij nog voetballen? Waarom draagt hij eigenlijk altijd een pet? En komt Dries Mertens naar Anderlecht? Ontdek het in de video.


Meer info

RSCA
Anderlecht
23-11-2020

TWEEDE VERLIES DIT SEIZOENSporting begon met Timon Wellenreuther, die Hendrik Van Crombrugge verving, in doel. Albert Sambi Lokonga droeg de aanvoerdersband en Paul Mukairu kreeg zijn eerste basisplaats.De thuisploeg zette stevig druk in de eerste tien minuten van de wedstrijd, wat hen drie gevaarlijke kansen opleverde. Timon Wellrenreuther moest zich reppen op een schot van Ismaila Coulibaly,...


Meer info

RSCAAdvertentiesKlik hier voor het nieuws uit
Maas en Kempenland | Antwerpen | VL-Brabant | Limburg | Kempen | Oost-VL | West-VL | Brussel | De Kust |

Media Partners

X
Geen vervelende pop-up meer?
Geen probleem meld je gewoon aan, de digitale krant is gratis.
Bovendien kan je ook zelf artikels plaatsen.
inVlaanderen.be gebruikt cookies en verzamelt gegevens om de gebruikersnelheid te kunnen verbeteren. Meer info: https://www.invlaanderen.be/pagina/privacy

Ok, ik snap het